Paras pyöräkärry vertailussa

Päivitetty viimeksi 11.6.2024

Kevät ja kesä lähestyvät ja mikä olisi sen mukavampaa kuin liikkua arjen päiväkotimatkat ja viikonlopun retket koko perheen voimin yhdessä pyöräilen. Tai mahdollisesti haluat lisätä treeniin buustia ja ottaa mukaan lisäpainoa. Pyöräkärry on erinomainen valinta pyörällä liikkumiseen lapsiperheessä ja sen avulla saa näppärästi lisättyä liikuntaa perheen arkeen. Pyöräkärryllä ajo on yllättävän helppoa sekä mutkatonta ja lapset viihtyvät hyvin pyöräkärryn kyydissä. Tylsyyden yllättäessä on kärryyn helppo ottaa lapsille mukaan muutakin viihdykettä.

Vertailimme markkinoilla olevat parhaat pyöräkärryt eri tarpeisiin ja syvennyimme niiden ominaisuuksiin. Artikkelin lopussa vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin pyöräkärryistä.

Arvosana 9.3/10

Thule Chariot Cross 2 pyöräkärry

 • Monipuolinen, ympärisvuotinen käyttö eri urheiluaktiviteetteihin suunniteltujen lisävarusteiden ansiosta.
 • Viisipistevaljaat, tukeva mutta kevyt runko, sekä aurinkosuoja ja hyttysverkko takaavat lapsen turvallisuuden ja mukavuuden kaikissa olosuhteissa.
 • Helppo asennus, muunneltavuus ja kasaan taitto.

Arvosana 8.7/10

Hamax Traveller pyöräkärry

 • Helppo muuntaa pyöräkärrystä rattaiksi, tarjoten joustavuutta erilaisiin ulkoiluaktiviteetteihin.
 • Lasten viisipistevaljaat, tilava kabiini ja säädettävä työntöaisa takaavat turvallisen ja mukavan matkan pienille matkustajille.
 • Varustettu kolmikerroksisella suojapeitteellä, joka suojaa lapsia auringolta, sateelta ja tuulelta.

Arvosana 9.0/10

Qeridoo Sportrex 2 pyöräkärry

 • Kevyt pyöräkärry, joka sopii erinomaisesti treeniin sen matalan painopisteen ja sulavan liikkeen ansiosta.
 • Käyttäjäystävällisyys on huomioitu pyöräkärryn jokaisessa toiminnossa.
 • Laadukas jousitus ja mukavat istuimet takaavat lapselle mukavan matkanteon.

Arvosana 8.2/10

Axkid Grand Tour pyöräkärry

 • Yhdistää tyylikkään ulkonäön ja huippuluokan materiaalit, tarjoten mukavan matkustuskokemuksen.
 • Varustettu korkeatasoisilla turvallisuusominaisuuksilla ja säädettävillä istuimilla, jotka takaavat lasten turvallisuuden ja mukavuuden.
 • Intuitiivinen kokoontaittomekanismi ja monipuoliset kiinnitysvaihtoehdot tekevät siitä kätevän käyttää ja säilyttää.

Arvosana 8.8/10

Croozer Kid Keeke 1 pyöräkärry

 • Varustettu turvallisella ja suojaisalla matkustamolla sekä tehokkailla heijastimilla, takavalolla ja turvalipulla, takaamaan näkyvyyden ja turvallisuuden.
 • Pehmustettu istuin ja säädettävä jousitus tarjoavat erinomaisen ajomukavuuden, vähentäen tärinää matkan aikana.
 • Helppo koota ja taittaa kasaan, mukana tulevat kiinnitystarvikkeet pyörään sekä intuitiivinen kiinnitysjärjestelmä tekevät kärrystä kätevän käyttää.

Arvosana 8.1/10

North 13.5 Speeder 2 pyöräkärry

 • Vankka rakenne ja laadukkaat materiaalit takaavat kestävyyden ja sujuvan ajokokemuksen.
 • Varustettu turvallisilla viisipistevaljailla ja säädettävällä jousituksella, jotka takaavat matkustajien turvallisuuden ja mukavuuden.
 • Nopea ja vaivaton kiinnitys pyörään, sekä suht kätevä kokoontaittomekanismi.

Pyöräkärry kahdelle vai yhdelle lapselle?

Pyöräkärry kahdelle lapselle tarjoaa useita etuja perheille, jotka haluavat tehdä pyöräretkistä koko perheen yhteisen harrastuksen. Kahdelle lapselle suunnitellut kärryt ovat tilavia ja mukavia, ja niissä on usein pehmustetut istuimet, jotka takaavat mukavan matkan myös pidemmillä reissuilla. Esimerkiksi Thule-merkin pyöräkärryt, kuten Chariot Sport 2, ovat huippuvarusteltuja ja tarjoavat säädettäviä tuuletusaukkoja sekä kallistettavia istuimia, jotka lisäävät matkustusmukavuutta ja turvallisuutta. Näissä kärryissä on myös usein monipuolisia käyttötapoja, kuten pyöräilyyn, kävelyyn ja jopa hiihtoon sopivia lisäosia, jotka tekevät niistä erinomaisia aktiivisille perheille.

