Paras imetystyyny vertailussa

Päivitetty viimeksi 7.3.2024

Imetystyyny on tärkeä apuväline vanhemmille, oli vauva sitten rinta- tai pulloruokinnalla. Se mahdollistaa paremman imetysasennon, mikä edistää imetyksen onnistumista ja vauvan hyvinvointia sekä vähentää niska-hartiaseudun ja selän kuormitusta tarjoten mukavuutta ja tukea sekä vanhemmalle että vauvalle imetyksen aikana.

Imetystyynyn hankinta on yksi yleisin asia, joita odottavat äidit harkitsevat ennen vauvan syntymää. Imetystyynyjen valikoima on laaja erilaisine ominaisuuksineen ja malleineen. Osa imetystyynyistä sopii käytettäväksi jo raskauden aikana paremman nukkumisasennon löytämiseksi. Vertailimme markkinoiden parhaat imetystyynyt ja artikkelin lopusta löydät myös usein kysyttyjä kysymyksiä.

Arvosana 9.2/10

Doomoo Buddy imetystyyny

 • Sopii käytettäväksi raskauden ja imetyksen aikana.
 • Ihanan pehmeä, täytettä voidaan lisätä.
 • Konepestävä.

Arvosana 9.0/10

BBHugMe raskaus- ja imetystyyny

 • Tyynystä saa löysemmän tai jämäkämmän helposti säätämällä.
 • Monipuolinen ja pitkäikäinen.
 • Valmistettu laadukkaista materiaaleista.

Arvosana 8.8/10

Beemoo Care imetystyyny

 • Hinta-laatusuhteeltaan varteenotettava tyyny kaksosilla käytettäväksi.
 • Kooltaan täydellinen kahden vauvan perheeseen.
 • Täytteenä polystyreenihelmiä.

Arvosana 8.7/10

ErgoBaby imetystyyny

 • Muotoon ommeltua ja jämäkkää imetystyynyä on helppo käyttää.
 • Jämäkkä tyyny pysyy hyvin muodossaan, ei valu, eikä litisty.
 • Jämäkkyydestään huolimatta pehmeä.

Paras simppeli imetystyyny

Arvosana 8.0/10

Ikea Len imetystyyny

Ikea Len imetystyyny

 • Helppokäyttöinen, kevyt ja simppeli imetystyyny.
 • Kierrätysmateriaaleista valmistettu tuote on ympäristöystävällinen.
 • Pysyy hyvin muodossaan ja paikoillaan.

Arvosana 8.4/10

Koala Baby imetystyyny

 • Budjettitietoisen vanhemman valinta.
 • Ergonominen muotoilu pysyy hyvin muodossaan ja tukee imetyksen aikana.
 • Tukee sekä vanhempaa, että vauvaa hyvin.
Doomoo Buddy imetystyyny

Doomoo Buddy imetystyyny on  vertailumme paras imetystyyny. Eikä suotta, sillä se on erittäin suosittu! Se asettuu hyvin, pysyy muodossaan ja tuo mukavuutta niin vanhemmille kuin vauvalle. Tämä monipuolinen tyyny on suunniteltu täydellisesti mahdollistamaan täydellinen rentoutuminen ja tukemaan oikeaa asentoa imetyksen tai pulloruokinnan aikana.

Doomoo Buddyn muotoilu on erityisen hyvin vauvan asentoon mukautuva, joten voit olla varma siitä, että vauva on aina mukavassa asennossa. Tyyny tukee myös aikuisen asennon rentoutuneeksi, joten voit nauttia täydellisestä mukavuudesta koko imetys- tai pulloruokintahetken ajan.

Buddyn avulla voit myös helpottaa loppuraskauden uniongelmia, sillä voit asetella sen viereesi helpottamaan kylkiasennossa nukkumista. Tyyny on myös erinomainen sohvalla loikoiluun tai mihin tahansa rentoutumiseen. Buddyn päällinen on valmistettu unelmanpehmeästä luomupuuvilla-elastaanista ja sen sisusmateriaali on poikkeuksellisen pientä polystyreenipalloa, joka mukautuu kehoon miellyttävästi.

Doomoo Buddyn päällinen on irrotettavissa ja vesipestävissä 30 asteen lämpötilassa. Tyynyyn voi myös ostaa lisätäytettä, joten voit muokata käytetyn tyynyn taas kuin uudeksi. Buddyn käyttömukavuus on aivan omaa luokkaansa, joten se on erinomainen valinta kaikille vanhemmille, jotka haluavat vain parasta itselleen ja vauvalleen.

