Parhaat matkarattaat – TOP 6 vertailu

Päivitetty viimeksi 17.3.2024

Kevyet ja näppärästi toimivat matkarattaat ovat käytännölliset ja välttämättömät perheen kanssa reissuun lähdettäessä. Hyvät matkarattaat ovat käytännöllinen apuväline kohdemaassa liikkumiseen pienen lapsen kanssa, niissä on riittävä säilytystila ja iso kuomu, joka varmistaa lapselle varjoisan paikan.  Vertailimme markkinoiden parhaat matkarattaat eri ominaisuuksilla. Artikkelin lopusta löydät vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin.

Arvosana 9.5/10

Cybex Libelle matkarattaat

 • Erittäin kompakti ja kevyt, mahtuu lentokoneen ylälokeroon, helppo kantaa.
 • Nopea ja helppo taittomekanismi, taittuu sekunneissa, ihanteellinen matkustamiseen.
 • Tyylikäs ja kestävä design, ylelliset materiaalit, sopii kaupunki- ja matkakäyttöön.

Arvosana 9.2/10

Bugaboo Butterfly matkarattaat

 • Ultrakompaktit matkarattaat, jotka on mahdollista ottaa mukaan lentokoneen matkustamon ylälokeroon
 • Ohjautuvat ja kääntyvät sulavasti jousitettujen pyörien ansiosta.
 • Taittuvat yhdellä kädellä vaivattomasti kasaan ja aukeavat takaisin vain muutamassa sekunnissa.

Arvosana 9.3/10

Baby Jogger City Tour 2 matkarattaat

 • Nopea ja helppo taittomekanismi, joka toimii yhdellä kädellä.
 • Lähes täysin makuuasentoon säädettävä istuimen selkänoja.
 • Kompaktit ja kevyet matkarattaat, jotka toimivat hyvin eri tilanteissa.

Arvosana 9.0/10

Baby Jogger City Mini GT 2 rattaat

 • Helppo yhden käden taittomekanismi.
 • Suuret jousitetut vaahtomuovirenkaat varmistavat lapselle mukavan kyydin.
 • Kulkevat sujuvasti haastavissakin maastoissa.

Parhaat muokattavat matkarattaat

Arvosana 8.8/10

Babyzen yoyo2 matkarattaat

Babyzen YOYO2 matkarattaat

 • Erittäin kompaktit ja muokattavissa olevat rattaat, sopivat myös vastasyntyneelle.
 • Pienet renkaat, jotka kulkevat parhaiten kaupunkiympäristössä.
 • Näppärä ja nopea taittomekanismi.

Arvosana 8.6/10

Britax B-Agile M matkarattaat

 • Täysin makuuasentoon kallistuva istuin.
 • Isot, puhkeamattomat renkaat varmistavat sujuvan ohjauksen ja luotettavan matkanteon.
 • Helppo taittomekanismi, joka toimii jopa yhdellä kädellä.

Plussat

 • Yhdet markkinoiden kompaktimmeista ja kevyimmistä matkarattaista
 • Helppo taittomekanismi.
 • Yhdellä kädellä säädettävä selkänoja ja säädettävä jalkatuki.

Miinukset

 • Pieni säilytyskori.
 • Kahvat ovat hieman lyhyet pitkille vanhemmille.

Cybex Libelle matkarattaat ovat ihanteellinen valinta modernille, liikkuvaiselle vanhemmalle, joka arvostaa helppoutta ja kompaktiutta. Niiden uskomattoman kompakti taittomekanismi tekee niistä erinomaisen valinnan kaupunkielämään tai matkustamiseen. Taitettuna rattaat mahtuvat helposti auton takakonttiin tai julkisen liikenteen säilytystiloihin, mikä tekee niistä erityisen kätevät päivittäisessä käytössä. Lisäksi niiden pieni koko taitettuna tekee säilytyksestä kotona vaivatonta, vaikka asuintilaa olisi rajoitetusti.

Helppokäyttöisyys on yksi Cybex Libellen suurimmista eduista. Rattaiden yhdellä kädellä säädettävä selkänoja ja jalkatuki tarjoavat mukavuutta ja joustavuutta lapselle, mahdollistaen eri asentojen säätämisen unen tai valppaan tutkimusmatkailun aikana. Ominaisuus on erityisen arvokas, kun vanhempien toinen käsi on varattu esimerkiksi ostoskassien tai toisen lapsen kanssa. Lisäksi rattaat ovat helppo avata ja sulkea, mikä säästää aikaa ja vaivaa liikkeellä ollessa.

