Paras lasten potkulauta vertailussa

Päivitetty viimeksi 12.6.2024

Potkulauta ja toiselta nimeltään kickbike on noussut suureen suosioon niin lasten kuin aikuisten keskuudessa. Potkulauta on erinomainen keino harjoitella tasapainoa, motorisia taitoja ja samalla viettää yhteistä aikaa ulkoillen ja liikkuen. Lapset oppivat potkulautailun hyvin nopeasti ja potkulautaa on myös kevyt ja helppo kuljettaa mukana mihin tahansa. Potkulautailun voi aloittaa jo 2 vuotiaana ja usein tämän ikäiset lapset ovatkin innoissaan päästessään potkimaan laudalla eteenpäin. Me vertailimme parhaat lasten potkulaudat ja artikkelin lopusta löydät myös usein kysytyt kysymykset.

Arvosana 8.9/10

Puky R1 Scooter potkulauta

 • Kolmipyöräinen rakenne yhdellä isolla etupyörällä ja kahdella pienemmällä takapyörällä tarjoaa parannetun vakauden ja tuen, joka on ihanteellinen pienille lapsille.
 • Korkeussäädettävä ohjaustanko, puhkeamattomat pyörät sekä liukastumista estävä leveä seisomalauta takaavat miellyttävän ja turvallisen ajokokemuksen kasvaville lapsille.
 • Valmistettu korkealaatuisista materiaalista, tarjoten pitkäikäisyyttä ja kestävyyttä käytössä.

Arvosana 8.6/10

STIGA Supreme+ potkulauta

 • Kolmipyöräinen rakenne helpottaa tasapainon ylläpitämistä ja tekee ajamisesta turvallista pienille lapsille.
 • Kolmeen korkeuteen säädettävä ohjaustanko kasvaa lapsen mukana ja sen voi irrottaa kätevästi säilytystä ja kuljetusta varten.
 • Takapyörän jalkajarru ja liukuestepinnoitettu dekki parantavat turvallisuutta, tehden pysähtymisestä helppoa ja vähentäen liukastumisriskiä.

Arvosana 8.8/10

Micro Mini potkulauta

 • Kolme pyörää ja matala dekki varmistavat turvallisen käytön ja auttavat lasta säilyttämään tasapainon.
 • Potkulauta painaa vain 1,6 kg, mikä tekee siitä helpon kantaa ja hallita, samalla kun se kestää jopa 50 kg painon.
 • Intuitiivinen ohjausmekanismi toimii kallistamalla kehittäen lapsen koordinaatiota ja motoriikkaa.

Arvosana 8.1/10

Frozen potkulauta

 • Säädettävä ohjaustanko kasvaa lapsesi kanssa, tarjoten pitkäaikaista käyttöä ja mukautuvuutta.
 • Kevyt ja vakaa kolmipyöräinen rakenne turvaa pienen käyttäjän tasapainon ja itsevarmuuden ensimmäisissä potkulautailun askelissa.
 • Rikkaasti kuvitettu ja värikäs design, joka herättää eloon elokuvan taianomaiset hahmot.

Arvosana 8.3/10

Stiga Comet 120-S potkulauta

 • Tangon korkeus on säädettävissä 72-82 cm, mikä mahdollistaa potkulaudan mukautumisen pidempään.
 • Laadukkaat kuulalaakerit takaavat sujuvan ja vaivattoman rullauksen, mikä tekee ajokokemuksesta nautinnollisemman.
 • Helppo kasaan taittaminen ja keveys tekevät potkulaudasta ihanteellisen valinnan kuljetukseen ja säilytykseen.

Arvosana 8.5/10

Stiga Air Scooter potkulauta

 • 12-tuumaiset ilmatäytteiset renkaat tarjoavat pehmeän ja vakaan ajokokemuksen monenlaisilla pinnoilla.
 • Säädettävä tangon korkeus mahdollistaa mukautuvuuden eri käyttäjien pituuksille ja kasvaville lapsille.
 • Käsijarrut edessä ja takana parantavat turvallisuutta tarjoamalla tehokkaan pysäytysvoiman ja hallinnan.

Mitä huomioida, kun on ostamassa lasten potkulautaa?

Lasten potkulauta on hauska ja hyödyllinen väline, joka tukee lasten motoristen taitojen kehittymistä ja tarjoaa paljon iloa ulkoleikkeihin. Potkulautaa valittaessa on tärkeää ottaa huomioon useita keskeisiä tekijöitä, jotta valinta vastaa parhaiten lapsen ja perheen tarpeisiin.

Eri ikäisten lasten potkulaudat

Ikä on yksi tärkeimmistä tekijöistä potkulautaa valittaessa. Alle 5-vuotiaille lapsille kolmipyöräinen potkulauta on erinomainen valinta, koska se tarjoaa lisätukea ja auttaa lasta harjoittelemaan tasapainoa turvallisesti. Yli 5-vuotiaille lapsille sopivat hyvin kaksipyöräiset potkulaudat, jotka vaativat enemmän tasapainoa ja koordinaatiota. Kolmipyöräiset mallit, kuten Puky R1, ovat suosittuja pienempien lasten keskuudessa, kun taas kaksipyöräiset mallit, kuten STIGA Sports Cruise 145-S, ovat ihanteellisia vanhemmille lapsille.

Potkulautojen turvallisuus

Turvallisuus on aina ensisijaisen tärkeää. Potkulaudan tulee olla vakaa ja tukeva, jotta se kestää lapsen aktiivista käyttöä. Hyvässä potkulaudassa on liukumattomat seisomalaudat, pehmustetut kahvat ja laadukkaat jarrut, kuten STIGA Sports Hood -temppupotkulaudassa. Näillä ominaisuuksilla varmistetaan, että lapsi voi ajaa turvallisesti ja hallita potkulautaa tehokkaasti.

Kestävyys ja materiaalit

Potkulaudan kestävyys riippuu pitkälti sen materiaaleista. Alumiinirunkoiset potkulaudat, kuten Razor A5 Lux, ovat kevyitä ja kestäviä, mutta hieman kalliimpia. Muoviset potkulaudat ovat yleensä kevyempiä ja edullisempia, mutta eivät välttämättä yhtä kestäviä. On tärkeää valita materiaali, joka kestää päivittäistä käyttöä ja sääolosuhteita.

Hintaryhmät

Potkulaudat voivat vaihdella hinnaltaan merkittävästi. Edullisimmat mallit tarjoavat perusominaisuudet ja ovat usein sopivia pienemmille lapsille tai aloittelijoille. Kalliimmat mallit, kuten STIGA Sports Track 120-S, tarjoavat lisää ominaisuuksia, kuten säädettäviä osia ja korkealaatuisia materiaaleja. On tärkeää miettiä, kuinka paljon olet valmis investoimaan ja mitä ominaisuuksia pidät tärkeinä lapsesi käyttökokemuksen kannalta.

Monipuoliset ominaisuudet

Monipuoliset potkulaudat, joissa on säädettävä ohjaustanko, taittomekanismi ja erilaisia värivaihtoehtoja, lisäävät potkulaudan käyttömukavuutta ja -iloa. Esimerkiksi HangUp Nova -potkulauta tarjoaa monipuolisia säätömahdollisuuksia ja on saatavilla useissa eri väreissä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että lasten potkulaudan valinnassa on tärkeää huomioida lapsen ikä, potkulaudan turvallisuus, kestävyys ja materiaalit sekä budjetti. Huolellisesti valittu potkulauta tarjoaa lapselle turvallisen ja hauskan tavan liikkua ja leikkiä ulkona.

Plussat

 • Erinomainen vakaus ja turvallisuus, joka sopii erityisen hyvin pienille lapsille.
 • Mukautettavuus kasvavalle lapselle korkeussäädettävän ohjaustangon ansiosta.
 • Kestävät, korkealaatuiset materiaalit ja houkutteleva suunnittelu.

Miinukset

 • Ei ole taitettava, mikä voi rajoittaa sen säilytystä ja kuljetusta.
 • Hinta voi olla korkeampi verrattuna muihin lasten potkulautoihin.

Puky R1 Scooter potkulauta on ihanteellinen valinta pienille seikkailijoille, jotka ovat juuri aloittamassa tasapainoilun ja liikkumisen maailmassa. Tämä potkulauta on suunniteltu erityisesti 2-vuotiaista alkaen, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon lapsen ensimmäiseksi potkulaudaksi.

Potkulaudan kolmipyöräinen rakenne, jossa on yksi iso pyörä edessä ja kaksi pienempää pyörää takana, tarjoaa vakautta ja tukea pienille käyttäjille, auttaen heitä kehittämään motorisia taitoja ja tasapainoa turvallisessa ympäristössä. Pyörät on valmistettu pehmeästä mukavuusmateriaalista, mikä vähentää tärinää ja lisää mukavuutta ajettaessa erilaisilla pinnoilla.

Potkulaudan seisomalauta on suunniteltu liukastumisen estäväksi, mikä lisää turvallisuutta käytön aikana, ja sen korkeussäädettävä ohjaustanko mahdollistaa potkulaudan mukauttamisen lapsen kasvaessa. Ohjaustangon turvakahvat ja pehmustettu törmäystyyny varmistavat, että pienet kädet saavat tukevan ja turvallisen otteen.