Tekniset tiedot

Mitat 180 cm (pituus)
Päällinen:  95 % luomupuuvillaa ja 5 % elastaania
Täyte: Mikrokokoinen polystyreeni
Konepesu 30°C, ei rumpukuivausta

BBHugMe raskaus- ja imetystyyny on suunniteltu tukemaan odottavia äitejä ja imettäviä vanhempia heidän matkallaan vanhemmuuteen. Tämä tuote on saanut kiitosta sen monipuolisuudesta, mukavuudesta ja laadusta, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan sekä raskausaikana että imetyksen aikana.

BBHugMe raskaus- ja imetystyyny tarjoaa ainutlaatuisen tuen raskauden eri vaiheissa, auttaen lievittämään selkä-, lonkka- ja niskakipuja, jotka ovat yleisiä raskauden aikana. Sen ergonominen muotoilu mukautuu vartalon muotoihin, tarjoten optimaalisen tuen ja mukavuuden. Raskkauden jälkeen tyynyä voidaan käyttää myös imetystyynynä, mikä auttaa löytämään mukavan asennon sekä äidille että vauvalle, edistäen näin onnistunutta imetyskokemusta.

BBHugMe-tyynyn materiaalit ovat huippulaatua ja se on valmistettu Öko-Tex Standard 100 -sertifioidusta materiaalista, mikä tarkoittaa, että se on turvallinen sekä äidille että vauvalle. Tyynyn päälliset ovat helposti irrotettavia ja konepestäviä, mikä tekee niiden pitämisestä puhtaana ja raikkaana vaivatonta.

Tyynyn suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota käyttäjien tarpeisiin ja toiveisiin. Sen säädettävä rakenne mahdollistaa tyynyn muokkaamisen löysemmäksi tai napakammaksi juuri oikeanlaiseksi tuen tarjoamiseksi ja se on suunniteltu kestämään käyttöä pitkään raskauden jälkeenkin. BBHugMe raskaus- ja imetystyyny on investointi omaan hyvinvointiin ja mukavuuteen raskauden ja imetyksen aikana, tarjoten tukea ja helpotusta juuri silloin, kun sitä eniten tarvitset.

Tekniset tiedot

Mitat: 20 x 150 cm (halkaisija x pituus)
Päällinen: 100 % Öko-Tex Standard 100 -sertifioitua puuvillaa
Täyte: Mikrokuulia
Renkaat: Silikonia (eivät sisällä BPA:ta)
Päällinen voidaan konepestä 40°C:ssa.
Sisätyynylle käsinpesu.

Beemoo Care imetystyyny on suunniteltu helpottamaan äitien arkea ennen ja jälkeen synnytyksen. Tyyny toimii ensin raskaustyynynä ja vauvan syntymän jälkeen se tarjoaa tukea imetykseen. Sen mukautuva muoto ja polystyreenihelmistä koostuva täyte mahdollistavat paremman asennon levossa raskauden aikana. Imetyksen aikana vauva nojaa turvallisesti tyynyyn samalla kun äidillä on rento olo, joka varmistaa myös riittävän maidon nousun.

Tyyny on riittävän pitkä ja siinä on juuri sopivasti täytettä, mikäli haluat imettää kahta vauvaa samaan aikaan. Näin toisen ei tarvitse odottaa omaa vuoroaan, ja toisinaan odottavan vuoro voi jopa olla hieman haastellinen. Tyyny on myös paksuudeltaa sellainen, että saat siitä hyvän tuen kahden vauvan samanaikaseen imettämiseen.

Beemoon tyynyn avulla voit levätä ja pitää hyvän asennon imetyksen aikana. Tyynyn avulla voit myös käyttää rintapumppua helpommin ja kätevämmin. Beemoon tyyny on valmistettu korkealaatuisesta puuvillasta ja elastaanista, ja sen päällinen on irrotettava ja konepestävä.

Beemoon polystyreenihelmistä koostuva täyte antaa tyynylle joustavuutta, jonka lisäksi tyynyn ainutlaatuinen muotoilu mahdollistaa sen mukautumisen kehosi muotoihin tarjoten tukea ja mukavuutta. Tyynyn käyttö auttaa sinua rentoutumaan ja lievittämään stressiä, mikä puolestaan helpottaa imetystä ja saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi.

Beemoon tyyny on ihanteellinen lahja vauvaa odottavalle äidille tai vastasyntyneen vauvan äidille. Se on erinomainen valinta kaikille äideille, jotka etsivät mukavampaa ja käytännöllisempää tapaa nukkua ja imettää vauvaa.

