Baby Jogger City Mini GT 2 rattaat arvostelu & kokemuksia

Baby Jogger City Mini GT 2 rattaat on suunniteltu aktiivisille perheille, jotka arvostavat mukavuutta, tyyliä ja monipuolisuutta. Rattaat yhdistävät kaupunkikäytön helppouden ja maastokelpoisuuden, tarjoten ainutlaatuisen ajokokemuksen kaikenlaisilla pinnoilla. City Mini GT 2:ssa on säädettävä työntöaisa, kätevä yhden käden taittomekanismi ja ilmatäytteiset renkaat, jotka takaavat sujuvan kulun epätasaisessakin maastossa. Lisäksi UPF 50+ aurinkosuoja ja lähes tasaiseen makuuasentoon säätyvä selkänoja varmistavat lapsen mukavuuden ja suojan.

Kokonaisarvosana 9.0/10

 • Helppo yhden käden taittomekanismi.
 • Suuret jousitetut vaahtomuovirenkaat varmistavat lapselle mukavan kyydin.
 • Kulkevat sujuvasti haastavissakin maastoissa.

Plussat

 • Pitkäikäiset ja tilavat.
 • Isot jousitetut vaahtomuovirenkaat liikkuvat sujuvasti haastavissakin maastossa.
 • Yhden käden nopea taittomekanismi.
 • Suuri kuomu.
 • Helposti säädettävä selkänoja, joka laskeutuu lähes täyteen makuuasentoon.

Miinukset

 • Painavammat ja isommat kuin varsinaiset matkarattaat.
 • Rattaiden mukana ei tule sadesuojaa (voit ostaa sen erikseen).
 • Rattaat eivät mahdu pienimpien autojen tavaratilaan (paitsi renkaat irrotettuina).

Baby Jogger City Mini GT2 on uusittu malli suositusta City Mini GT -lastenrattaasta, joka lanseerattiin vuonna 2012. Neljän pyörän jousituksen sekä isojen ja puhkeamattomien vaahtomuovirenkaiden ansiosta rattaat tarjoavat vertaansa vailla olevaa ketteryyttä kaikilla maastoilla. Säädettävä istuin, sisäänrakennettu jalkatuki ja suuri kuomu tekevät lapsen matkustamisesta mukavaa. Rattaat ovat helppo taittaa kokoon ja ne täyttävät kaikki turvallisuusmääräykset. Käsijarru pitää rattaat luotettavasti paikoillaan ja tilavaan tavarakoriin saat mahtumaan kaiken tarvittavan. Laadukkaat kankaat ja mattamusta runko viimeistelevät kokonaisuuden.

City Mini GT2 matkarattaat sopivat 6 kuukauden ikäisille vauvoille aina 4-6-vuotiaisiin asti. Rattaat on suunniteltu kestämään käyttöä pitkään ja ne ovat erittäin helppokäyttöiset. Voit ostaa lisäksi turvakaukalon tai vaunukopan käyttääksesi rattaita heti syntymästä lähtien. City Mini GT2 on loistava valinta aktiivisille vanhemmille, jotka arvostavat käytännöllisyyttä, tyylikkyyttä ja laatua.

Älä kuitenkaan anna merkin nimen hämätä – nämä keskihintaiset rattaat eivät sovellu juoksurattaiksi. Olemme nostaneet ne matkaratasvertailuumme parhaiksi kolmipyöräisiksi matkarattaiksi, koska ne ovat yhdet markkinoiden kompakteimmista rattaista kolmella pyörällä ja varsinaisesti kolmipyöräisiä matkarattaita ei valmisteta. Mikäli etsit siis matkarattaita kolmella pyörällä, nämä ovat luultavasti paras valinta siihen.

Ensivaikutelmat

Rattaat ovat erittäin yksinkertaiset koota ja jarrun käyttö sekä istuimen säätö on helppo oppia. Rattaat liikkuvat sujuvasti ja niitä on helppo ohjata.

Miten Baby Jogger City Mini GT2 eroaa Baby Jogger City Ministä?