Vaikka Cybex Libelle -rattaat ovat monella tapaa ihanteelliset, niissä on myös joitakin haittapuolia. Pieni säilytyskori voi olla haaste, kun tarvitaan tilaa tavaroille, kuten ostoksille tai vauvanhoitotarvikkeille. Lisäksi rattaat eivät välttämättä ole paras vaihtoehto pitkille vanhemmille, sillä niiden kahvat ovat suhteellisen lyhyet, mikä voi tehdä työntämisestä vähemmän ergonomista.

Rattaat ovat yhteensopivat Cybexin vauvan turvaistuimen kanssa, mahdollistaen käytön heti syntymästä lähtien. Tämä tekee Cybex Libelle -rattaista monipuolisen valinnan, joka kasvaa lapsen mukana vauvasta taaperoikään.

Tekniset tiedot

Mitat kokoontaitettuna: 20*48*32 cm (s*k*l)
Lapsen painoraja: 22 kg
Rattaiden paino: 6 kg
Korin maksimipaino: 5 kg
Puhkeamattomat renkaat
Turvakaukalon yhdistäminen mahdollista.

Plussat

 • Pehmustettu istuin, jossa on lähes täysi kallistus.
 • Helppo taittaa kasaan yhdellä kädellä.

Miinukset

 • Säilytyskori on pienehkö, mikä voi rajoittaa tavaran määrää (lisävarusteena saatava vanhempien konsoli tarjoaa lisätilaa).
 • Kahvan korkeutta ei voi säätää.

Baby Jogger City Tour 2 matkarattaat on suunniteltu vanhempien ja lasten mukavuutta silmällä pitäen. Sen syvä, pehmustettu istuin, jossa on lähes täysi kallistus, tarjoaa optimaalisen tuen ja mukavuuden lapselle, olipa kyseessä päiväunet liikkeellä ollessa tai pitkät kävelyretket. Tämä ominaisuus tekee siitä erinomaisen valinnan niin vauvoille kuin isommillekin lapsille. Lisäksi, kun hankit autonistuimen sovittimen, voit käyttää vaunuja vastasyntyneestä lähtien, mikä tekee siitä monipuolisen ja pitkäikäisen investoinnin perheelle.

Vanhemmat arvostavat City Tour 2:n helppokäyttöisyyttä. Sen taittomekanismi on suunniteltu niin, että vaunut menevät kasaan nopeasti ja vaivattomasti. Vaikka taittaminen on helpompaa kahdella kädellä, se on silti nopea toimenpide, joka ei vaadi suurta voimaa tai monimutkaisia liikkeitä. Tämä tekee vaunuista ihanteellisen valinnan kiireisille vanhemmille, jotka arvostavat nopeutta ja helppoutta. Vaunujen mukana tuleva kantolaukku lisää niiden käytännöllisyyttä, tekee matkustamisesta vaivatonta ja suojaa vaunuja kuljetuksen aikana.

On tärkeää huomata, että vaikka Baby Jogger -brändi on tunnettu juoksuvaunuistaan, City Tour 2 ei ole tarkoitettu juoksutarkoituksiin. Tämä malli on suunniteltu kaupunkikäyttöön ja päivittäisiin askareisiin, tarjoten mukavuutta ja käytännöllisyyttä niin vanhemmille kuin lapsillekin. Jos etsit juoksuvaunuja, Baby Joggerin valikoimasta löytyy muita malleja, jotka on suunniteltu erityisesti juoksuharrastukseen. City Tour 2 on kuitenkin loistava valinta niille, jotka etsivät kevyttä, kompaktia ja monipuolista vaunua kaupunkiympäristöön.

Tekniset tiedot

Mitat kokoontaitettuna: 18,5*59*50 cm (s*k*l)
Lapsen painoraja: 22 kg
Rattaiden paino: 6,5 kg
Korin maksimipaino: 7 kg
Puhkeamattomat renkaat
Turvakaukalon ja vaunukopan yhdistäminen mahdollista
Bäst-i-test matkarattaiden testivoittaja vuonna 2023

Plussat

 • Mahtuu lentokoneen käsimatkatavaroihin.
 • Poikkeuksellisen helppo ohjata.
 • Nopea yhden käden taitto ja avausmekanismi.

Miinukset

 • Hinta.
 • Viisipistevaljaiden kiinnittäminen aiheuttaa äänekkäät napsahdukset.