Tekniset tiedot

Mitat: 35 x 170 cm (halkaisija x pituus)
Päällinen: 95 % puuvilla, 5 % elastaani
Täyte: 100 % polystyreeni
Päällinen voidaan irrottaa ja konepestä

ErgoBaby Natural Curve imetystyyny on suunniteltu tukemaan sekä äitiä että vauvaa imetyksen aikana. Imetystyyny on saatavilla tyylikkään harmaana värivaihtoehtona ja se tarjoaa ainutlaatuisen ergonomisen muotoilun, joka auttaa ylläpitämään vauvan optimaalista asentoa ja tukee äidin selkää, käsivarsia ja olkapäitä, vähentäen näin imetykseen liittyvää rasitusta.

ErgoBaby on tunnettu innovatiivisista ja ergonomisista tuotteistaan ja tämä imetystyyny ei ole poikkeus. Tyyny on imetysohjaajien kehittämä ja sen ainutlaatuinen jämäkkä ja kaareva muotoilu auttaa pitämään vauvan tiiviisti äidin lähellä, mikä edistää maidon herumista ja tekee imetyksestä mukavampaa sekä äidille että lapselle. Tyynyn pinta on suunniteltu siten, että se on pehmeä, mutta ei myöskään painu kasaan käytön aikana, mikä takaa pitkäaikaisen tuen ja mukavuuden.

ErgoBaby Natural Curve imetystyynyn jämäkkä ja muotoon ommeltu kiinteä rakenne auttaa pitämään tyynyn paremmin paikallaan imetyksen aikana, tarjoten lisätukea ja vakautta. Tämä on erityisen hyödyllistä imetyksen alkuvaiheissa, kun äiti ja vauva vielä opettelevat toisilleen sopivinta imetysasentoa.

Hintaluokassaan ErgoBaby imetystyyny tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle. Se on investointi onnistuneeseen imetykseen ja hyvinvointiin, joka palvelee perhettä pitkään. Tyynyn päällinen on irrotettava ja pestävä, mikä helpottaa sen pitämistä puhtaana ja hygieenisenä.

Tekniset tiedot

Mitat: –
Päällinen voidaan konepestä.

Ikea Len imetystyyny - Paras simppeli imetystyyny

Ikea Len imetystyyny

LEN-imetystyyny on täydellinen valinta sinulle ja lapsellesi, jos etsit turvallista ja mukavaa imetyskokemusta. Päällinen on valmistettu kestävästi tuotetusta puuvillasta ja lyosellista, mikä tuntuu pehmeältä vauvan ihoa vasten. Tyynyssä käytetty kierrätyspolyesteritäyte on ympäristöystävällinen valinta.

Imetystyyny nostaa vauvaa ylöspäin, joka vähentää hartian, käsivarsien ja selän kuormitusta ja tekee ruokinnasta mukavampaa ja turvallisempaa sinulle ja lapsellesi. Tyyny on joustava ja pysyy hyvin paikoillaan, vaikka joutuisitkin hieman vaihtamaan asentoa. Se on suunniteltu fiksusti ja joustavasti, ja sitä voidaan käyttää ensimmäisestä ruokinnasta aina kävelemään oppimiseen saakka.

LEN-imetystyyny on helppo pitää puhtaana, sillä sekä tyyny että päällinen ovat irrotettavia ja konepestäviä 60 asteen lämpötilassa. Tämä pehmeä, mukava ja vastuullinen valinta tekee vauvan syöttämisestä ja sylittelystä mukavampaa ja turvallisempaa sinulle ja lapsellesi.

Pituus 60 cm
Leveys 50 cm
Korkeus 18 cm

Tekniset tiedot

Mitat: 60 x 50 x 18 cm (P x L x K)
Päällinen: 55 % lyosellia, 45 % puuvillaa
Täyte: 100 % polyesteria – ontelokuitua
Konepesu enintään 60°C

Koala Baby imetystyyny on suunniteltu tuomaan mukavuutta ja tukea imetyksen hetkiin, mikä tekee siitä välttämättömän apuvälineen jokaiselle imettävälle äidille. Tämän imetystyynyn avulla voit nauttia läheisistä hetkistä vauvasi kanssa, samalla kun pidät huolta omasta hyvinvoinnistasi.

Koala Baby imetystyyny on vertailun edullisin, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan perheille, jotka etsivät korkealaatuista, mutta silti edullista imetystukea. Tyynyn suunnittelussa on otettu huomioon sekä äidin että vauvan tarpeet, tarjoten optimaalisen tuen imetyksen aikana. Sen ergonominen muotoilu auttaa vähentämään niska- ja selkäkipuja, jotka voivat syntyä imettäessä väärässä asennossa, ja tukee vauvaa oikealla korkeudella, mikä edistää maidon herumista.