GT2 on arvokkaampi hankinta, kuin edeltäjänsä City Mini. Pääasialliset erot ovat GT2:n vaahtotäytteiset kumirenkaat ja nelipyöräjousitus karkeammille maastoille, kun taas City Mini on suunniteltu sileämmille pinnoille. GT2:ssa on myös säädettävä ohjaustanko ja käsikäyttöinen jarru, jalkajarrun sijaan. GT2 on myös hieman suurempi, 6,5 cm korkeampi ja lähes kilon painavampi kuin Mini.

Miten City Mini GT2 vertautuu muihin rattaisiin?

Baby Joggerin mukaan City Mini GT2 on erittäin ketterä, jopa ketterämpi kuin pienempi ja matkarattaaksi luokiteltu Babyzen YOYO. City Mini GT2 ei ole kevyin eikä pienin, mutta se on loistava vaihtoehto ulkona kävelyyn puistoissa ja epätasaisilla teillä ja pelloilla.

City Mini GT2 on hintava verrattuna joihinkin vertailukelpoisiin kolmipyöräisiin ja kaikille maastoille sopiviin rattaisiin. GT2:t voidaan käyttää syntymästä lähtien kiinnittämällä turvakaukalon tai vaunukopan ja sen ratasistuin on myös melko tilava. Mini GT2 tarjoaa myös yhden käden taittomekanismin, mikä tekee siitä erittäin helppokäyttöisen. 10,3 kg:n painoisena se on kuitenkin hieman raskas.

Minkä ikäiselle Baby Jogger City Mini GT2 soveltuu?

Jos ostat vaunukopan voit käyttää GT2:ta vastasyntyneestä lähtien. On kuitenkin huomioitava, että GT2:n ratasistuinta ei ole mahdollista kääntää selkä menosuuntaan kulkevaksi, eli vanhempaan päin käännettyä vaihtoehtoa. Lisäksi voit kiinnittää siihen myös turvakaukalon erillisten adapterien avulla, joten siinäkin voit kuljettaa vastasyntynyttä. Sen 22 kg:n istuinkapasiteetti on riittävät 4–6-vuotiaalle lapselle.

Sisältyykö rattaisiin vaunukoppa?

Vaunukoppa myydään erikseen ja se sisältää sovittimet rattaiden runkoon kiinnittämistä varten. Vaunukoppa on pehmustettu ja vaikuttaa erittäin mukavalta vastasyntyneelle, lisäksi patjan päällinen on konepestävä, mikä on lisäetu.

Vaunukopan kuomu tarjoaa erinomaisen suojan auringolta UPF 50 -suojakertoimella ja se on hyvin suuri. Suuri kuomu on hyödyllinen, kun haluat vauvasi nukkuvan ja yrität hämärtää vaunukopan sisätilaa aurinkoisena päivänä! Vaunukoppaa voi myös käyttää satunnaisesti yön yli nukkumiseen, esimerkiksi yön yli kyläiltäessä, mikä on bonus!

Onko rattaiden istuin mukava?

Rattaiden istuin on erittäin tilava – lapsilla on hyvin kasvuvaraa ja he mahtuvat nukkumaan siinä laadukkaat päiväunet. Istuin on 31 cm leveä ja 50 cm korkea (istuimen pohjasta kuomun yläosaan) ja 22 cm syvä.

Vaikka istuin ei ole erityisen pehmustettu, se on mukava ja säädettävä jalkatuki lisää ylellisyyttä, koska lapsesi voi venyttää itsensä tasaiseksi.

Kuinka monta kallistusasentoa istuimessa on?

Rattaiden kallistusta säädetään istuimen takana olevalla hihnalla, joten voit valita niin monta kallistusasentoa kuin haluat täysin pystysuorasta lähes täysin vaakasuoraan. Istuin ei kallistu täyteen makuuasentoon, mutta olimme yllättyneitä siitä, kuinka lähelle makuuasentoa päästiin. Tämän kokoluokan rattaissa makuuasento jää usein pitkälle tavoitteesta. Lisäksi säätäminen on erittäin yksinkertaista.