Bugaboo Butterfly matkarattaat ovat todellinen innovaatio matkustaville perheille. Niiden silkkisen kankaan ja nopean, yhden käden taittomekanismin ansiosta ne ovat voittaneet vuoden 2023 Reddot palkinnon. Tämä uusi kompakti malli tarjoaa lapsille korkean istuimen, joka kallistuu mukavasti, tarjoten samalla jatkettavan jalkatuen ja laajan aurinkosuojan.

Reddot asiantuntijat ja kotitestaajat ovat yksimielisiä siitä, miten sujuvasti Bugaboo Butterfly ohjautuu. Sen laadukkaat jousituspyörät takaavat tasaisen ja miellyttävän ajokokemuksen jopa epätasaisella kivetyksellä. Rattaat taittuvat nopeasti pieneeen tilaan ja ne voidaan ottaa mukaan lennolle käsimatkatavaroihin.

Yksi huomionarvoinen seikka on, että lapsen kiinnittäminen rattaaseen vaatii neljän hihnan yhdistämisen, jotka napsahtavat kuuluvasti paikoilleen. Tämä on turvallisuuden kannalta hyödyllistä, mutta jos lapsi on nukahtamassa, napsahdukset voivat herättää hänet.

Butterfly matkarattaat sisältävät sadesuojan, joka on erityisen käytännöllinen yllättävien sääolosuhteiden varalta. Aurinkosuoja on jatkettava ja siinä on myös verkkomateriaalista valmistettu tuuletusaukko.

Tekniset tiedot

Mitat kokoontaitettuna: 23*54*45 cm (s*k*l)
Lapsen painoraja:  22 kg
Rattaiden paino: 7,3 kg
Korin maksimipaino: 8 kg
Puhkeamattomat renkaat
Turvakaukalon yhdistäminen mahdollista
IATA-hyväksytyt (International Air Transport Association)

Plussat

 • Pitkäikäiset ja tilavat.
 • Isot renkaat liikkuvat sujuvasti epätasaisemmassakin maastossa.

Miinukset

 • Hieman painavammat ja isommat kuin tavanomaiset matkarattaat.

Baby Jogger City Mini GT2.1 on uusittu malli suositusta City Mini GT -lastenrattaasta. Rattaissa on sisäänrakennettu jalkatuki, jousitus, uudet kankaat ja mattamusta runko. Rattaat ovat helppo taittaa kokoon ja ne täyttävät kaikki turvallisuusmääräykset. Rattaissa on puhkeamattomat renkaat, säädettävä istuin, tilava kuomu, jalkajarru, tilava tavarakori ja säädettävät viisipistevaljaat. City Mini GT2 matkarattaat sopivat 6 kuukauden ikäisille vauvoille aina 4-vuotiaisiin asti. Voit ostaa lisäksi vaunukopan käyttääksesi rattaita heti syntymästä lähtien.

City Mini GT2 -rattaissa on tilava tavarakori, johon mahtuu kaikki tarpeellinen lapsen kanssa liikkuessa. Rattaat on suunniteltu kestämään käyttöä pitkään ja ne ovat erittäin helppokäyttöiset. City Mini GT2.1 on loistava valinta aktiivisille vanhemmille, jotka arvostavat käytännöllisyyttä, tyylikkyyttä ja laatua.

Tekniset tiedot

Mitat kokoontaitettuna: 25*80*65 cm (s*k*l)
Lapsen painoraja: 30 kg
Rattaiden paino: 9,5 kg
Korin maksimipaino: 4,5 kg
Puhkeamattomat renkaat
Vaunukopan yhdistäminen mahdollista.

Babyzen YoYo2 - Parhaat muokattavat matkarattaat

Babyzen yoyo2 matkarattaat

Plussat

 • Vastasyntyneen pakkauksen ansiosta mahdollista käyttää heti syntymästä.
 • Pienikokoinen ja laadukas rattaan runko.
 • Monipuolisesti muokattavast rattaat, lisävarusteiden avulla voit työntää useampia lapsia.

Miinukset

 • Myydään osissa. Ostat erikseen rungon, vastasyntyneen pakkauksen ja ratasistuimen.

Babyzen YOYO2 matkarattaat ovat erinomaiset käytettäväksi heti syntymästä lähtien monipuolisten vaihtoehtojen ansiosta. Pienikokoinen rattaan runko on suunniteltu niin, että se ei ole tiellä, vaikka liikkuisit vilkkailla kaupunkikaduilla tai ahtaissa kauppakeskuksissa. Lisävarusteiden avulla voit mukauttaa rattaat useamman lapsen tarpeisiin, mikä tekee siitä monipuolisen valinnan kasvaville perheille.