Monikäyttöinen ja käytännöllinen imetystyyny on tarpeeksi jämäkkä, jotta sitä voidaan käyttää vauvan tukemiseen imetyksen lisäksi myös vauvan ollessa hereillä, tarjoten turvallisen paikan vauvalle maata ja leikkiä. Tyynyn pehmeä ja miellyttävä materiaali on hellävarainen vauvan herkälle iholle ja sen voi helposti puhdistaa, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan aktiivisille perheille.

Imetystyyny on suunniteltu kestämään päivittäistä käyttöä ja tarjoamaan mukavuutta ja tukea imetyksen kaikissa vaiheissa. Sen laadukas valmistus ja huolellisesti valitut materiaalit takaavat, että tyyny säilyttää muotonsa ja mukavuutensa käyttökertojen myötä.

Tekniset tiedot

Mitat: 148 x 51 cm (leveys x syvyys)
Päällinen: 100% luomupuuvillaa
Täyte: 100% polyesteriä
Pesu 30°C:ssa

Usein kysytyt kysymykset imetystyynyistä

Imetystyyny on tärkeä apuväline imettäville äideille. Se auttaa äitiä löytämään mukavan ja ergonomisen asennon ja tukee vauvaa imetyksen aikana, mikä helpottaa imetystä ja vähentää kipuja ja rasituksia. Mistä tunnistan hyvän imetystyynyn? Olemme koonneet muutamia tärkeitä seikkoja, joita kannattaa arvioida ennen imetystyynyn ostopäätöstä.

Hyvä imetystyyny on mukava käyttää. Se ei saisi olla painava tai liian jäykkä, sillä se voi aiheuttaa lisää kipuja ja jännityksiä. Hyvä imetystyyny on tarpeeksi iso sekä muhkea ja pehmustaa kehon ja vauvan välisen tilan, jolloin imetys on mukavampaa ja helpompaa.

Hyvä imetystyyny tukee sekä äidin että vauvan kehoa auttaen löytämään oikean imetysasennon ja vähentäen painetta käsivarsissa, selässä ja kaulassa. Tyynyn tulisi myös tukea vauvan pään ja kaulan aluetta, jotta hän voi syödä mukavasti ja helposti.

Laadukas imetystyyny on myös suunniteltu ergonomisesti ja se mukautuu kehon muotoihin. Se voi olla pitkänomainen, C-muotoinen tai U-muotoinen, mutta sen tulee olla sopivan kokoinen ja muotoinen äidin ja vauvan kehon tukemiseen.

Turvallinen imetystyyny on valmistettu laadukkaista ja hengittävistä materiaaleista, jotka ovat mukavia iholla. Imetystyyny voi olla valmistettu esimerkiksi puuvillasta, velourista, fleece-kankaasta tai bambusta. Laadukkaat materiaalit ovat tärkeitä, sillä ne eivät aiheuta allergisia reaktioita ja ovat helppoja puhdistaa.

Imetystyynyn tulee olla helppo puhdistaa. Siinä tulee olla irrotettava päällinen, joka voidaan pestä pesukoneessa. Lapsiperheissä myös rumpukuivauksen mahdollisuus on aina plussaa. Joissakin imetystyynyissä on myös vedenpitävä kerros, joka estää tahroja ja nestettä imeytymästä tyynyyn.

Monikäyttöisen imetystyynyn valitseminen on suositeltavaa, jolloin äiti voi hyötyä tyynystä jo raskausaikana ja sen jälkeen imetystyynynä, vauvan tukena tai jopa makuualustana vauvalle. Monipuolisuus tekee tyynystä hyödyllisen apuvälineen ennen vauvan syntymään, imetyksen aikana ja sen jälkeen.

Imetystyyny on yksi tärkeimmistä apuvälineistä imetyksen aikana. Se on suunniteltu erityisesti tukemaan vauvaa ja äitiä imetyksen aikana, ja sen käyttö tekee imetyskokemuksesta miellyttävämmän ja mukavamman.

Imetystyynyn käyttö auttaa äitiä löytämään mukavan asennon imettäessä. Usein imettäessä äiti joutuu kumartumaan eteenpäin tai kannattelemaan vauvaa käsivarsillaan. Tämä voi johtaa selkäkipuihin, niskajumeihin ja jopa käsien puutumiseen. Imetystyynyn avulla voit istua, nojata tai maata mukavasti, jolloin vältät nämä haittavaikutukset. Tyyny antaa tukea vauvalle ja tekee imetysasennosta luonnollisemman.