Rattaiden yhden käden taittomekanismi

City Mini GT 2 kasaan taittamisen mekanismi toimii yhdellä kädellä ja se on helppo ja nopea. Taitat rattaat kokoon yhdellä kädellä yksinkertaisesti vetämällä ensin toista lenkkiä istuimen keskellä, jonka jälkeen vedät myös toista lenkkiä. Taitetun rattaan istuin, eli se puoli jossa lapsi istuu, jää ulkopuolelle, joka tarkoittaa, että se saattaa helposti likaantua varastoitaessa tai auton tavaratilassa.

Rattaiden avaaminen ei kuitenkaan onnistu yhdellä kädellä. Sinun tulee avata rattaiden kyljessä oleva klipsi, jonka jälkeen voit nostaa rattaita työntökahvasta. Tässä kohtaa yksi käsi ei enää riitä, vaan tarvitset molempia jaksaaksesi nostaa rattaat ylös.

Kuinka kompaktit rattaat ovat taitettuna ja avattuna?

BabyJogger City Mini GT2 kokoontaitettuna

Avattuna rattaiden mitat ovat 105 x 65 x 112,5 cm (p x l x k) ja kokoon taitettuna 78 x 65 x 26,5 cm (p x l x k). Rattaat seisovat taitettuna itsestään, joka helpottaa säilytystä tai jos haluat pitää ne siististi kasassa esimerkiksi eteisessä.

Mahtuvatko Baby Jogger City Mini GT2 auton tavaratilaan?

Mikäli autossasi on erittäin pieni tavaratila, rattaat eivät välttämättä mahdu sinne sellaisenaan. Niistä voi kuitenkin helposti irrottaa pyörät, jonka jälkeen saat ne paremmin mahtumaan. Mikäli sinulla yhtään tilavampi tavaratila autossasi, saat ne mahtumaan sinne hyvin.

Mahtuvatko rattaat lentokoneen ylälokeroon?

Ei – nämä rattaat ovat liian suuret mahtuakseen lentokoneen ylälokeroon, eivätkä ne mene lentoyhtiöiden matkustamoon otettavien matkatavaroiden mittoihin liittyvien kriteerien läpi.

Onko Baby Jogger City Mini GT2 kevyt?

Hieman yli 10 kg:n painoisena Baby Jogger City Mini GT2 on keskipainoinen. Painostaan huolimatta rattaat tuntuvat tukevalta pikemminkin kuin kömpelöiltä. Ne oat kuitenkin kokoon taitettuna raskaat kantaa.

Kuinka helppo rattaita on työntää ja ohjata?

Isojen jousitettujen vaahtomuovirenkaiden ja säädettävän työntökahvan ansiosta työntäminen on kevyttä. Säädettävä työntökahva mahdollistaa mukavimman asennon löytämisen. Isot jousitetut renkaat rullaavat hyvin, joka tekee ajosta sujuvaa ja helppoa. Rattaiden ohjaus on kolmen pyörän ansiosta erittäin reagoiva, joka edellyttää hieman totuttelua.

Kuinka rattaat toimivat haastavammissa maastoissa?

City Mini GT 2 on tehty ulkoiluun ja jousitetut vaahtotäytteiset (ikuiset ilmatäytteiset) renkaat sekä kolmipyöräinen muotoilu tarkoittavat, että ne ovat täydelliset kaikille maastoille, kuten Baby Jogger lupaa.

Rattaat kulkevat erittäin sujuvasti kaikilla pinnoilla ja lapsi nauttii niissä istuessaan. Rattaat eivät jumita töyssyihin tai isompiin kiviin ja niiden kanssa pääset kulkemaan vaivatta myös epätasaisilla sorateillä tai nurmikolla. Ketteryyden ansiosta ne ovat loistava vaihtoehto niille, jotka pitävät perheen yhteisistä seikkailuista maastossa. Lisäksi rattaat tuntuvat hyvin tukevilta, mutta eivät liian raskailta.

Miten rattaiden kanssa matkustaminen sujuu julkisessa liikenteessä?

