Paras kestovaippa vertailussa

Päivitetty viimeksi 19.12.2023

Kestovaipat tarjoavat useita etuja niin ympäristön kuin vanhempien sujuvan arjen kannalta. Kestovaippojen suosio perustuu niiden kestävyyteen, taloudellisuuteen ja käytännöllisyyteen, sillä ne voidaan pestä ja käyttää uudelleen useita kertoja. Näin vähennetään merkittävästi jätteen määrää ja luonnonvarojen kuluttamista. Lisäksi kestovaipat eivät sisällä haitallisia kemikaaleja, kuten kertakäyttöiset vaipat usein tekevät. Kestovaipat myös säästävät huomattavasti rahaa pitkällä aikavälillä.

Modernit kestovaipat on suunniteltu helppokäyttöisiksi ja ne pysyvät hyvin paikoillaan. Kokonsa puolesta hyvin säädettävät kestovaipat mahdollistavat niiden käytön vauvasta taaperoksi asti. Ne eivät myöskään ole alttiita vuodoille yhtä herkästi kuin kertakäyttöiset vaipat, joka tarkoittaa vaivattomampaa arkea vanhemmille.

Vaikka kestovaippojen käyttö saattaa alkuun vaatia hieman opettelua, monet vanhemmat kokevat ne hankinnan arvoiseksi. Me vertailimme markkinoilla olevat parhaat ja suosituimmat kestovaipat. Artikkelin lopusta voit kurkata vinkkejä, kokemuksia ja vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin.

Kestovaippa, Babyland

Babyland kestovaippa

Babyland kestovaippa on käytännöllinen ja laadukas vaippa, joka kasvaa lapsesi mukana. Kestovaipan reisinepparit tarjoavat entistä paremman istuvuuden ja käyttömukavuuden. Kestovaippa sopii 3–15 kg painoisille lapsille, eikä sinun tarvitse enää hankkia eri kokoisia vaippoja, joten säästät rahaa.

Babyland taskuvaippa on erittäin helppokäyttöinen. Sen nopeasti kuivuva päällyskangas ja imuosan imukyky takaavat sen, että vaippa on heti valmis uuteen käyttöön pesun jälkeen. Lisää vain imuosa vaipan imutaskuun, ja olet valmis. Voit säätää vaipan istuvuutta useiden nepparirivien ansiosta. Nepparirivistöt saa piiloon, jotta ne eivät ärsytä lapsesi herkkää ihoa.

Babyland kestovaippa pitää vuodot tiiviisti sisällään. Sen päällyskangas on liukaspintaista PUL-kangasta, joka hengittää ja estää kosteuden läpäisyn. Sisäosa on pehmeää mikrofleeceä, joka pitää lapsesi ihon kuivana ja auttaa nesteet imeytymään vaipan imuosaan. Mukana tuleva imuosa on huippuluokan imukykyinen ja nopeasti kuivuva frotee. Babyland taskuvaippa on myös monipuolinen. Voit käyttää kuorivaippaa valitsemillasi imuosilla.

Libero Touch Hybrid vaippa

Libero Touch Hybrid vaippa

Libero Touch Hybrid vaippa on ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen vaippavaihtoehto! Se on edistyksellinen kaksiosainen vaippa, joka yhdistää uudelleenkäytettävät tekstiilihousut ja imukykyisen sisäosan. Vaippaa on saatavilla kolmessa eri koossa, S, M ja L. Libero Touch Hybrid -vaipan ilmastovaikutus on 35 % pienempi verrattuna perinteisiin kertakäyttövaippoihin. Tämä tarkoittaa, että voit tehdä ympäristöystävällisen valinnan ilman kompromisseja käytön helppoudessa.

Vaipan tekstiilihousut on valmistettu kierrätetystä polyesteristä, mikä tekee niistä erittäin kestäviä ja ympäristöystävällisiä. Lisäksi ne ovat ÖKO-TEX®-sertifioituja, mikä takaa niiden turvallisuuden ja laadun. Imukykyiset sisäosat ovat Asthma Allergy Nordicin suosittelemia, voiteettomia ja dermatologisesti testattuja. Voit siis olla varma, että lapsesi iho pysyy terveenä ja suojattuna.