Pyöräkärryn edut kahdelle lapselle

Pyöräkärryt kahdelle lapselle tarjoavat enemmän tilaa ja mahdollisuuden kuljettaa enemmän tavaraa, mikä voi olla hyödyllistä pidemmillä reissuilla tai retkillä. Lisäksi ne ovat usein varustettu erilaisilla turvallisuusominaisuuksilla, kuten viisipistevöillä ja tehokkailla jarrujärjestelmillä, jotka takaavat lapsien turvallisuuden matkalla. Esimerkiksi Kayoba-pyöräkärryt ovat tunnettuja monikäyttöisyydestään ja kestävyydestään, ja niissä on usein alumiinirunko sekä suuret pyörät, jotka tekevät ajosta sujuvaa ja vakaata.

Pyöräkärryn edut yhdelle lapselle

Toisaalta, pyöräkärry yhdelle lapselle voi olla hyvä valinta perheille, joissa on vain yksi pieni lapsi tai joissa toinen lapsi on jo tarpeeksi vanha pyöräilemään itsenäisesti. Yhden lapsen kärryt, kuten Thule Chariot Lite 1, ovat usein kevyempiä ja helpompia käsitellä, mikä tekee niistä käytännöllisiä erityisesti kaupunkiajoon ja lyhyemmille matkoille. Ne tarjoavat myös erinomaisen suojan ja mukavuuden, mutta ovat kompaktimpia ja vievät vähemmän tilaa.

Käyttötarpeiden huomioiminen

Kun valitset pyöräkärryä, kannattaa huomioida perheen erityistarpeet ja käyttötilanteet. Pyöräkärryt kahdelle lapselle tarjoavat enemmän tilaa ja mukavuutta, mutta ne ovat myös raskaampia ja vievät enemmän tilaa. Yhden lapsen kärryt ovat helpommin käsiteltäviä ja sopivat paremmin lyhyemmille matkoille ja kaupunkiajoon. Molemmat vaihtoehdot tarjoavat kuitenkin korkealaatuisen suojan ja mukavuuden lapsille.

Valinnan kriteerit

Lopulta valinta pyöräkärryn koon ja tyypin välillä riippuu pitkälti perheen koosta, liikkumistavoista ja henkilökohtaisista mieltymyksistä. On tärkeää varmistaa, että valittu kärry vastaa kaikkia turvallisuusstandardeja ja tarjoaa lapsille mukavan ja turvallisen matkustuskokemuksen. Näillä tiedoilla voit tehdä perustellun päätöksen siitä, kumpi vaihtoehto – pyöräkärry kahdelle vai yhdelle – sopii parhaiten perheesi tarpeisiin.

Plussat

 • Monipuoliset käyttömahdollisuudet.
 • Istuinten kallistaminen onnistuu erikseen ja  helposti yhdellä kädellä.
 • Laadukas lehtijuositus.
 • Runsaasti tavaratilaa, joka on helppo irrottaa.

Miinukset

 • Huomiolippu ja hyttysverkko voisivat sisältyä pakettiin.

Thule Chariot Cross pyöräkärry on monipuolinen, korkealaatuinen kulkuväline aktiivisille perheille, jotka haluavat yhdistää ulkoilun ja lasten kuljettamisen sujuvasti päivittäiseen elämään. Pyöräkärry on suunniteltu kestämään erilaisia sääolosuhteita ja maastoja, tarjoten samalla mukavuutta ja turvallisuutta pienimmille matkustajille.

Thule Chariot Cross on varustettu säädettävällä jousituksella, joka takaa pehmeän kyydin sekä kaupungin kaduilla että maastopoluilla. Sen monipuolisuus tulee esiin eri urheiluaktiviteetteja varten suunnitelluissa lisävarusteissa, kuten hiihtosetissä, juoksupaketissa ja vaelluskärryn valjaissa, jotka mahdollistavat kärryn käytön ympäri vuoden erilaisissa harrastuksissa.

Turvallisuus on Thule Chariot Crossin suunnittelun ytimessä. Pyöräkärryssä on viisipistevaljaat, jotka pitävät lapsen turvallisesti paikallaan, sekä tukeva, mutta kevyt runko, joka suojaa lasta ulkoisilta iskuilta. Lisäksi integroitu aurinkosuoja ja hyttysverkko tarjoavat suojaa auringon säteiltä ja hyönteisiltä, kun taas tuuletusaukot takaavat miellyttävän ilmanvaihdon lämpiminä päivinä.

Käytännöllisyyttä ajatellen Thule Chariot Cross on helppo taittaa kasaan, mikä tekee siitä kätevän säilyttää ja kuljettaa. Runsas säilytystila, jonka voi halutessa myös poistaa, lisää kärryn monikäyttöisyyttä, mahdollistaen ostosten tai retkieväiden kuljettamisen vaivattomasti.