Istuintyynyjen erillinen myynti rungosta mahdollistaa henkilökohtaisen mukauttamisen ja varmistaa, että voit valita juuri sinun ja lapsesi tarpeisiin sopivan vaihtoehdon. Vastasyntyneen pakkauksen avulla saat turvallisen ja mukavan ratkaisun vastasyntyneellesi ilman erillistä vaunukoppaa tai turvakaukalon kiinnittämistä, mikä yksinkertaistaa matkustamista ja tekee siitä vaivattomampaa.Vaihtoehtoisesti saat yhdistettyä rattaisiin vaunukopan tai turvakaukalon.

Rattaan runko, saatavilla sekä mustana että valkoisena ja se sisältää olkahihnan, joka helpottaa taitetun rattaan kantamista. Vastasyntyneenpakkaus on saatavilla kuudessa eri värissä ja se sisältää kaiken tarvittavan: patjan, kuomun, jalkapeitteen ja pääntuen. Kun lapsesi kasvaa ja on valmis siirtymään tavalliseen ratasistuimeen, voit valita yhden monista värivaihtoehdoista.

Babyzen YOYO2 -rattaat ovat kompaktit ja helppokäyttöiset, ne tarjoavat silti riittävästi tilaa ja mukavuutta lapselle. Taittomekanismi on suunniteltu näppäräksi, kun tarvitsee laittaa rattaat auton tavaratilaan tai lentokoneen ylälokeroon. Rattaiden avaaminen onnistuu yhdellä kädellä, mutta niiden kasaamiseksi tarvitse molemmat kädet.

Erityisen mielenkiintoinen ominaisuus Babyzen YOYO2 matkarattaissa on niiden kyky muuttua tuplarattaiksi. Tämä ainutlaatuinen ominaisuus mahdollistaa yhden YOYO-rattaan kiinnittämisen toiseen, tarjoten joustavan ratkaisun perheille, joissa on useampi pieni lapsi. Lisäksi, jos sinulla on isompi lapsi, hän voi matkustaa takana olevalla laudalla, mikä tekee matkustamisesta hauskaa ja käytännöllistä. Mukautuvuus tekee Babyzen YOYO2 -rattaista taloudellisesti järkevän sijoituksen, sillä ne kasvavat ja muuttuvat perheesi tarpeiden mukaan.

Tekniset tiedot

Mitat kokoontaitettuna: 52*44*18 cm (s*k*l)
Lapsen painoraja:  22 kg
Rattaiden paino: 6,2 kg
Korin maksimipaino: –
Puhkeamattomat renkaat
Turvakaukalon ja vaunukopan yhdistäminen mahdollista
IATA-hyväksytyt (International Air Transport Association)

Plussat

 • Helppo ja nopea taittaa, jopa yhdellä kädellä.
 • Mukava ja tilava istuin tarjoaa lapselle runsaasti istumatilaa.
 • Suunniteltu helppokäyttöisyyttä ja mukavuutta ajatellen.

Miinukset

 • Vertailun painavimmat matkarattaat.

Britax Römer B-Agile M on noussut suosioon matkarattaiden markkinoilla, erityisesti sen täysin makuuasentoon kallistuvan istuimen ansiosta. Tämä innovatiivinen ominaisuus tarjoaa lapselle mahdollisuuden nukkua mukavasti matkan aikana, mikä on erityisen tärkeää pitkillä matkoilla. Rattaat myös liikkuvat sujuvasti ja niitä on helppo ohjata.

Rattaissa on helposti kolmeen eri asentoon säädettävä selkänoja. Rattaissa on myös lapselle suojaa tarjoavat sivut, jotka pitävät hänet paremmin poissa tuulelta ja auringolta. Säädettävä jalkatuki ja laajennettava aurinkosuoja antaa lisäsuojaa auringolta tai sateelta.

Käytännöllinen tavarakori on suunniteltu helposti käytettäväksi ja sinne on helppo pääsy myös  selkänojan ollessa alhaalla. Koriin mahtuu normaalin kokoinen ostoskassi ja se on sijoiteltu fiksusta niin, ettei se ole vanhemman tiellä rattaita työnnettäessä.

B-Agile M matkarattaiden taittomekanismi on nopea ja helppo, jopa yhdellä kädellä toteutettavaksi. Helppokäyttöisyys tekee niistä ihanteellisen valinnan matkustamiseen jopa yksin matkustaville vanhemmille.