Libero Touch Hybrid on ansainnut Joutsenmerkin ja FSC-sertifioinnin, mikä on osoitus ympäristöystävällisyydestä ja vastuullisesta puunkäytöstä.

Baby Planet all in one kestovaippa on helppo käyttää ja kestävä? Meillä on ratkaisu sinulle: uudelleenkäytettävät all-in-one-vaipat! Vaipan sisältö on ommeltu kiinteästi itse vaippaan, joten sitä ei voi poistaa. Tämä takaa erinomaisen istuvuuden ja helpon käytön. Vaipan etuosassa olevien nappien ansiosta vaipan kokoa ja istuvuutta on helppo säätää lapsen iän mukaan. Voit käyttää kestovaippaa vauvan syntymästä aina vaippa-ajan loppuun saakka, joka on noin 3 vuotta tai kunnes lapsesi paino on noin 15 kiloa.

Monikerroksisen mikrokuituvaippasisällön imukyky on huippuluokkaa, joten se soveltuu myös täydellisesti yövaipaksi. Ensimmäinen sisävaippa ohjaa kosteuden pois vauvan iholta suoraan vaippaan ja pitää vauvan herkän ihon kuivana. Tämä innovatiivinen sisävaippa koostuu neljästä kerroksesta mikrokuitukangasta, kun taas sisäänommeltu sisävaippa koostuu kolmesta kerroksesta mikrokuitukangasta ja bambusta. Yhdessä nämä kerrokset tarjoavat parhaan mahdollisen imukyvyn ja mukavuuden lapsellesi.

Vaipan ulkokerros on valmistettu kevyestä ja vedenpitävästä PUL-materiaalista, joka estää vuotoja tehokkaasti. Se sopii erinomaisesti lapsille, jotka liikkuvat paljon. Lisäksi vaipassa on ylimääräinen roiskesuoja reunoilla, joka auttaa pitämään nesteen varmasti vaipan sisällä.

Taskuvaippa Baby Planet -merkiltä on erittäin suosittu sen helppokäyttöisyyden vuoksi. Vaippa käytettäviksi aina vauvan syntymästä vaippaiän loppuun saakka (3-15 kg), mikä tarkoittaa, että säästät lisäksi sekä rahaa että suojelet samalla ympäristöä.

Taskun kautta voit räätälöidä vaipan tarpeittenne mukaan lisäämäällä vaippaan erilaisia imuja ja varmistaa, että sekä lapsesi että ympäristö saavat parasta mahdollista hoitoa. Vaipan sisäpinta on päällystetty mikrofleecellä, joka ohjaa nestettä suoraan vaipan sisältöön ja pitää vauvan herkän ihon kuivana. Voit myös lisätä vaipan sisään kertakäyttöistä biohajoavia imuja, mikä helpottaa kakasta puhdistamista ja ylläpitää vaipan puhtautta.

Vaipan ulkokerros on valmistettu uskomattoman kevyestä, vedenpitävästä ja samalla hengittävästä PUL-materiaalista. Materiaali estää tehokkaasti vuotoja ja varmistaa, että lapsesi pysyy kuivana ja mukavana.

Close yökestovaippa on täydellinen valinta kuiviin öihin. Vaipan ulommainen kerros on valmistettu polyesteristä, joka on päällystetty polyuretaanilla. Tämä tekee vaipasta täysin vedenpitävän ja estää vuotoja tehokkaasti. Voit luottaa siihen, että lapsesi pysyy kuivana ja mukavana koko yön.

Vaipan vuorikangas on valmistettu nopeasti kuivuvasta ja erittäin pehmeästä bambuviskoosisekoitteesta, joka tuntuu miellyttävältä vauvan herkkää ihoa vasten ja varmistaa, että hän nukkuu rauhallisesti pitäen vauvan ihon kuivana.