City Mini Gt 2 on suurempi kuin varsinaiset matkarattaat, joten vanhempi saattaa kokea ne kömpelöksi bussissa tai junassa. Ne kuitenkin mahtuvat bussiin paremmin kuin tavalliset nelipyöräiset rattaat, jotka ovat myös isommat. Ne myös tuntuvat tarpeeksi tukevilta selviytyäkseen jalkakäytävältä tai laiturilta bussiin tai junaan siirrettäessä.

Miten vuorovaikutus lapsen kanssa sujuu Baby Jogger City Mini GT2:ssa?

Mikäli lapsi istuu rattaissa, niitä ei saa käännettyä selkä menosuuntaa, eli lapsi vanhempaan päin. Joillekin vanhemmille tämä saattaa olla miinuspuoli City Mini GT2:ssa, mutta isommat lapset alkavat joka tapauksessa olla enemmän kiinnostuneita ympäristöstään. Kiitos kahden kurkistusikkunan kuomussa, voit helposti pitää lastasi silmällä tai ottaa häneen katsekontaktia, kun hän istuu rattaissa.

Rattaisiin erikseen kiinnitettävät turvakaukalo ja vaunukoppa voidaan asentaa ainoastaan kasvot vanhempaan päin ja vuorovaikutus vastasyntyneen kanssa on näin olleen helpompaa.

Onko kuomu suuri ja suojaava?

Baby Jogger City Tour2 Kuomu

Kuomu on fantastinen ja se on kooltaan antelias – suurin, jota olemme rattaissa nähneet! Siinä on myös 50 UPF suojakerroin. Kuomun kaksi kurkistusikkunaa kiinnittyvät magneeteilla ja mekanismi kuomun vetämiseen eteen tai taakse on tyylikäs ja hiljainen, joten et herätä lastasi, jos hän nukkuu.

BabyJogger City Mini GT 2 renkaat

Isot ja laadukkaat vaahtomuovitäytteiset renkaat rullaavat nätisti. Renkaat ovat kuin ilmatäytteiset, mutta ne on täytetty vaahtomuovilla ja ovat puhkeamattomat. Niitä ei myöskään tarvitse muistaa täyttää, joten ne ovat erittäin huoltovapaat ja helpot.

Kaikki kolme rengasta on myös jousitettu, joka tuo lisämukavuutta niin työntämiseen kuin lapsen matkustamiseenkin.

Onko Baby Jogger City Mini GT2:ssa vahva runko?

Rattaan runko tuntuu tukevalta ja se on erittäin vahva ja kestävä. Nämä rattaat kestävät paljon käyttöä ja kolhuja.

Rattaiden työntökahva

City Mini GT 2 työntökahva on täysin säädettävä. Se ulottuu 109,5 cm:stä aina 112,5 cm saakka. Siitä on myös erittäin mukava pitää kiinni ja se on hyvin muotoiltu laukkujen ripustamiseen.

Onko jarru vahva ja helppo käyttää?

Rattaissa on jalkajarrun sijaan ainoastaan kääntö päälle/kääntö pois -käsijarru, joka sijaitsee rattaan oikealla puolella kyljessä. Se onkin erittäin kenkä ja varvassandaaliystävällinen, sillä osassa Baby Joggerin rattaita jalkajarrun vapauttaminen edellyttää jarrun nostamista jalan yläosalla. Jarrun sijainti tarkoittaa, että sitä ei ole mahdollista vahingossa potkaista päälle kävellessä.

Rattaiden kori

Baby Jogger City Mini GT2 kori

Koriin käsiksi pääseminen ei ole erityisen helppo verrattuna muihin rattaisiin, sillä takana sijaitsee rungon poikkiputki, joka haastaa korille pääsyä ja etenkin isojen tavaroiden koriin asettamista sekä sieltä poistamista. Koriin on kuitenkin mahdollista päästä käsiksi myös molemmista sivuista. Korin verkkokangas helpottaa näkyvyyttä koriin ja tavaroiden etsimistä sieltä. Kori on lisäksi tarpeeksi suuri kantamaan ostoskassin ja sen maksimikuormitus on 4,5 kg.

Voidaanko Baby Jogger City Mini GT2 rattaita käyttää matkajärjestelmänä?

