Paras vuorellinen kurahaalari vertailussa

Päivitetty viimeksi 3.3.2024

Lasten kurahaalari on tarpeellinen ulkovaruste kaikille leikki-ikäisille ja sitäkin nuoremmille lapsille. Kurahaalari suojaa lapsia sateelta sekä pitää heidät kuivina, lämpöisinä ja puhtaina. Kurahaalari myös mahdollistaa hauskat ja huolettomat leikit vesilätäköissä sekä mudassa, jotka ovat usein lasten mieleen.

Lämminvuorinen sadehaalari sopii hyvin kylmiin sääolosuhteisiin ja se on erittäin helppokäyttöinen. Säästyt välikaerroksien pukemiselta ja lapsen on myös helpompi liikkua.

Katso alta vertailumme parhaista fleecevuorellisista sadehaalareista, jonka lisäksi artikkelin lopusta löydät vinkkejä ja useimmiten kysyttyjä kysymyksiä.

Vertailun paras

Arvosana 9.6/10

Kuling vuorellinen sadehaalari

Kuling sadehaalari fleecevuorella

 • Lämmin ja laadukas kurahalaari, joka on varustettu polvista tuplapaikoilla.
 • Väljä koko ja alle mahtuu kylmemmillä ilmoilla myös villahaalari.
 • Perheiden suosikki!

Paras Jonathan sadehaalari fleecevuorella

Arvosana 9.3/10

Jonathan sadehaalari fleecevuorella

Jonathan sadehaalari fleecevuorella

 • Hihojen ja lahkeiden sileä sisävuori tekee pukemisesta helppoa.
 • Taipuisa ja pehmeä materiaali ilman PVC:tä.
 • Suunniteltu Suomessa.

Arvosana 9.1/10

Lindberg Lekhyttan sadehaalari fleecevuorella

 • Valmistettu laadukkaasta 100 % PU-materiaalista.
 • Vesipilariarvo 8000 mm.
 • Hitsatut saumat pitävät lapsen kuivana.

Arvosana 8.9/10

Didriksons Colorado sadehaalari fleecevuorella

 • Polvien ja säärien etuosan kestävämpi materiaali pidentää käyttöikää.
 • Säädettävä vyötärö sekä irrotettava ja säädettävä huppu.
 • Vesipilariarvo 8000 mm.

Arvosana 8.8/10

Petite Cherie Ally fleecevuorellinen kurahaalari

 • Pitkä vetoketju helpottaa kurahaalarin pukemista.
 • Varteenotettava vaihtoehto pieneen budjettiin.
 • Vesipilariarvo 8000 mm.

Arvosana 8.0/10

CeLaVi fleecevuorellinen kurahaalari

 • PU-pinnoite ja fleecevuori pitävät lapsen lämpimänä ja kuivana.
 • Hitsatut saumat pitävät kosteuden ulkopuolella.
 • Vesipilariarvo 10 000 mm.

Arvosana 9.4/10

Reima Roiske

 • Reiman laadukas ja joustava kurahaalari fleecevuorella.
 • Valmistettu kierrätetyistä materiaaleista.
 • Bäst-i-test TESTIVOITTAJA vuonna 2022.

Arvosana 9.0/10

Nordbjørn Kattegatt fleecevuorellinen kurahaalari

 • Valmistettu laadukkaasta 100 % PU-materiaalista.
 • Heijastavat yksityiskohdat lisäävät lapsen näkyvyyttä pimeällä.
 • Vesipilariarvo 8000 mm.

Kuling sadehaalari fleecevuorella – vertailun paras

Kuling vuorellinen sadehaalari

Kuling vuorellinen Douglas kurahaalari on suunniteltu kestämään kosteita seikkailuja yhteen hitsattujen saumojen ja laadun ansiosta. Suositussa haalarissa on pehmeä fleece-vuori, joka pitää lapsesi lämpimänä säällä kuin säällä. Irrotettava huppu lisää käytännöllisyyttä ja suojaa sateelta. Vetoketju edessä tekee pukemisesta ja riisumisesta vaivatonta.