Tekniset tiedot

Pyöräkärryn paino: 14,5 kg
Pyöräkärryn mitat: 121 x 112 x 80 cm (s*k*l)
Pyöräkärryn mitat kokoontaitettuna: 38 x 87 x 80 cm (s*k*l)
Takarenkaat: 20″
Renkaiden määrä: 4
Huomiolippu: ei
Takavalo: kyllä
Sallittu kokonaispaino: 60 kg
Lapsen enimmäispaino: 2 x 22 kg. 
Säädettävä työntöaisa: kyllä
Säädettävä selkänoja: kyllä
Lapsen enimmäispituus: 111 cm
Ikäsuositus: +6 kk
Saatavilla myös yhden lapsen mallina: kyllä

Plussat

 • Helppo koota, asentaa pyörään ja taittaa kasaan
 • Tilava kabiini ja suuri tavaratila tarjoavat runsaasti matkustus- ja säilytystilaa.
 • Hyönteisverkko, sadesuoja, ja aurinkosuoja sisältyvät pakettiin.
 • Kevyt rakenne, joka rullaa hyvin epätasaisessakin maastossa

Miinukset

 • Viisipistevaljaiden säädöt vaativat malttia.
 • Istuimet voisivat olla laadukkaammat.

Hamax Traveller pyöräkärry on suunniteltu aktiivisille perheille, jotka arvostavat ulkoilua ja pyöräilyä yhdessä lastensa kanssa. Kevyt ja monipuolinen kaksipaikkainen pyöräkärry muuntuu vaivattomasti myös rattaiksi, tarjoten joustavuutta ja mukavuutta kaikenlaisiin seikkailuihin. Travellerin tilava kabiini ja XL-kokoinen tavaratila tarjoavat runsaasti tilaa matkustajille, kypärille ja muille tarvikkeille, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan päivittäiseen käyttöön ja pidemmille retkille.

Turvallisuus on etusijalla Hamax Travellerissa, joka on varustettu lasten viisipistevaljailla ja näkyvyyttä lisäävällä lipulla. Tukeva runkokehikko suojaa pieniä matkustajia ja korkeussäädettävä työntöaisa mahdollistaa kärryn mukavan käytön eri pituisille vanhemmille. Travellerin kolmikerroksinen suojapeite, johon kuuluu hyönteisverkko, läpinäkyvä sadesuoja ja aurinkosuoja, varmistaa, että seikkailut voivat jatkua säässä kuin säässä.

Kevyt rakenne tekee Travellerista erinomaisen valinnan myös mäkisemmille reiteille, sillä se on huomattavasti kevyempi verrattuna moniin kilpaileviin malleihin. Tämä ominaisuus on erityisen arvokas, jos perheen pyöräilyreitit sisältävät nousuja tai jos kärryä käytetään kaupunkiympäristössä, jossa pyöräilyvauhti on vaihtelevaa ja joustavuus sekä ketteryys ovat avainasemassa.

Hamax Traveller pyöräkärry on nopeasti noussut lastenperheiden suosikiksi sen hyvien turvallisuusominaisuuksien, tilavuuden ja monipuolisuuden ansiosta. Se on myös helppo taittaa kasaan pieneen tilaan. Kärryn yläosassa on kurkistusikkuna, josta vanhempi voi hetkessä kurkistaa nukkuvatko lapset. Hamax Traveller on turvallisuusominaisuuksiensa ja tukevan runkonsa johdosta erinomainen vaihtoehto perheen pyöräkärryksi

Tekniset tiedot

Pyöräkärryn paino: 12,8 kg
Pyöräkärryn mitat: 102 x 95 x 79 cm (s*k*l)
Pyöräkärryn mitat kokoontaitettuna: –
Takarenkaat: 20″
Renkaiden määrä: 3
Huomiolippu: kyllä
Takavalo: kyllä
Sallittu kokonaispaino: 47 kg
Lapsen enimmäispaino: 2 x 22 kg. 
Säädettävä työntöaisa: kyllä
Säädettävä selkänoja: ei
Lapsen enimmäispituus: 117 cm
Ikäsuositus: +6 kk
Saatavilla myös yhden lapsen mallina: ei

Plussat

 • Erittäin laadukas lehtijousitus.
 • Matala painopiste varmistaa turvallisen tienpidon.
 • Sivu- ja takatörmäyssuojat.
 • 3-in-1 katos (hyönteis-, aurinko- ja roiskesuoja.
 • Markkinoiden kevyimmästä päästä.

Miinukset

 •  Kokoontaittaminen vaatii harjoittelua.

Qeridoo Sportrex 2 pyöräkärry on laadukas ja tarjoaa monipuoliset ominaisuudet aktiivisen perheen päivittäiseen käyttöön vaihtelevissa maastoissa. Pyöräkärry muuntautuu näppärästi myös juoksurattaaksi tai hiihtokärryksi erikseen myytävien lisäosien avulla.

Kärrystä on saatavilla mallit yhdelle tai kahdelle lapselle ja molemmissa on hyvin tilaa matkustamiseen. Pehmustetussa istuinosassa on muhkea korkeussäädettävä pääntuki ja säädettävän selkänoja ja matkanteon mukavuutta varmistaa laadukas ja kunnollinen lapsen selkää suojaava akselijousitus. Kärryssä on kiinteä hyönteisverkko ja sen kangas hylkii vettä.

Kärry kiinnitetään pyörään tukevalla ja nopealla Plug and Drive -ominaisuudella ja ilmatäytteinen, kärryn alle kääntyvä Multiwheel-eturengas on puolestaan varustettu Click and Go-ominaisuudella, jolloin pyöräkärry on helppo muuttaa työntökärryiksi. Myös työntöaisa voidaan säätää käyttäjän pituuden mukaan.

Qeridoo pyöräkärryssä on kattavat turvallisuusominaisuudet, jonka lisäksi se taittuu näppärästi kasaan. Kärryn tukeva runko on valmistettu alumiinista. Tavaratilaa löytyy sekä kärryn sisältä, että ulkopuolelta hyvin, jopa 40 litraan saakka. Kärry on hintatasoltaan keskitasoa ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta aktiiviseen käyttöön.

Tekniset tiedot

Pyöräkärryn paino: 15 kg
Pyöräkärryn mitat: 140 x 90 x 81 cm (s*k*l)
Pyöräkärryn mitat kokoontaitettuna: 105 x 36 x 76 cm (s*k*l)
Takarenkaat: 20″
Renkaiden määrä: 3
Huomiolippu: kyllä
Takavalo: ei
Sallittu kokonaispaino: 60 kg
Lapsen enimmäispaino: 2 x 22 kg. 
Säädettävä työntöaisa: kyllä
Säädettävä selkänoja: –
Lapsen enimmäispituus: 116,5 cm
Ikäsuositus: lisävarusteiden kanssa 1 kk:n iästä alkaen
Saatavilla myös yhden lapsen mallina: kyllä

Plussat

 • Monipuolinen 4-in-1 toiminnallisuus
 • Priorisoidut turvallisuusominaisuudet
 • Erinomainen mukavuus lapselle ja vanhemmalle.
 • Laadukas ja säänkestävä
 • Tilava 60 litran tavaratila.
 • Helppo säilyttää ja kuljettaa.

Miinukset

 • Osa lisävarusteista tulee ostaa erikseen, joka nostaa kokonaiskustannuksia.
 • Ei kevyimmästä päästä.

Axkid Grand Tour pyöräkärry on ihanteellinen kumppani aktiivisille perheille, jotka haluavat yhdistää päivittäiset seikkailut ja perheen kuljetustarpeet. Monipuolinen 4-in-1 pyöräkärry tarjoaa ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erinomaisen valinnan niin pyöräilyyn, juoksuun, kävelyyn kuin tavaran kuljetukseenkin.

Axkid Grand Tour on suunniteltu turvallisuutta ja mukavuutta silmällä pitäen. Sen säädettävä lepotila, tilava istuin kahdelle lapselle ja laaja tavaratila tekevät siitä täydellisen valinnan jokapäiväisiin seikkailuihin. Pyöräkärryssä on heijastava materiaali, magneettiset valjaat, lippu ja pysäköintijarru, jotka takaavat maksimaalisen näkyvyyden ja turvallisuuden. Lisäksi säädettävä kahva, säädettävä jousitus ja kallistettavat istuimet lepotilaa varten sekä erinomainen ilmanvaihto takaavat poikkeuksellisen mukavuuden.

Perheystävällinen suunnittelu mahdollistaa kahden lapsen mukavan kuljettamisen, kummankin istuimen kestäen jopa 22 kg painon, ja kokonaiskantavuuden ollessa 44 kg. Axkid Grand Tour tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle, yhdistäen ylivoimaiset ominaisuudet ja toiminnallisuuden edulliseen hintaan.

Tämä pyöräkärry on suunniteltu kestämään vaihtelevia sääolosuhteita, vedenkestävyyden ansiosta, ja sen 360 asteen heijastavat elementit takaavat näkyvyyden myös pimeässä. Lisäksi 60 litran tavaratila tarjoaa runsaasti tilaa kaikille tarvittaville varusteille, ja pyöräkärryn voi helposti taittaa kasaan ja säilyttää auton tavaratilassa.

Tekniset tiedot

Pyöräkärryn paino: 18,8 kg
Pyöräkärryn mitat: 143 x 91 x 80 cm (s*k*l)
Pyöräkärryn mitat kokoontaitettuna: –
Renkaiden määrä: 4
Huomiolippu: kyllä
Takavalo: ei
Sallittu kokonaispaino: 44 kg 
Säädettävä työntöaisa: kyllä
Säädettävä selkänoja: kyllä
Ikkunakalvot: UPF 50+
Vesipilariarvo: 8000 mm
Lapsen enimmäispituus: –
Ikäsuositus: + 6 kk
Saatavilla myös yhden lapsen mallina: ei

Plussat

 • Helppo asentaminen ja monipuolisuus.
 • Croozer AirPad® -jousitusjärjestelmä tarjoaa pehmeän kyydin.
 • Laadukkaat turvallisuusvarusteet, mm. akkukäyttöinen takavalo ja lippu.
 • Laadukas ja kestävä rakenne.
 • Voidaan taittaa kasaan yhdellä kädellä.

Miinukset

 • Korkea hinta.
 • Tässä hintaluokassa painon tulisi olla kevyempi.

Croozer Kid Keeke 1 pyöräkärry on suunniteltu tarjoamaan lapsille turvallinen ja mukava matka, olipa kyseessä sitten pyöräretki, juoksulenkki tai kävely. Tämä monipuolinen yhden lapsen kärry on helppo muuntaa pyöräkärrystä juoksurattaaksi tai lastenvaunuksi, mukana tulevien tarvikkeiden ansiosta. Croozer Kid Keeke 1 erottuu markkinoilla erityisesti sen Croozer AirPad® -jousitusjärjestelmän ansiosta, joka takaa pehmeän kyydin epätasaisillakin pinnoilla, suojaten lasta tärinältä ja iskuilta.

Tuotteen mukana tulee pyöräilysetti, kävelysarja, yksi universaali vetokoukku, 2-in-1 yhdistelmäsuojus, turvalippu, päätyyny, lukittavan vetokoukun avainsetti sekä kahden korkeusasetuksen ohjaustanko. Lisäksi, turvallisuutta lisää akkukäyttöinen takavalo, joka varmistaa näkyvyyden myös hämärässä. Croozer Kid Keeke 1 on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi ja sen asennus sekä muunneltavuus on tehty mahdollisimman helpoksi, jotta aktiiviset perheet voivat nauttia ulkoilusta vaivattomasti.

Tämän pyöräkärryn suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota lapsen mukavuuteen ja turvallisuuteen. Kärryssä on tilava istuintila, joka mahdollistaa lapsen rentoutumisen matkan aikana. Lisäksi, sen tukeva rakenne ja laadukkaat materiaalit takaavat tuotteen pitkän käyttöiän. Malli on saatavilla myös kahden lapsen kärrynä. Croozer Kid Keeke 1 on ihanteellinen valinta aktiivisille perheille, jotka arvostavat turvallisuutta, mukavuutta ja monipuolisuutta.

Tekniset tiedot

Pyöräkärryn paino: 17,9 kg
Pyöräkärryn mitat koottuna: 110 x 94 x 80 cm (s*k*l)
Pyöräkärryn mitat kokoontaitettuna: 106 x 29 x 79 cm (s*k*l)
Takarenkaat: 20″
Renkaiden määrä: 3
Huomiolippu: kyllä
Takavalo: kyllä
Sallittu kokonaispaino: 45 kg 
Säädettävä työntöaisa: kyllä
Ikkunakalvot: UPF 80+
Lapsen enimmäispituus: 117 cm (n. 6-vuotta)
Ikäsuositus: + 6 kk
Saatavilla myös kahden lapsen mallina: kyllä

Plussat

 • Hinta-laatusuhteeltaa hyvä vaihtoehto.
 • Kulkee kevyesti pyörän perässä.
 • Sinisen kärryn väri kiinnittää huomion liikenteessä.

Miinukset

 • Ohjekirja hieman epäselvä.
 • Epätasaisella maastolla voivat hieman nitistä.
 • Kasaan saaminen edellyttää pientä pohdiskelua.

North 13.5 Speeder 2 juoksurattaan ja pyöräkärryn yhdistelmä on monipuolinen ja käytännöllinen kulkupeli aktiivisille perheille, jotka arvostavat ulkoilua ja liikuntaa yhdessä lastensa kanssa. Kärry on suunniteltu kestämään erilaisia sääolosuhteita ja maastoja, tarjoten samalla mukavuutta ja turvallisuutta pienimmille matkustajille.

Speeder 2:n alumiinirunko on kevyt, mutta samalla vankka ja kestävä. Sen 20-tuumaiset pyörät ja tehokas jousitus takaavat sujuvan ja vakaan matkanteon, olipa alla sitten kaupungin katu tai maastopolku. Pyöräkärryssä on useita heijastavia yksityiskohtia, lisäten näkyvyyttä ja turvallisuutta. Huomioviiri näkyy hyvin liikenteessä.

Lapsesi matkustavat Speeder 2:ssa turvallisesti ja mukavasti. Pyöräkärryssä on pehmustetut turvavaljaat ja päätyynyt. Turvavaljaita voidaan siirtää sivuttaissuunnassa riippuen siitä, onko kyydissä yksi vai kaksi lasta. Näin vaunu pysyy tasapainoisena. Lisäksi vaunussa on runsaasti jalkatilaa, mikä lisää matkustusmukavuutta.

Käytännöllisyyttä lisää vaunun takana oleva tilava tavaralokero, johon mahtuu kaikki tarvittavat varusteet retkelle tai kauppareissulle. Työntöaisan korkeus on säädettävissä, joten se sopii eri pituisille työntäjille. Kaksiosainen sääsuoja tarjoaa hyvän ilmanvaihdon ja suojaa samalla sateelta. Vaunun sivuilla olevat ikkunat ja katossa oleva kurkistusluukku mahdollistavat hyvän näkyvyyden lapsiin matkan aikana.

North 13.5 Speeder 2 vaunun mukana tulee tarvittavat osat sekä pyöräily- että juoksukäyttöä varten. Lisävarusteena on saatavilla myös hiihtosetti.

Tekniset tiedot

Pyöräkärryn paino: 16,5 kg
Pyöräkärryn mitat koottuna: 155 x 102 x 84 cm (s*k*l)
Pyöräkärryn mitat kokoontaitettuna: 51 x 86 x 67 cm (s*k*l)
Takarenkaat: 20″
Renkaiden määrä: 3
Huomiolippu: kyllä
Takavalo: ei
Sallittu kokonaispaino: 44 kg 
Säädettävä työntöaisa: kyllä
Säädettävä selkänoja: ei
Lapsen enimmäispituus: 116 cm (n. 6-vuotta)
Ikäsuositus: 1-4 vuotta
Saatavilla myös yhden lapsen mallina: ei

Kuka hyötyy pyöräkärrystä?

Pyöräkärry on monipuolinen ja käytännöllinen lisävaruste, joka tarjoaa monia etuja eri käyttäjäryhmille. Tässä kappaleessa tarkastellaan, kuka hyötyy eniten pyöräkärryn käytöstä ja miksi.

Aktiiviset perheet

Aktiiviset perheet, jotka nauttivat ulkoilusta ja liikunnasta, hyötyvät merkittävästi pyöräkärrystä. Esimerkiksi Thule Chariot Sport 2 on suunniteltu juuri aktiivisille perheille, ja se voidaan muuntaa eri käyttötarkoituksiin, kuten juoksuun tai hiihtoon. Tämä monikäyttöisyys tekee pyöräkärrystä erinomaisen valinnan perheille, jotka haluavat yhdistää liikunnan ja perheen yhteisen ajan​.

Perheet, joilla on yksi tai useampi pieni lapsi

Pyöräkärryt tarjoavat turvallisen ja mukavan tavan kuljettaa pieniä lapsia pyöräretkillä. Kahden lapsen pyöräkärryt ovat suunniteltu tarjoamaan tilaa ja mukavuutta kahdelle lapselle, ja ne sisältävät usein turvallisuusominaisuuksia kuten viisipistevaljaat ja heijastimet, jotka lisäävät näkyvyyttä ja turvallisuutta liikenteessä​. Kevyet ja helposti käsiteltävät mallit soveltuvat hyvin päivittäisiin retkiin ja kauppareissuihin, jolloin lapset voivat nauttia ulkoilusta turvallisesti​.

Urheilijat ja kuntoilijat

Urheilijat ja kuntoilijat, jotka haluavat pitää kuntoaan yllä lastenhoidon ohella, arvostavat erityisesti pyöräkärryjä, jotka on suunniteltu treeniin. Thule Chariot Cross tarjoaa erinomaiset jousitusominaisuudet ja pehmustetut istuimet, jotka takaavat tasaisen kyydin epätasaisessakin maastossa. Tämä mahdollistaa tehokkaan harjoittelun, samalla kun lapsi nauttii mukavasta matkasta​.

Budjettitietoiset perheet

Budjettitietoiset perheet voivat hyötyä edullisemmista pyöräkärryistä, kuten North 13.5 Speeder 2, jotka tarjoavat perusominaisuudet ja riittävän turvallisuuden ilman korkeaa hintalappua. Nämä mallit ovat käytännöllisiä ja kestäviä, ja ne sopivat hyvin perheille, jotka haluavat lisätä pyöräilyn osaksi arkea ilman suuria investointeja​.

Lemmikkien omistajat

Lemmikkien omistajat voivat myös hyötyä pyöräkärryistä, sillä monet kahden istuttavat mallit tarjoavat tilaa ja mukavuutta myös lemmikeille. Tämä mahdollistaa lemmikin ottamisen mukaan pyöräretkille, jolloin koko perhe voi nauttia ulkoilusta yhdessä​.