Rattaissa on kestävät ja läpäisemättömät renkaat, jotka sopivat hyvin sorateille ja kivetyille kaduille. Tilava istuin tarjoaa lapselle runsaasti istumatilaa, jopa paksuissa vaatteissa.

Tekniset tiedot

Mitat kokoontaitettuna: 36*69*55,5 cm (s*k*l)
Lapsen painoraja:  22 kg
Rattaiden paino: 10 kg
Korin maksimipaino: 4 kg
Puhkeamattomat renkaat
Turvakaukalon, vaunukopan ja pehmeän vaunukopan yhdistäminen mahdollista
Pakkaukseen kuuluu lisäksi turvakaari, sadesuoja ja mukiteline

Usein kysytyt kysymykset matkarattaista

Matkarattaat ovat matkustettaessa tarpeelliset niin vauvalle kuin taaperollekin. Vastasyntyneelle ja vauvalle matkarattaat ovat ehdoton hankinta. Mikäli matkakohde sijaitsee lämpimässä, varmista silloin, että rattaat ovat valmistettu ilmaa läpäisevistä kankaista ja ilman kiertäminen on huomioitu suunnittelussa sekä riittävän iso kuomu tai varjo, joka suojaa lasta paahteiselta auringolta. Myös riittävät tilat mukaan otettavien tavaroiden, kuten vesipullojen ja vaippojen säilyttämiseen on syytä tarkistaa ennen ostopäätöstä.

Vanhemman lapsen kohdalla tarve riippuu paljon lapsen aktiivisuudesta ja siitä minkä verran hän jaksaa kävellä. Matkarattaista voi tosiaan olla hyötyä jopa viisi-kuusivuotiaille lapsille, mikäli reissu sisältää paljon jalan liikkumista. Matkakohteen lämpötilakin vaikuttaa, sillä aurinkoinen ja lämmin sää saa uuvahtamaan helposti, kun päivät ovat täynnä hauskaa tekemistä.

Matkarattaat kannattaa ehdottomasti hankkia vauva tai taaperoikäiselle lapselle matkaan lähdettäessä. Myös vanhempi lapsi voi hyötyä rattaista, etenkin jos matkakohteessa liikutaan paljon. Uusi ympäristö ja hauska tekeminen sekä asioiden tutkiminen saa vanhemmankin lapsen nuukahtamaan helposti ja päiväunet matkarattaissa saattavat olla tarpeen akkujen lataamiseksi.

Suosittelemme ehdottomasti hankkimaan matkarattaat mikäli lapsesi on tottunut nukkumaan rattaissa. Jo pelkästään matkaan lähtöpäivä on lentokentällä odotteluineen pienelle lapselle pitkä ja raskas. Matkarattaat parantavat koko perheen matkustusmukavuutta, kun lapsi pääsee lepäämään rattaisiin, nauttimaan siellä välipalan tai ottamaan tarvitsemansa päiväunet. Näin aikuinenkin saa oman lepohetken tai kädet vapaaksi muulle tekemiselle. Kohdemaahan perille päästyä matkarattaat myös helpottavat päiväunien aikaan, jolloin lapsi voi nukkua rattaissa, eikä perheen tarvitse aina vaivautua hotellille päiväunien takia.

Ruumaan menevät matkarattaat tai mitkä tahansa muut rattaat tulee pakata suojapussiin. Tarkista lentoyhtiöltäsi tarjoaako yhtiö tai lentoasema suojapusseja, esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasema tarjoaa suojapusseja lähtöselvityksessä. Käsimatkatavaroihin menevien matkarattaiden renkaat tulee puhdistaa ennen koneeseen viemistä.

Matkarattaat saa aina ottaa koneen ruumaan. Yleensä matkarattaiden ottaminen ruumaan on maksutonta, mutta tarkista asia aina lentoyhtiöltäsi. Käsimatkatavaroihin otettavat matkarattaat tulee yleensä mahtua käsimatkatavaroiden koko ja painorajoituksiin. Tästä on kerrottu tarkemmin seuraavan kysymyksen vastauksessa.

Matkarattaisiin liittyvät käytännöt vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Tarkista lentoyhtiön ohjeistukset aina heidän omilta nettisivuiltaan. Yleinen sääntö on, että käsimatkatavaroiden mittoihin ja painorajaan menevät matkarattaat voidaan ottaa mukaan käsimatkatavaroihin ja tätä isommat tulee pakata ruumaan suojapussissa. Osa lentoyhtiöistä tarjoaa suojapusseja lähtöselvityksessä.