Joustavat lahkeensuut ja säädettävät, irrotettavat jalkahihnat varmistavat istuvuuden. Heijastavat yksityiskohdat parantavat näkyvyyttä pimeällä. BIONIC-FINISH®ECO -pinnoite tekee haalarista vettä ja likaa hylkivän. Polvissa olevat tuplapaikat varmistavat kulutuksen kestävyyden.

Kuling vuorellinen sadehaalari on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista. Sen vedenpitävyys on 8000 mm ja se on myös tuulenpitävä, joten sääolosuhteet eivät estä lapsesi seikkailuja. Haalari voidaan pestä koneessa 40 asteessa nurinpäin käännettynä. Kuling on vertailun paras fleecevuorellinen kurahaalari lapselle.

Reima vuorellinen kurahaalari

Reima Roiske sadehaalari on täydellinen valinta aktiivisille lapsille, jotka rakastavat ulkoilua ja seikkailuja sateessa. Reima sadehaalari on veden- ja tuulenpitävä ja se pitää lapsen lämpimänä ja kuivana. Kurahaalari fleecevuorella on ympäristötietoinen valinta, sillä se on valmistettu kierrätetystä polyesteristä. Lisäksi siinä ei ole käytetty haitallista PVC:tä.

Reima kurahaalarin teipatut saumat takaavat täydellisen vedenpitävyyden ja heijastinyksityiskohdat lisäävät näkyvyyttä pimeässä. Irrotettava huppu tuo lisämukavuutta ja käytännöllisyyttä vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Haalari on suunniteltu joustavaksi, joten lapsesi voi liikkua vapaasti ja huolettomasti. Jalkalenkit ja etuvetoketju tekevät pukemisesta ja riisumisesta vaivatonta. Reima kurahaalari on saanut ansaitusti tunnustusta, sillä se valittiin testivoittajaksi ruotsalaisen bäst-i-test.se-sivuston tekemässä testissä vuonna 2022. Vesipilariarvo 10000 mm varmistaa erinomaisen vedenpitävyyden.

Jonathan sadehaalari fleecevuorella

Jonathan sadehaalari fleecevuorella

Jonathan fleecevuorillinen sadehaalari on täydellinen valinta aktiivisille lapsille, jotka nauttivat leikkimisestä sateessa ja viileässäkin säässä. Haalari on valmistettu taipuisasta ja pehmeästä materiaalista, joka antaa lapselle täyden liikkumavapauden leikkeihin. Kaikki saumat on hitsattu vedenpitäviksi, joten lapsesi pysyy varmasti kuivana ja iloisena hauskoissa seikkailuissaan.

Jonathan kurahaalarin lämmittävä fleecevuori pitää lapsen lämpimänä myös viileämmillä keleillä. Hihojen ja lahkeiden sileä sisävuori tekee pukemisesta helppoa ja vaivatonta. Edessä oleva vetoketju ja nepparikiinnitteinen tuulilista pitävät kosteuden ja tuulen poissa tehokkaasti.

Jonathan sadehaalarissa on käytännöllinen irrotettava huppu, jossa on lippa, joka suojaa lapsen kasvoja sateelta. Lisäksi haalarissa on säädettävät ja irrotettavat jalkalenkit, jotka pitävät haalarin lahkeet napakasti paikallaan ja estävät veden roiskumisen saappaisiin. Haalarissa on myös heijastavia yksityiskohtia, jotka lisäävät lapsen näkyvyyttä pimeällä ja lisäävät turvallisuutta.

Jonathan fleecevuorillinen sadehaalari on valmistettu PVC-vapaasta materiaalista, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen valinnan. Laadukkaan ja pidetyn haalarin materiaalit ovat kestäviä ja helppohoitoisia, mikä auttaa pidentämään tuotteen käyttöikää. Suunniteltu Suomessa.