Helppokäyttöisessä ja hoitoisessa yökestovaipassa on vyötäröllä ja jalka-aukoissa sopivan napakat kuminauhat, jotka estävät vuotoja ja varmistavat hyvän istuvuuden. Vaippa on suunniteltu niin, että sen pukeminen ja riisuminen on vaivatonta ja nopeaa.

Close kestovaippa

Close kestovaippapaketti tarjoaa kaiken tarvitsemasi vaippailuun. Paketti sisältää 10 kestovaippaa ja imua, jonka lisäksi pakkaukseen sisältyy myös kolme night time booster -kestovaippasuojaa, jotka on suunniteltu erityisesti yökäyttöön. Yösuojat suojaavat vaippaa ja takaavat kuivuuden ja mukavuuden koko yön ajan. Ei enää huolta vuodoista tai katkonaisista unista!

Lisäksi saat yhden rullan kertakäyttösuojia vaipalle, jotta voit helposti vaihtaa vaippaa. Tämä tekee vaipanvaihdosta vieläkin kätevämpää ja puhtaampaa. Pakettiin kuuluu myös kätevä vaippapussi, jossa voit säilyttää likaisia vaippoja matkoilla tai kodin ulkopuolella.

Kestovaippa, Elinfant

Elinfant kestovaippa

Elinfant kestovaippa on laadukas ja tarjoaa erinomaisen istuvuuden ja säädettävyyden pienimmillekin vauvoille lisäten vaipan luotettavuutta. Vaipan 2 mikrokuitukerrosta on ommeltu sisäpinnan alle ja ne takaavat erinomaisen imevyyden. Usein tarvitaan vain yksi lisäimu, mikä tekee vaipan käytöstä vieläkin kätevämpää ja mukavampaa vauvalle.

Elinfant kestovaipassa täyttöaukko sijaitsee vaipan takareunassa ja siinä on kuminauha, joka helpottaa täyttöä ja pitää kosteuden tehokkaasti sisällä. Tuplakuminauhat parantavat vaipan istuvuutta, erityisesti hoikemmille vauvoille ja ehkäisevät turhat vuodot. Tämä vaippa on erityisen suosittu ja luotettava valinta pikkuvauvalle, jonka uloste on vielä kovin nestemäistä ja halutaan välttää turhat ylivuodot.

Kestovaipan nepparit takaavat monipuoliset säätömahdollisuudet ja hyvän istuvuuden. Voit luottaa siihen, että Elinfant Newborn Taskuvaippa on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista ja se täyttää turvallisuusstandardit.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vinkkejä kestovaipoista

Kysyimme vanhemmilta kokemuksia kestovaipoista ja niiden käytöstä. Näin he vastasivat:

Kestovaipat toivat minulle ja perheelleni paljon positiivisia kokemuksia. Aluksi olin epävarma niiden käytöstä, mutta päätin antaa mahdollisuuden ympäristöystävällisyyden ja taloudellisuuden vuoksi. Nyt en voisi olla tyytyväisempi valintaani.

Ensinnäkin, kestovaipat ovat osoittautuneet erittäin luotettaviksi. Aluksi saattaa vaikuttaa hieman vaikealta löytää oikea istuvuus ja imukyky, mutta kun oppii käyttämään oikeita imuosia ja säätämään vaipan sopivaksi lapselle, ne pitävät vuodot loistavasti sisällään. Ei ole enää tarvetta jatkuvasti vaihtaa vaippoja tai pelätä, että vuoto sotkisi vaatteet tai sängyn.

Toinen merkittävä etu kestovaipoissa on niiden taloudellisuus. Vaikka aluksi saattaa vaikuttaa siltä, että kestovaippojen hankinta on suuri investointi, pitkällä aikavälillä ne säästävät huomattavasti rahaa. Ei tarvitse enää ostaa jatkuvasti kertakäyttövaippoja, mikä on merkittävä menoerä etenkin pidemmällä aikavälillä.

Lisäksi kestovaipat ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto. Olen iloinen siitä, että voin omalta osaltani vähentää jätteen määrää, jonka perheemme tuottaa. Kestovaippojen käyttö vähentää merkittävästi kertakäyttövaippojen käyttöä ja sitä kautta myös muovijätteen määrää. Se on pieni mutta merkittävä tapa tehdä ympäristölle hyvää.

Kestovaipoilla on positiivisia vaikutuksia. Ne ovat pehmeitä ja mukavia lapsen iholle, eivätkä sisällä haitallisia kemikaaleja, jotka voivat ärsyttää herkkää vauvan ihoa. Lisäksi ne auttoivat vauvaamme harjoittelemaan potalle aiemmin, koska hän sai paremman tunteen kosteudesta.

Kestovaipat ovat olleet mahtava valinta meidän perheellemme. Ne ovat luotettavia, taloudellisia ja ympäristöystävällisiä. Suosittelen ehdottomasti kestovaippojen kokeilemista kaikille vanhemmille, jotka etsivät vaihtoehtoa kertakäyttövaipoille.

Kun odotat vauvaa, on luonnollista miettiä kaikkia tarvikkeita ja vaatteita, joita tarvitset tulevien kuukausien aikana. Yksi merkittävä päätös, jonka voit tehdä, on valita kestovaipat vauvallesi. Kestovaipat tarjoavat monia etuja sekä vauvan että vanhempien näkökulmasta. Ne ovat ympäristöystävällisiä, taloudellisia ja mukavia käyttää. Tutustutaan tarkemmin kestovaippojen tarjoamiin hyötyihin.

Kestovaipat ovat ympäristöystävällinen valinta. Kertakäyttövaippojen käyttö tuottaa valtavan määrän jätettä, joka päätyy kaatopaikoille ja haittaa ympäristöä. Kestovaipat sen sijaan ovat uudelleenkäytettäviä ja vähentävät merkittävästi jätteen määrää. Ne voidaan pestä ja käyttää uudelleen, mikä auttaa vähentämään hiilijalanjälkeä ja edistää kestävämpää elämäntapaa. Valitsemalla kestovaipat, teet konkreettisen teon ympäristön hyväksi ja luot paremman tulevaisuuden vauvallesi.

Kestovaipat ovat myös taloudellisesti kannattava valinta. Vaikka aluksi saattaa tuntua siltä, että kestovaippojen hankinta on suuri sijoitus, pitkällä aikavälillä ne säästävät huomattavasti rahaa. Kertakäyttövaippojen ostaminen kuukausittain voi muodostua merkittäväksi menoeräksi, kun taas kestovaipat kestävät useita vuosia ja voivat jopa palvella useampaa lasta. Säästät siis huomattavan summan rahaa pitkällä aikavälillä.

Kestovaipat ovat lisäksi mukavia ja turvallisia vauvallesi. Ne on suunniteltu erityisesti vauvojen tarpeisiin, ja niissä käytetään pehmeitä ja hengittäviä materiaaleja, jotka eivät ärsytä herkkää vauvan ihoa. Kestovaipat tarjoavat paremman istuvuuden ja joustavuuden, mikä tekee niistä mukavampia käyttää vauvan liikkuessa ja kasvaessa.

Kestovaipat helpottavat myös vanhempien arkea monin tavoin. Ne ovat helppokäyttöisiä ja nopeita vaihtaa, sekä suunniteltu niin, että ne avautuvat ja sulkeutuvat helposti tarranauhojen, neppareiden tai kiinnitysnauhojen avulla. Näin voit vaihtaa vaipan nopeasti ja vaivattomasti ilman turhia säätöjä. Lisäksi kestovaipat ovat usein varustettu imuosilla, jotka tarjoavat lisäimukykyä ja auttavat pitämään vauvan ihon kuivana pidempään.

Kestovaipat voivat myös vähentää vaippaihottuman riskiä. Ne on valmistettu hengittävistä materiaaleista, jotka pitävät ihon kuivana ja vähentävät kosteuden aiheuttamaa ärsytystä. Erilaisten lisäimujen avulla voit säätää imukykyä vastaamaan juuri sinun vauvasi tarpeita. Tämä auttaa vähentämään kosteuden aiheuttamia iho-ongelmia ja vaippaihottumia.

Kun hankit vauvallesi kestovaippoja, voit säästää merkittävästi rahaa verrattuna kertakäyttövaippoihin. Kestovaippojen hankintakustannukset saattavat aluksi tuntua suuremmilta, mutta pitkällä aikavälillä ne ovat taloudellisesti kannattavampia vaihtoehtoja. Alle olemme koonneet tietoja siitä, kuinka paljon voit säästää kestovaippojen avulla:

 1. Arvioiden mukaan yksi vauva käyttää noin 6 000–8 000 kertakäyttövaippaa ennen kuin on valmis kuivaksi opetteluun. Tämä määrä voi vaihdella vauvan iän ja pottatreenin alkamisajankohdan mukaan.
 2. Kertakäyttövaippojen hinta vaihtelee merkin, pakkauksen koon ja myymälän mukaan, mutta keskimäärin voit odottaa maksavasi noin 0,15–0,40 euroa per vaippa. Tämä tarkoittaa, että yhden vauvan vaippaikä voi maksaa noin 900–3 200 euroa pelkästään kertakäyttövaippoja käytettäessä.
 3. Kestovaipat ovat uudelleenkäytettäviä, joten sinun tarvitsee ostaa niitä vain kerran. Kestovaippojen hinta vaihtelee merkin, mallin ja paketin koon mukaan, mutta keskimäärin voit odottaa maksavasi noin 15–30 euroa per vaippa. Kestovaippoja tarvitaan yleensä noin 20–30 kappaletta, jotta ne riittävät päivittäiseen käyttöön.

Kun lasketaan yhteen kestovaippojen hankintakustannukset ja lisätään niihin pesuun ja hoitoon liittyvät kulut, säästöjen määrä voi olla huomattava. Monet vanhemmat arvioivat säästävänsä noin 50–70 prosenttia kustannuksista, kun he käyttävät kestovaippoja verrattuna kertakäyttövaippoihin.

On kuitenkin tärkeää huomata, että säästöt voivat vaihdella yksilöllisesti riippuen vaippojen käytöstä, pesutottumuksista ja kestovaippojen laadusta. Pitkällä aikavälillä kestovaippoja käyttämällä voit silti saavuttaa merkittäviä säästöjä taloudellisesta näkökulmasta.

Kestovaippojen säästöt eivät rajoitu pelkästään rahallisiin etuihin. Ne tarjoavat myös muita hyötyjä, jotka helpottavat vanhempien arkea ja hyödyttävät vauvaa:

 1. Kestovaipat ovat ekologisempi vaihtoehto, koska ne vähentävät merkittävästi jätteiden määrää. Kertakäyttövaipat aiheuttavat valtavia määriä jätettä, joka päätyy kaatopaikoille ja vaativat pitkän hajoamisajan.
 2. Kestovaippojen käyttäminen auttaa vähentämään hiilijalanjälkeä ja edistää kestävää kehitystä.
  Kestovaippojen käyttäminen vähentää tarvetta jatkuvasti ostaa uusia vaippoja. Sinun ei tarvitse juosta kauppaan viikoittain ostamaan vaippapaketteja, mikä säästää aikaa ja vaivaa.
 3. Kestovaipat on yleensä valmistettu laadukkaista ja pehmeistä materiaaleista, jotka ovat hellävaraisia vauvan herkälle iholle. Ne eivät sisällä kemikaaleja ja muita aineita, jotka voivat aiheuttaa ihoärsytystä tai allergisia reaktioita.
 4. Kestovaipoissa on usein useita kiinnitysvaihtoehtoja ja säätömahdollisuuksia, joten ne voidaan räätälöidä juuri vauvan tarpeisiin sopivaksi. Tämä takaa hyvän istuvuuden ja vähentää vuotojen riskiä.
 5. Kun vauva on kasvanut kestovaippojen koosta ulos, niitä voi käyttää edelleen esimerkiksi sisarusten tai muiden perheenjäsenten vaippoina. Tämä lisää kestovaippojen käyttöikää ja edistää niiden kestävää käyttöä.