Imetystyyny saattaa myös helpottaa levottoman vauvan imettämistä tai pulloruokintaa. Tyyny tuo vauvalle turvallisuuden tunnetta ja tukea sekä rauhoittaa syötön aikana, jolloin hän pysyy myös paremmin paikoillaan. Tämä tekee syöttämisestä helpompaa ja miellyttävämpää sekä äidille että vauvalle.

Lisäksi imetystyyny voi auttaa äitejä imettämään kaksosia tai useampia lapsia yhtä aikaa. Kaksosten imettämiseen kannattaa hankkia iso imetystyyny, joka mahdollistaa vauvojen imettämisen yhtäaikaisesti.

Imetystyynyjä on erilaisia, joten valitse sellainen, joka sopii sinun ja vauvan tarpeisiin. Osassa imetystyynyissä on irrotettavat päälliset, jotka voidaan pestä pesukoneessa, mikä tekee niiden käytöstä helppoa ja hygieenistä. Jotkut imetystyynyt ovat myös täytettyjä polyeteeni- tai polystyreenihelmillä, jotka mukautuvat vartaloon paremmin.

Imetystyyny helpottaa lapsiperhearkea merkittävästi ja vähentää äidin kuormitusta etenkin niska-hartiaseudun alueella. Alla olemme kuvanneet tärkeimmät imetystyynyn hyödyt

 1. Tuki ja mukavuus: Imetystyyny tarjoaa tukea ja mukavuutta imettäessä tai pulloruokinnan aikana, mikä auttaa välttämään käsien, kaulan ja selän väsymistä. Imetystyyny antaa myös mahdollisuuden löytää ergonomisemman asennon imettäessä, joka voi vähentää rintakipuja ja estää rintatulehduksen kehittymistä.
 2. Imetysasennon helpottaminen: Imetystyynyn avulla voit helpommin löytää oikean imetysasennon, joka helpottaa imettämistä sekä maidon virtaamista ja estää vauvaa nielemästä ilmaa imetyksen aikana.
 3. Vauvan tukeminen: Imetystyyny tarjoaa vauvalle tukea ja vakaan imetysasennon, mikä auttaa vauvaa syömään paremmin ja vähentää refluksia.
 4. Monikäyttöisyys: Imetystyynyjä voi käyttää myös vauvan lepuuttamiseen ja tukemiseen. Joitakin malleja voi myös käyttää raskauden aikana raskauskivun lievittämiseen tai paremman nukkumis- ja lepoasennon löytämiseen.
 5. Yksilöllisyys: Imetystyynyjä on saatavilla monissa eri koossa, muodoissa ja materiaaleissa, joten voit valita juuri sinulle sopivan vaihtoehdon. Voit myös valita mallin, joka on helposti pestävissä.

Imetystyynyt ovat olleet monen äidin pelastus imetysaikana. Ne tarjoavat tukea ja mukavuutta imettäessä ja voivat vähentää kipuja ja jännitystä äidin kehossa. Olemme koonneet alle muutamia kokemuksia imetystyynyistä.

”Imetystyyny oli ehdottomasti yksi tärkeimmistä hankinnoista ennen vauvan syntymää. Se auttoi minua löytämään mukavan asennon imettäessä ja vauva oli tuettuna koko ajan ilman, että jouduin itse kannattelemaan vauvaa. Imetystyynyn avulla minun ei tarvinnut jännittää käsien ja selän väsymistä, vaan pystyin keskittymään täysin imetykseen.”

”Toinen lapseni oli erittäin pieni syntymästään asti ja imetys oli aluksi haastavaa. Imetystyyny oli kuitenkin korvaamaton apu, sillä se antoi minulle ja vauvalle tukea imetysasennossa ja auttoi minua välttämään kivuliaita asentoja.”

”Olen käyttänyt imetystyynyä myös silloin, kun vauva nukahtaa rinnalle ja haluan siirtää hänet pois rinnalta. Imetystyyny antaa tukea vauvalle, joten siirtäminen on helpompaa ja vauva nukkuu rauhallisemmin.”

”Imetystyyny on ollut minulle erittäin hyödyllinen myös raskauden aikana. Se auttoi minua löytämään mukavan asennon nukkuessani ja vähensi selkäkipuja. Nyt imetysajan jälkeen käytän imetystyynyä lattialla ja vauva saa kömpiä sekä makoilla sen päällä.”