Lindberg vuorellinen kurahaalari

Lindberg Lekhyttan sadehaalari on suunniteltu pitämään lapsesi lämpimänä ja kuivana kaikissa sääolosuhteissa ja se on täydellinen valinta kosteisiin päiviin, sillä siinä on irrotettava huppu, joka tarjoaa ylimääräistä suojaa ja mukavuutta. Fleecevuori tuo lämpöä ja pehmeyttä, joten pienokaisesi voi leikkiä ulkona pidempään pysyen kuivana.

Lindberg sadehaalarin hitsatut saumat estävät veden pääsyn haalarin sisäpuolelle ja takaavat täydellisen vedenpitävyyden. Heijastavat yksityiskohdat lisäävät näkyvyyttä pimeässä ja lisäävät turvallisuutta. Irrotettavat jalkalenkit ovat käytännöllinen lisä, joka estää lahkeita nousemasta ylös. Pesu on helppoa, sillä haalarin voi pestä nurin päin käännettynä 40 asteessa.

Lindberg kurahaalari on valmistettu laadukkaasta 100 % PU-materiaalista, joka tekee siitä kestävän ja pitkäikäisen. Vesipilariarvo 8000 mm takaa erinomaisen vedenpitävyyden, joten haalari kestää taatusti sateen ja lätäköiden haasteet.

Nordbjørn vuorellinen kurahaalari

Nordbjørn Kattegatt kurahaalari varmistaa, että lapsesi pääsee valloittamaan maailmaa säällä kuin säällä. Nordbjørn sadehaalarissa on fleecevuori, joka pitää pienen seikkailijasi lämpimänä kylminäkin päivinä. Haalari on täysin vedenpitävä, sillä siinä on hitsatut saumat, jotka estävät veden pääsyn sisälle.

Nordbjörn kurahaalarin heijastavat yksityiskohdat parantavat lapsesi näkyvyyttä pimeällä ja lisäävät turvallisuutta ulkoillessa. Irrotettava huppu tuo lisämukavuutta ja joustavuutta eri sääolosuhteisiin. Vesipilariarvo 8000 mm takaa erinomaisen vedenpitävyyden ja tekee tästä haalarista luotettavan valinnan sadekelin seikkailuihin. Haalarin voi pestä koneessa 40°C:ssa, mikä tekee sen huollosta helppoa ja kätevää.

Nordbjörn sadehaalari on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, vuori on 100 % polyesteriä ja kuori 100 % PU-materiaalia, jotka takaavat kestävyyden ja pitkäikäisyyden.

Didriksons vuorellinen kurahaalari

Didriksons Colorado kurahaalari päällään lapsesi voi nauttia ulkoilusta ja leikeistä säästä riippumatta! Laadukas ja toiminnallinen kurahaalari tarjoaa täydellisen suojan tuulta ja sadetta vastaan.

Haalari on valmistettu 100 % tuulen- ja vedenpitävästä Galon® materiaalista, joka on myös nopeasti kuivuva ja erittäin kestävä. Haalarin STORMsystem™-teknologia takaa vedenpitävyyden 8000 mm vesipilarin ansiosta, jonka lisäksi kaikki saumat on teipattu vedenpitäviksi, joten lapsesi pysyy kuivana kaikissa sääolosuhteissa.

Didrikson sadehaalarin pehmeä fleecevuori tekee siitä miellyttävän ja lämpimän käyttää. Säädettävä vyötärö ja irrotettava, säädettävä huppu tarjoavat mukavuutta ja joustavuutta eri tilanteisiin. Korkea kaulus ja vetoketjun tuulilista estävät viiman ja kosteuden tunkeutumisen kurahaalarin sisälle. Edessä oleva vetoketju ja nepparit tekevät pukemisesta helppoa ja vaivatonta.

Joustavat hihansuut ja alaosa sekä jalkapohjien alle menevät kumilenkit estävät haalareiden nousemisen ja pitävät ne napakasti paikoillaan. Heijastavat yksityiskohdat lisäävät turvallisuutta ja näkyvyyttä pimeällä. Kurahaalarin polvien ja säärien etuosan kestävämpi materiaali vähentää reikiintymistä ja lisää haalarin käyttöikää, joten se kestää aktiivisen leikkimisen ja seikkailut pitkään.

Petite Cherie vuorellinen kurahaalari

Petite Chérie Ally-kurahaalarin kanssa ulkoleikit sateessa muuttuvat entistäkin hauskemmiksi! Petite Cherie sadehaalarissa on lämmittävä fleecevuori, joka pitää lapsesi lämpimänä ja mukavana jopa viileämpinä päivinä. Irrotettava huppu tarjoaa lisämukavuutta ja joustavuutta eri sääolosuhteisiin.

Joustavat hihan- ja lahkeensuut sekä jalkalenkit pitävät haalarin napakasti paikoillaan ja estävät kosteuden pääsyn sisälle. Haalarin pitkä vetoketju tekee pukemisesta helppoa ja vaivatonta. Heijastinyksityiskohdat hihoissa ja lahkeissa parantavat lapsesi näkyvyyttä pimeällä, lisäten turvallisuutta ulkoillessa.

Petite Cherie kurahaalari on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, jotka pitävät lapsesi kuivana sateenkestävän 8000 mm:n vesipilarin ansiosta. Konepesu 40°C:ssa tekee haalarin huollosta helppoa ja kätevää.

CeLaVi vuorellinen kurahaalari

CeLaVi kurahaalari on täydellinen valinta aktiivisille lapsille, jotka nauttivat ulkoilusta kaikissa sääolosuhteissa. Haalarissa on hitsatut saumat, jotka estävät veden pääsyn sisälle ja takaavat täydellisen vedenpitävyyden. Lämmin fleecevuori pitää lapsesi lämpimänä ja mukavana kylmempinäkin päivinä.

CeLaVi sadehaalarissa on irrotettava huppu, joka tuo lisämukavuutta ja joustavuutta eri sääolosuhteisiin. Vetoketjut ja nepparit varmistavat, että haalari sulkeutuu tiiviisti ja pitää kosteuden loitolla. Heijastinyksityiskohdat lisäävät lapsesi näkyvyyttä pimeällä, mikä edistää turvallisuutta ulkoillessa. Vesipilariarvo 10000 mm takaa erinomaisen vedenpitävyyden ja tekee tästä haalarista luotettavan valinnan sadekelin seikkailuihin.

CeLaVi kurahaalari on valmistettu 100 % kierrätetystä polyesteristä, joka kantaa vastuuta ympäristöstä. PU-pinnoite tekee siitä kestävän ja pitkäikäisen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vinkkejä

Vuorelliset kurahaalarit ovat erinomainen valinta lapsille, kun sadesää yllättää. Ne tarjoavat lisälämpöä ja mukavuutta kuraleikkien ja ulkoleikkien aikana kosteissa olosuhteissa. Mutta millaisella säällä kannattaa pukea lapselle vuorellinen sadehaalari päälle? Kokosimme vinkkejä, milloin vuorelliset kurahaalarit ovat erityisen hyödylliset ja miten varustautua oikein sadesäällä.

Sadesäällä viileässä ilmastossa
Vuorelliset kurahaalarit ovat erinomainen valinta viileässä ja kosteassa ilmastossa, kun sataa vettä tai tihuttaa. Fleecevuoren ansiosta haalarit pitävät lapsen lämpimänä, kun hän leikkii ulkona sadesäällä. Tällaisessa kelissä on tärkeää valita vuorellinen kurahaalari, joissa on lämmin fleece- tai neulosvuori, joka pitää lapsen lämpimänä ja kuivana kosteissa olosuhteissa.

Viileässä syys- tai kevätsäässä
Syksyllä ja keväällä sää saattaa olla viileä ja kostea ja etenkin talven loskaisilla keleillä fleecevuorelliset kurahaalarit ovat välttämätön valinta lapselle. Ne tarjoavat lisäsuojaa viimaa vastaan ja pitävät lapsen mukavan lämpimänä leikeissään. Valitse tällaisina päivinä kurahaalari, jossa on lämmin vuori ja joka tarjoaa myös vedenpitävän suojan.

Lämpimänä ja kosteana päivänä
Joskus sadesää voi osua lämpimään ja kosteaan päivään. Tällaisina päivinä kannattaa valita vuorelliset kurahaalarit, joissa on ohut hengittävä vuori. Vuoreksi riittää esimerkiksi ohut neulos, joka auttaa edistämään haalarin hengittävyyttä ja tekee siitä miellyttävämmän lapsen päällä. Valitse siis kevyt ja hengittävä vuori, joka sopii lämpimämpiin sadesäiden olosuhteisiin.

Kun varustaudutaan sadesäällä, lapsille suunniteltu sadepuku on käytännöllinen valinta pitämään pienokaiset kuivina kosteissa olosuhteissa. Oikean kokoisten sadevaatteiden valitseminen on tärkeää varmistaakseen niiden sopivuuden ja toimivuuden. Mutta miten sitten valita oikean kokoiset sadevaatteet lapsille?

 1. Lapsen pituus
  Lapsen pituus on tärkeä tekijä oikean kokoisten sadevaatteiden valinnassa. Useimmat sadevaatemerkit tarjoavat koko-opasteet, jotka perustuvat lapsen pituuteen. Mittaa lapsen pituus ja tarkista valmistajan kokotaulukosta, minkä kokoiset sadevaatteet sopivat pituuden puolesta parhaiten. Sadevaatteissa voi hyvin olla pientä kasvuvaraa, jo senkin vuoksi, että välikerrokset mahtuvat paremmin. Voit siis huoletta valita myös seuraavan vaatekoon.
 1. Huomioi kerrospukeutuminen
  Kun valitset sadehaalaria lapselle, huomioi mahdollinen kerrospukeutuminen. Jos tarkoituksena on käyttää sadevaatteita esimerkiksi lämpimien vaatteiden päällä tai talvella, kannattaa valita hieman väljempi koko varmistaakseen, että vaatteisiin mahtuu tarvittaessa kerroksia. Mikäli hankit kurahaalarin vuorella, kannattaa huomioida, että sinnekin saattaa talvella tarvita lämpimämpiä kerroksia alle, vaikka pääsääntöisesti fleecevuori riittää mainiosta pitämään lapsen lämpöisenä lähes nollakeleilläkin.
 1. Liikkumisen vapaus
  Varmista, että kurapuku tarjoaa riittävästi liikkumisen vapautta lapselle. Liian tiukat vaatteet rajoittavat lapsen liikkumista ja voivat olla epämukavia. Liian tiukat ja kapeat sadevaatteet eivät myöskään pidä lasta lämpöisenä, sillä kehon ja sadevaatteen väliin ei jää riittävästi ilmaa lämmetäkseen. Valitse siis koko, joka mahdollistaa vapaan liikkumisen ja leikin ilon sadesäällä.
 1. Säädettävät ominaisuudet
  Monissa sadevaatteissa on säädettäviä ominaisuuksia, kuten kiristysnauhoja, tarrakiinnityksiä tai resoreita, jotka auttavat saamaan vaatteet istumaan juuri sopivasti lapsen vartaloon. Valinnassa kannattaa huomioida riittävät säätövarat ja sopiva istuvuus, esimerkiksi vyötärön kohdalta.
 1. Huomioi kasvunvaraa
  Lasten sadevaatteiden valinnassa voi olla hyödyllistä ottaa huomioon kasvunvara. Valitsemalla hieman väljemmän koon, sadevaatteet saattavat hyvinkin palvella häntä kahden vuoden ajan, kun hän kasvaa.
 1. Laadukkaat materiaalit
  Valitse laadukkaat sadevaatteet, joissa on hyvä vedenpitävyys ja hengittävyys. Laadukkaat materiaalit varmistavat, että lapsi pysyy kuivana sadesäällä. Vedenpitävyyden lisäksi kurahaalarin materiaalin tulee olla pehmeää ja joustavaa, joka takaa sen, että lapsen on miellyttävä liikkua haalari päällään.

Kun lapset pääsevät nauttimaan ulkoilusta ja leikkimään kuraisissa olosuhteissa, kuravaatteet ovat korvaamattomia varusteita, jotka pitävät heidät kuivina ja siisteinä. Kurahaalareiden ja kurahousujen pesu on tärkeä osa niiden ylläpitoa ja pitkäikäisyyttä. Kokosimme alla helpot ja simppelit vinkit, miten pestä kuravaatteet oikein ja pitää ne hyvässä kunnossa.

 1. Noudata valmistajan pesuohjeita
  Kurahaalarit voi yleensä pestä 30 tai 40 asteessa niiden vahingoittumatta. Pesulämpötila kannattaa kuitenkin tarkistaa vaatekohtaisesti, mutta jos pesulappua ei enää ole, voit huoletta pestä kuravaatteet tuon ohjeen mukaan. Vältä liian kuumaa pesulämpötilaa, jotta vaatteiden materiaalit eivät vaurioidu. Pesuohjeissa kerrotaan oikean pesulämpötilan lisäksi pesuaineen käyttö ja mahdolliset pesurajoitukset.
 1. Ennakkovalmistelu
  Ennen pesua on hyvä poistaa ylimääräinen lika ja muta vaatteista. Ravista kuravaatteet ja harjaa kuiva lika pois ennen pesuun laittamista. Voit myös käyttää kosteaa liinaa tai sientä pyyhkiäksesi suurimmat liat pois ennen pesua.
 1. Käännä vaatteet nurinpäin
  Kuravaatteet tulee ehdottomasti aina pestä nurinpäin. Tämä auttaa suojaamaan vaatteen pinnan ja heijastavat yksityiskohdat mahdollisilta vaurioilta pesukoneessa, eli säästyt sadehaalarin reikiintymiseltä ja uuden ostamiselta.
 1. Käytä mietoa pesuainetta
  Käytä mietoa ja hajusteetonta pesuainetta kuravaatteiden pesussa. Voit myös valita pesuaineen, joka on erityisesti suunniteltu vedenpitävien ja teknisten materiaalien pesuun. Vältä voimakkaita pesuaineita ja valkaisuaineita, jotka voivat vahingoittaa vaatteen pintaa ja vedenpitävyyttä.
 1. Älä käytä huuhteluaineita
  Vältä huuhteluaineiden käyttöä kuravaatteiden pesussa, sillä ne voivat heikentää vaatteen vedenpitävyyttä ja hengittävyyttä. Huuhteluaineet voivat jättää jäämiä vaatteisiin, jotka vaikuttavat niiden toiminnallisuuteen.
 1. Kuivata kuravaatteet oikein
  Kuivata kuravaatteet ilmavasti nurin päin käännettyinä ja vältä suoraa auringonvaloa, sillä liiallinen auringonvalo voi haalistaa vaatteen väriä. Älä myöskään kuivata kuravaatteita liian kuivassa tai kuumassa paikassa, sillä se voi vahingoittaa materiaaleja.
 1. Älä käytä rumpukuivausta
  Vältä rumpukuivausta kuravaatteiden pesussa. Rumpukuivaus voi aiheuttaa liiallista rasitusta vaatteiden materiaaleihin ja saumoihin ja heikentää vedenpitävyyttä tai jopa tuhota kuravaatteen käyttökelvottomaksi.
 1. Tarvittaessa uudelleen käsittely
  Kuravaatteiden vedenpitävyyttä voi tarvittaessa uudelleen käsitellä. Tähän on olemassa erityisiä vedenpitävyyttä parantavia tuotteita, joita voi käyttää pesun jälkeen.