Yhteenvetona voidaan todeta, että pyöräkärryt tarjoavat monia etuja eri käyttäjäryhmille, olipa kyseessä sitten aktiivinen perhe, urheilija, budjettitietoinen perhe tai lemmikin omistaja. Pyöräkärryt lisäävät liikkumisen mahdollisuuksia ja tarjoavat turvallisen ja mukavan tavan nauttia ulkoilusta ja liikunnasta yhdessä.

Usein kysyttyä lasten pyöräkärryistä

Pyörä kärryn valinnassa tulee huomioida perheen tarpeet, sillä kärryjä on saatavilla hyvin erilaisilla ominaisuuksilla ja eri hintaluokissa. Ennen pyöräkärryn hankintaa kannattaa perehtyä muutamiin alla kuvattuihin seikkoihin.

Yksi pohdittava asia on, montaako lasta kärryssä tullaan kuljettamaan. Kärryjä valmistetaan kapeampia yhden lapsen kuljettamiseen sekä kahden lapsen kuljettamiseen tarkoitettuja hieman leveämpiä malleja. Luonnollisesti pyöräkärry kahdelle on jonkin verran painavampi ja kömpelömpi kuin pyöräkärry yhdelle. Kahden lapsen pyöräkärrylläkin on kuitenkin yllättävän helppo ja mukava liikkua.

Mikäli perheessä on kaksi lasta ja useimmiten vain yksi vanhempi kuljettaa lapsia, on kahden lapsen pyöräkärry erinomainen valinta liikkumisen mahdollistamiseen. Mikäli kärryä taas vaihdellaan kahden vetävän pyörän välillä, on pyöräkärryn kiinnittämiseen hankittava yksi ylimääräinen kiinnike toista vetävää pyörää varten.

Toiseksi tulee miettiä, minkälaisessa maastossa kärryn kanssa pääasiassa ajetaan. Kuljetaanko sillä hiekkateitä vai asfaltilla sekä kuinka paljon kärryä ajatellaan käytettävän. Tuleeko pyöräkärry satunnaiseen ja lyhyeen ajoon vai aktiiviseen ja mahdollisesti pidempien lenkkien ajoon. Mikäli vanhemmat haluavat pyörä kärryn olevan pitkäikäinen, tulee pyöräkärryn ohjeista tarkistaa lapsen pituus ja painorajat kärrylle. Laadukkaat ja hyvin rullaavat pyöräkärryt ovat usein myös hintavampia, joten pohdi etukäteen kuinka paljon olet valmis maksamaan pyöräkärrystä.

Pyöräkärryn hankinnassa tulee lisäksi miettiä, haluaako kärryä käyttää monipuolisesti muuhunkin liikkumiseen. Useimmat pyöräkärryt ovat hyvin monikäyttöisiä ja helposti muokattavissa rattaiksi tai juoksurattaiksi. Osassa kärryistä renkaat voidaan myös vaihtaa suksiin, jolloin lapsen voi ottaa mukaan hiihtolenkille. Mikäli lapset ovat pieniä ja eivät vielä jaksa kävellä pitkiä matkoja, on pyöräkärry erinomainen valinta myös päiväretkille. Pyöräilyn jälkeen voit irrottaa kärryn ja kiinnittää helposti asennettavan etupyörän pikalukituksella, jolloin kärryt ovat valmiita rattaiksi.

Pyöräkärryn valinnassa kannattaa huomioida riittävät tilat mukaan otettaville tavaroille ja varusteille. Kiinteä sadesuoja helpottaa matkantekoa sadesään yllättäessä ja suojaa myös ikävältä tuulelta kylmemmillä säillä.

Aktiiviseen käyttöön kannattaa ehdottomasti hankkia laadukkaampi pyörä kärry. Laadukkaammat peräkärryt ovat arvokkaampia, mutta niiden laatu näkyy erityisesti materiaaleissa käytettävyydessä ja jousituksessa. Laadukkaan pyöräkärryn materiaalit kestävät aktiivista käyttöä, jonka lisäksi ne on pikalukituksen avulla helppo kiinnittää ja irrottaa pyörästä sekä muuntaa työntökärryksi tai suksien päälle hiihtolenkille. Laadukkaassa pyöräkärryssä on myös riittävä ja hyvä jousitus, jotta lapsen on mukava matkustaa kärryssä. Esimerkiksi Thule pyöräkärry on erinomainen vaihtoehto aktiivisen perheen valinnaksi.

Satunnaiseen käyttöön suosittelemme hankkimaan edullisemman pyörä kärryn. Edulliset pyöräkärryt eivät ole niin laadukkaita materiaaleiltaan, käytettävyydeltään ja jousitukseltaan, kuin kalliimmat pyöräkärryt, mutta ne toimivat erinomaisesti juuri satunnaisessa käytössä ja etenkin mikäli matkat ovat lyhyitä.

Yhden lapsen kuljettaminen pyöräillessä käy helposti myös pyörän istuimella. Kun perheen koko kasvaa ja perheessä on kaksi tai useampia pieniä lapsia, on heidän kuljettamisensa huomattavasti helpompaa ja mukavampaa pyöräkärryillä. Mikäli lapsi kyllästyy istumiseen, maisemien tai ohi ajavien ajoneuvojen katseluun, voi pyöräkärryssä näppärä kuljettaa mukana myös muuta viihdykettä tai eväitä. Pyöräkärry on myös erinomainen valinta silloin, kun vanhempi haluaa lisätä liikuntaa helposti myös lapsiperheen arkeen. Suuri pyöräkärry opas vastaa kattavasti pyöräkärryn hankintaan liittyvistä kysymyksistä.

Pyöräkärryn ohjeissa on määritelty minkä ikäistä tai kokoista lasta pyöräkärryssä voidaan kuljettaa. Mikäli pyöräkärryssä on lapsen pituusraja, tarkoitetaan sillä lapsen pituutta ilman kypärää ja kenkiä.

Periaatteessa pieniäkin vauvoja voidaan kuljettaa pyöräkärryllä erillisen vauvatuen avulla, kunhan varmistutaan tukevasta ja vauvalle ominaisesta pyöreäselkäisestä istuma asennosta. Suositeltavaa kuitenkin on aloittaa pyöräkärryllä ajo lapsen ollessa noin kuuden kuukauden ikäinen. Tällöin lapsi pystyy istumaan riittävän tukevasti, jolloin vanhemmankin on huolettomampi ajaa pyörällä.

Pyöräkärryt ovat merkistä ja mallista riippuen erikokoisia ja osassa pyöräkärryistä lapsi mahtuu matkustamaan vielä noin 5–6 vuoden iässä. Mikäli toiveissasi on mahdollisimman pitkäikäinen pyöräkärry, kannattaa tarkastella kärryjä joihin lapsi mahtuu mahdollisimman pitkään.

Pyöräkärryssä voi kuljettaa noin 6 kuukautista ja sitä vanhempaa vauvaa, kunhan vauva vain pystyy istumaan riittävän tukevasti tai tuettuna. Mikäli vauva istuu tuettuna, tulee pyöräkärryssä käyttää erillistä vauva tukea, joita jotkin pyöräkärryjen valmistajat myyvät lisäosina. Tärkeintä vauvan pyöräkärryssä matkustamisessa on varmistaa hänelle turvallinen matkanteko ja se että hän pysyy hyvin paikoillaan valjaissa eikä lähde valumaan tai kallistumaan asentoon, joka voisi olla hänelle vaaraksi. Nämä seikat kun otetaan huomioon, on pyöräkärry ja vauva oikein hyvä yhdistelmä.

KärryKärryn maksimikuormaLapsen maksimipituusSuositus yläikäyhden ja/tai kahden lapsen malli
Hamax Traveller47 kg117 cm5–6 vuottavain kahdelle lapselle
Hamax Avenida38 kg / 45 kg117 cm5–6 vuottayhdelle ja kahdelle lapselle
Qeridoo Sportex 260 kg117 cm5–6 vuottakahdelle lapselle

Lasten suositellaan käyttävän pyöräkärryssä pyöräilykypärää, aivan kuten muutenkin pyöräillessä. Pyöräilykypärä on pieni, mutta merkittävä turvallisuusominaisuus, jolla on merkitystä onnettomuustilanteessa. Pyöräkärryissä lapset ovat kiinnitettyinä myös viisipistevaljaisiin.

Pyöräkärryt ovat usein turvallisempia vaihtoehtoja pyöränistuimeen verrattuna. Useimmat pyöräkärryt ovat varustettu puomilla, joka estää pyöräkärryn kaatumisen, mikäli aikuisen pyörä kaatuu. Pyörän istuimessa lapsi ei välty kolhuilta, mikäli aikuinen kaatuu pyörällään. Pyöräkärrystä lapsi on hyvin suojatun kärrykopan sisällä kiinnitettynä viisipistevaljaisiin ja pyöräilykypärä päässään. Pyöräkärryssä kannattaa ehdottomasti käyttää huomioviiriä, sillä kärry on pyörän takana ja pyöräilijää matalammalla korkeudella, jolloin viiri lisää kärryn näkyvyyttä liikenteessä. Näkyvyyttä on erittäin suositeltavaa lisätä myös sivuille lisättävillä heijastimilla ja kärryn taakse lisättävällä vilkkuvalla takavalolla. Vetopyörä on syytä valaista edestä. Mikäli pohdit hankitaanko perheeseenne pyöräkärry vai pyöränistuin, kannattaa hankintapäätöstä lähteä miettimään perheen tarpeista lähtöisin.

Pyöräkärryjä on monenlaisia ja ne saattavat alkuun tuntua hieman kömpelöitä erityisesti pyörän istuimen jälkeen. Pyöräkärryn vetämiseen tottuu nopeasti ja sen kanssa on kuin onkin yllättävän helppo ja kevyt liikkua, kunhan muistaa välttää tiukkoja mutkia ja isoja pomppuja.