Kyllä, rattaat ovat yhteensopivat useiden turvakaukaloiden kanssa – mukaan lukien Maxi-Cosi, Graco, Britax ja Cybex, sekä Baby Joggerin omat City Go i-Size -turvakaukalot. Voit ostaa sovittimet näihin erikseen. Lisäksi voit yhdistää rattaisiin erikseen hankittavan vaunukopan.

Rattaiden ulkoasu

Baby Jogger City Mini GT2 ulkoasu

City Mini GT 2:n kokonaisilme on erittäin tyylikäs ja pidämme erityisesti sen modernista sekä ajattomasta muotokielestä ja laadukkaista tekstuureista. Myöskin isot renkaat on suunniteltu huolella, niin ettei niistä tule vaikutelmaa maastorattaista. Rattaat on saatavilla neljässä väri vaihtoehdossa, jotka kaikki ovat hyvin tyylikkäitä ja hillittyjä.

Pakkauksen sisältö

 • Vaunun runko
 • Pyörät jotka vain työnnetään paikoilleen
 • Kuomu
 • Ohjeet

Muut erikseen ostettavat lisävarusteet

Yksi ilmeinen puute on rattaiden mukana tulevan sadesuojan puuttuminen. Moni olettaa sen sisältyvän etenkin tämän hintaluokan rattaissa, mutta valitettavasti näin ei ole, vaan sinun tulee ostaa se erikseen. Muita erikseen hankittavia lisävarusteita ovat:

 • Vaunukoppa
 • Jalkapeite
 • Turvakaukalon sovittimet
 • Turvakaari
 • Lapsen tarjotin
 • Kantolaukku
 • Mukiteline

Onko Baby Jogger City Mini GT2 helppo koota?

Rattaiden kokoaminen on yksinkertaista. Sinun tarvitsee vain kiinnittää pyörät (ne vain työnnetään paikoilleen) ja asentaa kuomu. Rattaiden mukana tulevat ohjeet ovat helpot seurata ja kokoaminen vie vain muutaman minuutin sen jälkeen, kun olet saanut ne ulos pahvilaatikosta.

Mitä sinun tulee tietää ennen kuin ostat City Mini GT2:t?

Mikäli harkitset city Mini GT2 hankkimista, sinun kannattaa olla tietoinen käsijarrusta jalkajarrun sijaan. Joillekin ihmisille tämä on haittapuoli, kun taas toisille se on selvä plussa.

Lisäksi taittomekanismi on sellainen, josta on hyvä olla tietoinen ennen ostamista. Taittomekanismia mainostetaan yhden käden mekanismina, mutta se ei kuitenkaan ole täysin sitä. Viimeistään rattaiden avaamisen vaiheessa tarvitse mukaan toisenkin kätesi.

Baby Jogger City Mini GT2:n suosikkiominaisuus?

Rattaiden suosikkiominaisuus on ehdottomasti niiden suuret huoltovapaat ja sujuvasti liikkuvat renkaat sekä jousitus. Nämä tekevät ajosta niin sujuvaa ja työntämisestä helppoa, myös lapsi nauttii jousitetussa ja pehmeässä kyydissä.

Myös lapsilähtöisesti suunniteltu tilava ja mukava istuin on suosikkimme. Lapsen on hyvä istua siinä ja asentoa saa säädettyä hänelle mieluisaksi. Päiväunet onnistuvat hyvin lähes maakuuasentoon säädettävän selkänojan avulla.

Ovatko rattaat hintansa arvoiset?

Arviomme mukaan City Mini GT 2 on laadukas kolmipyöräinen ratas, joka on hintalappunsa arvoinen. Mikäli toiveissasi on sujuvasti liikkuvat suht näppärät ja kompaktit rattaat, jotka eivät kuitenkaan ole varsinaiset matkarattaat, ovat City Mini GT2 erinomaiset vaihtoehdot.

Tekniset tiedot

Mitat kokoontaitettuna: 26,5*78*65 cm (s*k*l)
Lapsen painoraja: 30 kg
Rattaiden paino: 10,3 kg
Korin maksimipaino: 4,5 kg
Puhkeamattomat vaahtomuovirenkaat
Turvakaukalon ja vaunukopan yhdistäminen mahdollista.

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja