Kääntyvä turvaistuin vertailu

Päivitetty viimeksi 6.1.2024

Kääntyvä turvaistuin tuo odotettua helpotusta lapsiperhearkeen ja on hyvä valinta silloin, kun kaivataan käyttömukavuutta ja vaivattomuutta. Lapsen asettaminen kääntyvään turvaistuimeen ja turvavöiden kiristäminen on vaivattomampaa sekä hikeä ja hermoja säästävämpää. Ominaisuus korostuu viimeistään siinä vaiheessa, kun lapsi tulee uhmaikään tai on muuten kiukkuinen ja ei millään haluaisi mennä turvaistuimeen istumaan.

Vertailimme markkinoiden parhaat kääntyvät turvaistuimet, jotka olivat ominaisuuksiltaan toimivia ja turvallisuustestit hyvin arvosanoin läpäisseitä malleja.

Arvosana 9.3/10

Britax Römer Dualfix 2 R

 • Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen istuin.
 • Perheiden suosikki
 • Tyyppihyväksyntä vastasyntyneille vauvoille.

Paras turvallisuus

Arvosana 9.6/10

Britax Swingfix M i Size

Britax Römer Swingfix M i-Size

 • Matkustussuunta ainoastaan selkä menosuuntaan.
 • PLUS testi hyväksytty ja saanut Autoliiton ADAC testissä arvosanan hyvä (1,7).
 • Usein palkittu testivoittaja.

Arvosana 8.7/10

Joie i-Spin Safe

 • Yksi markkinoiden pienimmistä ja siroimmista ovelle kääntyvistä turvaistuimista.
 • PLUS testissä hyväksytty ja Autoliiton testaama.
 • Lapsella tilava ja mukava matkustusasento

Paras muunneltavuus

Arvosana 9.1/10

Nuna Norr i Size

Nuna Norr i-Size

 • PLUS testattu
 • Hyvät säätömahdollisuudet ja muokattavuus
 • Pidikkeet pitävät turvavaljaat sivussa asetettaessa lasta istuimeen

Arvosana 9.3/10

Cybex Sirona S2 i-Size

 • Kääntäminen ja kallistaminen onnistuu helposti yhdellä kädellä.
 • 360 asteen kääntötoiminto mahdollistaa matkustamisen selkä ja kasvot menosuuntaan.
 • Osa suosittua Cybexin Gold-sarjaa.

Arvosana 9.2/10

Britax Römer Dualfix M i-Size

 • Erinomaisilla turvallisuusominaisuuksilla varustettu 360 ° ympäri kääntyvä turvaistuin.
 • Säädettävä Reboundbar mahdollsitaa jalkatilan kasvattamisen.
 • Autoliiton testissä arvosana ”hyvä” (2,1)
Britax Dualfix M i Size

Britax Dualfix M i-Size turvaistuin voidaan kääntää selkä ja kasvot menosuuntaan ja siinä on useita nykyaikaisia turvallisuusominaisuuksia kuten ylivertainen sisäänrakennettu sivutörmäyssuoja SICT inside, joka vaimentaa onnettomuudesta aiheutuvan iskuenergian ja pitää lapsen poissa törmäyksestä. Istuimessa on myös patentoitu Pivot Link ISOFIX -mekanismi, joka kohdistaa edestä, sivulta tai takaa tulevan törmäysvoiman ensin alaspäin auton istuinta kohti ja sen jälkeen kevyemmin eteenpäin vähentäen kasvot menosuuntaan matkustavan lapsen pää- ja niskavammojen riskiä merkittävästi. Lisäksi 8 astetta säädettävä Reboundbar auttaa estämään turvaistuimen kallistumisen ja lapsen jäämisen turvaistuimen ja auton istuimen selkänojan väliin onnettomuustilanteessa. Säätämällä Reboundbar tukikaarta auton istuimen selkänojaa vasten lapsesi saa 10 prosenttia enemmän jalkatilaa. Turvaistuin on läpäissyt arvostetun Autoliiton testin arvosanalla hyvä (2,1).

+ kattavat turvallisuusominaisuudet
+ muhkeat ja pehmeät päälliset
+/- Istuimessa voi matkustaa sekä selkä menosuuntaan (61–105 cm) että kasvot menosuuntaan (76–105 cm ja vähintään 15 kk) valmistajan mukaan

– Hieman hintava (mikäli lapsen turvallisuutta voi hinnoitella)

Britax Römer Swingfix M i-Size

Britax Swingfix M i Size

Britax Swingfix M i-Size on joustava turvaistuin kaukalon jälkeen. Se sopii selkä menosuuntaan matkustamiseen lapsille, joiden pituus on 61–105 cm. Lapsen asettaminen 90 astetta kääntyvään turvaistuimeen ja valjaiden kiinnittäminen on helppoa. Turvallisuustekijöidensä ansioista SWINGFIX M i-SIZE turvaistuin tekee vaikutuksen sekä varmistaa turvallisen ja mukavan matkanteon.

Britaxin turvaistuimet suunnitellaan turvallisuus edellä ja Swingfix M i-size turvaistuin poikkeaa Dualfix M i-Size turvaistuimesta siinä, että se mahdollistaa matkustamisen ainoastaan selkä menosuuntaan, jolloin istuimelle riittää tavanomainen ISOFIX-mekanismi ja sen on ollut mahdollista saada hyväksyntä arvostetussa ja vapaaehtoisessa ruotsalaisessa PLUS-testissä, jossa testauksen läpäisyn edellytykset ovat vaativat. Muilta ominaisuuksiltaan turvaistuin vastaa täysin artikkelissa ensimmäisenä kuvattua Dualfix M i-Size istuinta, eli siinä on myös sisäänrakennettu sivutörmäyssuoja SICT inside sekä säädettävä Reboundbar. Pivot Link ISOFIX -mekanismi ei ole tässä istuimessa tarpeen, sillä istuinta ei voida asentaa kasvot menosuuntaan.

Britaxin Swingfix M i-size turvaistuin on usein palkittu testivoittaja. Se on PLUS testi hyväksytty, saanut Autoliiton ADAC testissä arvosanan hyvä (1,7) ja ollut testivoittaja Råd & Rön- lehden turvaistuintestissä (Råd & Rön online, 2019).

+ kattavat turvallisuusominaisuudet, erityisesti, mikäli vanhemmat arvostavat turvaistuimessa selkä menosuuntaan matkustamista pidempään.
+ PLUS ja ADAC testihyväksytty, usein palkittu tutkitusti turvallinen turvaistuin

– Hieman hintava (mikäli lapsen turvallisuutta voi hinnoitella)

Cybex Sirona S turvaistuin

Sirona S2 i-Size kääntyvä turvaistuin on innovatiivinen ja siinä on monipuoliset säätömahdollisuudet ja korkeat turvallisuusstandardit. Sirona S2 i-Size on käännettävä turvaistuin, jossa lapsi voi matkustaa selkä menosuuntaan päin aina 105 cm:n pituuteen saakka. Uudistettu muotoilu tarjoaa lapselle myös reilusti jalkatilaa pienemmissäkin autoissa, mikä tekee matkanteosta entistäkin miellyttävämpää.

Niskatuki voidaan säätää 12 eri asentoon ja turvavaljaat asettuvat automaattisesti oikealle korkeudelle niskatuen kanssa. Tämä takaa lapselle optimaalisen istuma-asennon ja parhaan mahdollisen turvallisuuden. Sirona S2 i-Size kuuluu Cybexin suosittuun Gold-sarjaan ja on saanut tunnustusta arvostetuilta tahoilta, kuten Red Dot Design Award -palkinnon ja hyväksynnän ADAC:lta, Stiftung Warentestilta, ÖAMTC:ltä, TCS:ltä, Autobildilta ja Auto Motor Sportilta.

Turvaistuimessa on myös muita käteviä ominaisuuksia. Voit säätää istuinta joko selkä menosuuntaan tai kasvot menosuuntaan päin 360 asteen kääntötoiminnolla. Viisi eri kallistuskulmaa takaa lapselle mukavan istuma-asennon pitkilläkin matkoilla. Voit kääntää ja kallistaa istuinta yhdellä kädellä.

Turvallisuus on aina etusijalla ja Sirona S2 i-Size täyttää korkeimmat turvallisuusstandardit. Istuin on varustettu Linear Side-impact Protection -sivutörmäysuojalla, joka taitetaan esiin oven puoleiselta laidalta. Yhdessä energiaa imevän kuorensa kanssa se tarjoaa tehokkaan suojan lapselle jokaisessa tilanteessa. Sirona S2 i-Size sopii käytettäväksi aina noin nelivuotiaaksi saakka, kun lapsi painaa enintään 18 kiloa tai on 105 cm pitkä.

Britax Dualfix 2 R

Britax Dualfix 2 R turvaistuin antaa vanhemmille toivottua joustavuutta. Istuin pyörii 360°, jolloin lapsen asettaminen istuimeen ja vöihin kiinnittäminen on äärimmäisen helppoa vain yhdellä napin painalluksella. Istuimen tavoitteena on kokonaisvaltainen mukavuus riippumatta siitä, haluaako lapsesi tarkkailla maailmaa vai nukkua rauhallisesti istuimessaan.

Tämä turvaistuin vastaa ominaisuuksiltaan artikkelin ensimmäistä Dualfix M i-Size vaihtoehtoa, poiketen niin, että tässä istuimessa ei ole sivutörmäyssuojia ja sen Rebound bar on ilman säätöominaisuuksia. Tällä turvaistuimella on lisäksi tyyppihyväksyntä vastasyntyneille vauvoille, vaikka vauvaa ei istuimessa voidakaan kantaa turvakaukalon tapaan. Valjaat olkatoppauksineen saattavat myös olla melko massiiviset pienikokoisille vauvoille.

+ Autoliiton ADAC testihyväksytty, arvosana hyvä (2,4)
+ Edullisempi vaihtoehto artikkelin kahdelle ensimmäiselle Britaxin kääntyvälle turvaistuimelle

Joie i Spin Safe

Joie i-Spin Safe turvaistuin on selkä menosuuntaan asennettava ja se kääntyy yhden käden liikkeellä kohti ovea. Turvaistuin sopii vastasyntyneestä aina 18 kiloon saakka. Tämä on yksi markkinoiden pienimmistä ja siroimmista ovelle kääntyvistä turvaistuimista.

Joie turvaistuin saa kiitosta päätuen ja -olkavöiden yhden käden yhteissäätömekanismista, jonka avulla viisipistevyöt ovat aina oikealla korkeudella suhteessa pääntukeen. Turvaistuimen niskatuessa on käytetty memory foam -materiaalia, jonka lisäksi istuimen syvät ja pehmustetut sivutuet sekä pehmeä päällinen ja turvaistuimen kallistusmahdollisuudet kuuteen eri asentoon lisäävät turvallisuutta ja matkustusmukavuutta. Istuimen kääntäminen kohti ovea onnistuu optimaaliseen paikkaan sijoitetusta napista helposti yhdellä kädellä ja kankaat saadaan irrotettua nopeasti pesua varten ilman, että valjaita tarvitsee irrottaa erikseen. Turvaistuimen Guard Surround Safety-sivutörmäyssuojat avautuvat automaattisesti valjaiden kiinnittämisen yhteydessä.

Turvaistuimen sisäänrakennettu ilmanvaihtojärjestelmä pitää lapsen viileänä ilmastoiduissakin autoissa kuumina päivinä. Pehmusteita voidaan vähentää lapsen kasvaessa, jolloin lapsen tila turvaistuimessa sekä matkustusmukavuus kasvavat.

+ PLUS testissä hyväksytty ja Autoliiton testaama
+ Lapsella tilava ja mukava matkustusasento
+ Erinomainen vöiden reititys
+ Istuinpäällisten irrottaminen helppoa
+ Edullinen
+ Matkustusasento ainoastaan selkä menosuuntaan
+ Turvaistuimen ilmanvaihtojärjestelmä ennaltaehkäisee lapsen hikoilua ja liiallista lämpenemistä ilmastoiduissakin autoissa helteisinä kesäpäivinä.

– Rebound bar puuttuu

Nuna Norr i-Size

Nuna Norr i Size

Nuna Norr i-Size turvaistuin kehittyy lapsesi kanssa ja siinä on loistavat turvallisuusominaisuudet. Turvaistuin täyttää ja ylittää korkeimmatkin vaatimukset ja siinä on hyvät säätömahdollisuudet. Päätukea ja istuinta voidaan molempia säätää seitsemään eri asentoon, näppärät pidikkeet pitävät turvavaljaat sivussa asetettaessa lasta istuimeen ja istuimen asennus on suunniteltu helpoksi tukijalan väri-indikaattorien avulla. Turvaistuimen mukana tulee erillinen, hengittävä mesh-kankainen istuin- ja päätuen päällinen, jonka lisäksi turvaistuimen takana ja sivuissa sijaitsevat ilmanvaihtoreiät takaava viileän ja hiostamattoman matkan kesähelteillä sekä pidemmillä automatkoilla.

Patentoitu Tailor tech ™ -muistivaahto muistuttaa Tempur patjan ominaisuuksia ja mukavuutta, tarjoten parasta mahdollista sivutörmäyssuojaa ja korkealaatuisen materiaalit sekä lisäteräsvahvistukset tekevät turvaistuimen rungosta todella kestävän ja turvallisen, tarjoten parasta mahdollista suojaa. True lock ™ -asennustekniikka yhdeksänasentoisella Isofix kiinnikkeellä varmistaa erittäin tiukan ja lähes jokaiselle autolle mukautetun asennuksen. Lisäksi tukijalka absorboi mahdollisen törmäyksen iskuja minimoiden lapseen kohdistuvaa törmäysvoimaa.

+ PLUS testi hyväksytty
+ Matkustusasento ainoastaan selkä menosuuntaan
+ Viisipistevaljaiden näppärät pidikkeet helpottavat lapsen asettamista turvaistuimeen, eikä vöitä tarvitse kaivaa lapsen takaa ja alta.
+ Ilmanvaihtoaukot istuimen sivuilla ja takana sekä erillinen kesäpäällinen helpottavat lapsen matkustamista lämpimällä säällä. Tämä on ehdoton plussa myös ilmastoiduissa autoissa, sillä yleisesti ottaen turvaistuimien korkeat suojaavat sivutuet ehkäisevät ilman tehokasta kiertämistä.

– Tämä on makuasia, mutta vauvasupistajan kanssa istuinasento saattaa olla vauvoille hieman pysty

Johtopäätökset

Vertailun paras kääntyvä turvaistuin oli Britaxin selkä menosuuntaan asennettava Britax swingfix M i-Size. Se on PLUS ja ADAC testihyväksytty, eli testattu ja hyväksytty arvostetuimmissa turvaistuinten turvallisuutta mittaavissa testeissä. Joie i-Spin safe turvaistuimessa reboundbarin puuttuminen oli huomiota herättävä turvallisuusnäkökulma, vaikka muuten istuin vaikutti laadukkaalta ja turvalliselta. Suomessa vielä vähän uudempi Nuna on Yhdysvalloissa yksi myydyimmistä ja suosituimmista brändeistä. Turvallisuuden lisäksi Nuna panostaa paljon laatuun ja materiaaleihin ja vertailuumme valittu Nuna norr i-size turvaistuin onkin turvallisuusominaisuuksiltaan erinomainen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kääntyvistä turvaistuimista

 • Kääntyvä turvaistuin on hyvin tervetullut turvaistuinuudistus ja pääsee lapsiperheen arjen helpottajien top 5 -listalle!
 • Turvallisuus – turvaistuimien turvallisuutta mittaavat erilaiset luotettavat ja riippumattomat viralliset tahot kuten ADAC, Autoliitto ja VTI (Ruotsin Plus testit). Turvallisuustekijät nostetaan toistuvasti tärkeimmäksi lapsen turvaistuimen valintaan kohdistuvaksi tekijäksi.
 • Tarpeellisuus ja käytännöllisyys – lasten tuotteiden tulee helpottaa koko perheen arkea. Me suosimme edistyksellisiä tuotteita, joiden toisista pieniltä ja merkityksettömiltä tuntuvat toiminnot ovat suurenmoisia arjen helpottajia. Käytännöllisyys on yksi tärkeimmistä turvaistuimen valintaan kohdistuvasta tekijästä. Mieti vastaako käännettävä turvaistuin tarpeisiinne huolettomasta ja helpommasta arjesta, jossa lapsen saa sujautettua autoon istumaan perinteistä turvaistuinta vaivattomammin. Meille käytännöllisyys on tärkeää ja siksi nappien on sijaittava optimaalisissa paikoissa ja toimittava moitteettomasti. Säätöjen vaihtaminen on oltava helppoa ja nopeaa ilman ylimääräistä kurkottelua ja hikoilua. Turvaistuimen on oltava helposti muokattavissa lapsen kasvaessa ja päällisten puhdistuksen tulee olla helppoa. Lisäksi turvaistuimen kiinnityksen on oltava selkeää väri-indikaattorein ohjaamana. Kääntyvä turvaistuin on näppärä myös siksi, että se kääntyy esimerkiksi parkissa ollessa, myös muita matkustajia tai viistosti etupenkkiä kohti.
 • Hinta/laatu – turvallisen ja laadukkaan kääntyvän turvaistuimen saa myös kohtuu hinnalla. Mieti haluatko maksaa turvallisuudesta ja helppokäyttöisyydestä vai vielä enemmän muista erityisestä ominaisuuksia. Laadukkaassa turvaistuimessa päälliset ja mekanismit kestävät aikaa ja erityisesti kulutusta sekä pesua. Korkealuokkainen tuote kestää lapselta toiselle.
 • Mukavuus – Pidämme tärkeänä lapsen asennon ja kallistuskulman säätömahdollisuuksia turvaistuimessa. Toiset lapset pitävät ahtaammasta turvaistuimesta, toiset taas hieman väljemmästä. Tämän saa tietää vain kokeilemalla ja usein lapset ovatkin jo ennen turvaistuinta kulkeneet turvakaukalossa, josta vanhemmat ovat saattaneet aistia lapsen tuntemuksia. Kallistuskulman säätö on erinomainen erityisesti pienemmillä, mutta jo isommillakin lapsille etenkin pidemmillä ajomatkoilla, jolloin lapsi voi ottaa päiväunet automatkan aikana.
 • Lapsen kasvaessa moni ovelle kääntyvä turvaistuin on mahdollista kääntää asentoon, jossa lapsi kulkee kasvot menosuuntaan ja istuimen käyttöikä pitenee. Joitain ovelle kääntyviä turvaistuimia voidaan käyttää ainoastaan selkä menosuuntaan, joten punnitse aina teidän perheenne tarpeiden mukaan paras vaihtoehto.
 • Kääntyvässä turvaistuimessa vanhemman ei tarvitse asettaa lasta istuimeen ollen itsekin puoliksi auton sisällä.

Plussat

 • Helpottaa huomattavasti lapsen istuimeen asettamista ja vöiden asianmukaista kiristämistä.
 • Mahdollistaa turvallisemman matkustamisen pidempään.
 • Kallistuskulman säätömahdollisuuden ansiosta pienet lapset on usein mahdollista kuljettaa loivemmassa, puoli-istuvassa asennossa, jolloin pää ei nukahtaessa retkota ikävästi.
 • Turvaistuimen pidempi käyttöikä.
 • ISOFIX-kiinnitysmekanismi helpottaa turvaistuimen oikeaoppista kiinnittämistä turvallisesti, helpommin ja nopeammin. Mahdollistaa myös istuimen kiinnittämisen autoon napakasti.

Miinukset

 • Kääntömekanismiin menevät kivet ja roskat saattavat jumiuttaa istuimen. Puhdistaminen kallistamalla istuinta 90 astetta sivulle tai imuroimalla noin kerran vuodessa pitää mekanismin toiminnassa. Jumiuduttuaankin saa putsattua ja vapautettua samalla menetelmällä.
 • Kääntyvät turvaistuimet on varustettu kiinteällä jalustalla, joka lisää turvaistuimen painoa useammalla kilolla. Tämä kannattaa huomioida perheissä, joissa turvaistuinta on tarve siirtää usein autosta pois tai toiseen autoon.
 • Lapsen kasvaessa jalkatila jää pienemmäksi, kuin turvavyökiinnitteisessä selkä menosuuntaan istuimessa, sillä istuimen jalkatilaa ei voida säätää. Kasvot menosuuntaan käännettävissä malleissa käyttöikä jatkuu vielä tästäkin eteenpäin.

Britax turvaistuimet edustavat esimerkillistä turvallisuutta ja niiden paras mahdollinen laatu varmistetaan pitämällä tuotteen koko kehitysprosessi saman katon alla: alkuperäisestä ideasta valmiiseen tuotteeseen asti. Britaxin omat standardit ylittävät lain vaatimukset ja turvaistuimia testataan säännöllisesti Britaxin omassa nykyaikaisessa törmäystestikeskuksessa. Näin varmistetaan, että lapset turvataan aina erityisen hyvin.

Vertailemissamme Britax turvaistuin malleissa on useita eri kallistusasentoja, jotka varmistavat mukavan matkustamisen. Lisäksi niissä on korkeat suojaavat sivutuet (eri kuin sivutörmäyssuoja, SICT inside) ja esimerkillinen viisipistevaljaiden reititys, joka on turvallisin tapa kiinnittää lapsi turvaistuimeen. Lapsen pään liikettä hallitsemaan suunniteltu V-muotoinen niskatuki varmistaa optimaalisen suojauksen sivutörmäyksessä ja lisää matkustusmukavuutta. Niskatuki ja valjaat ovat istuimissa helposti säädettävissä lapsen pituuteen sopivaksi. Turvaistuimien helposti irrotettavat päälliset tulevat tarpeeseen viimeistään siinä vaiheessa, kun lapsesi opettelee kuivaksi vaipasta tai nauttii välipalaa automatkan aikana

Tiesithän, että Autoliitto ja Liikenneturva suosittelevat lapsen matkustamista selkä menosuuntaan niin pitkään kuin se vain on mahdollista ja vähintään 4-vuotiaaksi asti. Voit lukea asiasta tarkemmin edellä olevan Liikenneturvan linkin takaa.

Kun katsot pientä seikkailijaa vierelläsi, joka on juuri oppinut kääntymään, istumaan tai ehkä jopa ryömimään, on vaikea uskoa, että tämä sama pieni tutkimusmatkailija on valmis siirtymään autossa uuteen valtakuntaan – turvaistuimeen. Mutta kuten kaikki suuret seikkailut, myös tämä on väistämätön ja jännittävä etappi teidän yhteisellä matkallanne.

Vauvan siirtäminen turvaistuimeen on merkittävä hetki, joka symboloi kasvua ja uusia mahdollisuuksia. Se on kuin avaisi oven uuteen maailmaan, jossa jokainen automatka on tilaisuus oppia ja ihmetellä. Mutta milloin on oikea aika tarttua tähän tilaisuuteen?

Ensimmäinen ja tärkein sääntö on seurata turvallisuusasiantuntijoiden ohjeita ja paikallisia lakeja, jotka usein suosittelevat, että vauva ja myös taapero matkustaa selkä menosuuntaan niin kauan kuin mahdollista, suositusten mukaan vähintään nelivuotiaaksi saakka. Turvakaukalosta hän kuitenkin siirtyy pois jo aiemmin, noin vuoden ikäisenä. Jokaiselle turvakaukalolle on asetettu omat pituus ja painorajat ja vauvan on aika siirtyä kunnes hän saavuttaa nämä rajoitukset. Siirtyminen tapahtuu usein ensimmäisen ikävuoden kohdalla.

Turvaistuimeen siirtyminen ei ole vain sääntöjen noudattamista – se on matka, joka on täynnä rakkautta ja huolenpitoa. Kun vauva kasvaa ja kehittyy, hän tarvitsee uudenlaisen suojan. Turvaistuin ei ole vain istuin; se on hänen oma valtaistuimensa, josta hän voi turvallisesti tarkkailla maailmaa ja osallistua perheen yhteisiin retkiin.

Siirtyminen turvaistuimeen on kuin juhla, jossa juhlistetaan vauvan kasvua ja uusia saavutuksia. Se on hetki, jolloin voit nähdä hänen silmissään innostuksen, kun hän asettuu uuteen istuimeensa, valmiina kohtaamaan maailman uusin silmin. Se on myös hetki, jolloin sinä, vanhempana, tunnet ylpeyttä ja ehkä hieman haikeutta, kun muistelet, kuinka pieni hän kerran oli.

Joten, kun pohdit, milloin vauva on valmis siirtymään turvaistuimeen, muista, että se ei ole vain päivämäärä kalenterissa. Se on yksi niistä lukuisista virstanpylväistä, jotka tekevät vanhemmuudesta ainutlaatuisen matkan. Se on päätös, joka tehdään huolellisen harkinnan ja rakkauden kautta, varmistaen, että pieni seikkailijasi on valmis ottamaan seuraavan askeleen turvallisesti ja mukavasti.

Ja kun se päivä koittaa, kun hän istuu uudessa valtaistuimessaan, katso taaksepäin niitä hetkiä, jotka toitte yhdessä tähän pisteeseen, ja suunnatkaa katseenne yhdessä kohti horisonttia, joka on täynnä loputtomia mahdollisuuksia ja uusia seikkailuja.