Kestovaippojen tarve vaihtelee vauvojen välillä riippuen useista tekijöistä, kuten vauvan ikä, virtsaamisen määrä, pesemisen tahti ja henkilökohtaiset mieltymykset. Jotkut vauvat tarvitsevat useampia vaippoja päivässä kuin toiset ja imukykyä voidaan säätää tarpeen mukaan lisäämällä tai vaihtamalla sisäosia. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla vanhempi voi arvioida tarvittavan määrän kestovaippoja:

 1. Tarkkaile vauvan virtsan ja ulostamisen määrää päivittäin. Tämä auttaa sinua saamaan käsityksen siitä, kuinka monta vaippaa saatat tarvita päivässä. Useimmat vauvat tarvitsevat noin 6–8 vaippaa päivässä, mutta tämä voi vaihdella yksilöllisesti.
 2. Arvioi, kuinka usein haluat pestä kestovaippoja. Jotkut vanhemmat pesevät niitä päivittäin, kun taas toiset saattavat pestä niitä joka toinen päivä tai harvemmin. Tämä auttaa sinua määrittämään tarvitsemasi vaippamäärän.
 3. On hyvä varata muutamia ylimääräisiä vaippoja hätätilanteita varten, kuten jos pesukone hajoaa tai tarvitset ylimääräisiä vaippoja matkoille. Varavaippoina voit toki käyttää myös kertakäyttövaippoja.
 4. Harkitse, haluatko hankkia ylimääräisiä imuosia vaippoihin. Imujen vaihtaminen voi auttaa pitämään vaipan kuivempana pidempään, joten jos haluat pitää vaihtovälejä pidempinä, ylimääräiset imut voivat olla hyödyllisiä.

On hyvä aloittaa kestovaippailu muutamalla vaipalla ja lisätä tarvittaessa vaippamäärää. Voit myös ottaa yhteyttä kestovaippayhteisöihin tai -ryhmiin saadaksesi suosituksia ja neuvoja tarvittavan vaippamäärän arvioimiseen. Kestovaippailu on joustavaa, ja voit aina säätää vaippamäärää tarpeen mukaan.

Kestovaipan peseminen voi tuntua aluksi haastavalta, mutta se on itse asiassa melko yksinkertaista. Tässä on lyhyt ja käytännönläheinen ohje kestovaipan pesemiseen:

 1. Ennen pesemistä huuhtele vaippa kylmällä vedellä tai aseta se likoamaan vatiin. Tämä auttaa irrottamaan suurimman osan ulosteesta.
 2. Laita likaantunut kestovaippa pesukoneeseen. Voit pestä sen yksinään tai yhdessä muiden kestovaippojen kanssa. Varmista, että pesukone ei ole liian täynnä, jotta vaippa pääsee liikkumaan vapaasti ja puhdistumaan kunnolla.
 3. Käytä mietoa pesuainetta kestovaippoja varten. Varmista, että pesuaine ei sisällä hajusteita, valkaisuaineita tai huuhteluaineita, sillä ne voivat ärsyttää vauvan ihoa ja heikentää vaipan imukykyä. Älä annostele pesuainetta liikaa, jotta se huuhtoutuu vaipoista hyvin pois.
 4. Valitse pesukoneesta sopiva pesuohjelma ja lämpötila. Useimmat kestovaipat voidaan pestä 40–60 asteen lämpötilassa. Noudata vaippavalmistajan pesuohjeita varmistaaksesi, että peset vaipan oikealla tavalla.
 5. Kun pesuohjelma on valmis, voit kuivata kestovaipan ilmavasti tai kuivausrummussa. Kestovaippoja ei suositella kuivattavaksi suorassa auringonvalossa, koska se voi haalistaa kankaita ja heikentää niiden ominaisuuksia. Mikäli käytät kuivausrumpua, valitse matala lämpötila.
 6. Kun vaippa on kuiva, voit taitella sen valmiiksi seuraavaa käyttöä varten tai säilyttää sitä vaippapussissa tai laatikossa.