Puky R1 on saatavilla useissa houkuttelevissa värivaihtoehdoissa, kuten kirkkaan punainen, vaaleanpunainen ja sininen, jotka ovat kaikki suunniteltu kestämään ja houkuttelemaan lapsia. Erikoisversiossa, mattamustassa sävyssä, on kermanvalkoisia yksityiskohtia ja rottinkijälitelmäkori, joka lisää tyylikkyyttä ja toiminnallisuutta.

Lisäksi potkulauta on valmistettu Saksassa korkealaatuisista materiaaleista ja se on suojattu kestävällä jauhemaalilla, mikä takaa pitkäikäisyyden ja kestävyyden kaikissa seikkailuissa. Vaikka Puky R1 ei ole taitettava, sen kestävä rakenne ja laadukkaat materiaalit takaavat, että se kestää käytössä vuodesta toiseen, tarjoten lapsille iloa pitkäksi aikaa.

Puky R1 Scooter potkulauta onkin erinomainen valinta vanhemmille, jotka etsivät turvallista ja kestävää menopeliä lapsilleen, joka tukee heidän kehitystään ja tarjoaa iloa jokaiselle matkalle.

Tekniset tiedot

 • Ikäsuositus: Alkaen 2 vuotta
 • Pyörät: Kolme pyörää; yksi iso etupyörä ja kaksi pienempää takapyörää
 • Materiaali: Korkealaatuinen metalli, jauhemaalattu pinnoite
 • Ohjaustanko: Korkeussäädettävä, turvakahvat ja törmäystyyny
 • Seisomalauta: Liukastumista estävä pinta
 • Värit: Saatavilla useita värejä, mukaan lukien kirkkaan punainen, vaaleanpunainen, vaaleansininen, sininen/punainen ja erikoisversio mattamustassa
 • Kestävyys: Kestävä ja laadukas rakenne, suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön
 • Suurin sallittu kuorma: 20 kg

Plussat

 • Suunniteltu erityisesti pienille lapsille, turvallisuus ja käytettävyys etusijalla.
 • Irrotettava etukori tarjoaa säilytystilaa, juomapullolle ja lapsen aarteille.
 • Helppo ja nopea kokoaminen sekä ohjaustangon korkeudensäätömahdollisuus.

Miinukset

 • Kolmipyöräinen malli ei tarjoa samanlaista nopeutta ja ketteryyttä kuin kaksipyöräiset mallit.
 • Rajoitetumpi käyttöikä, sillä suunniteltu erityisesti nuoremmille lapsille.

STIGA Supreme+ -potkulauta on täydellinen valinta pienten lasten ulkoiluhetkiin, tarjoten sekä hauskuutta että turvallisuutta. Tämä kolmipyöräinen potkulauta on suunniteltu erityisesti pienten lasten tarpeisiin, varustettuna ominaisuuksilla, jotka tekevät siitä vakaan ja helposti ohjailtavan.

Potkulaudan etupuolella sijaitsevat kaksi pyörää tekevät siitä tukevan ja auttavat lasta pysymään pystyssä. Tämä lisää merkittävästi laudan vakautta, mikä on tärkeää erityisesti pienille lapsille, jotka opettelevat liikkumisen taitoja. Tukevuutta lisää myös potkulaudan laadukas lautaosa, joka on suunniteltu kestämään lapsen painon ja tarjoamaan tarpeeksi tilaa jaloille.

Turvallisuus on otettu huomioon jalkajarrulla, joka sijaitsee potkulaudan takapyörässä. Jalkajarrun ansiosta lapsi voi helposti ja nopeasti pysäyttää potkulaudan tarvittaessa, mikä lisää turvallisuuden tunnetta sekä lapsen että vanhempien keskuudessa. Lisäksi potkulaudan dekki on varustettu liukuesteellä, mikä ehkäisee liukastumisia ja parantaa pidon tunnetta.

Käyttömukavuutta lisää säädettävä ohjaustanko, joka voidaan asettaa kolmeen eri korkeuteen, mahdollistaen potkulaudan kasvamisen lapsen mukana. Ohjaustanko on myös helposti irrotettavissa, mikä tekee potkulaudan säilytyksestä ja kuljetuksesta vaivatonta. Mukavuutta ja käytännöllisyyttä lisää myös potkulaudan etupuolella oleva pehmeä kori, joka tarjoaa tilaa esimerkiksi juomapullolle tai lempimaskotille.

STIGA Supreme+ on suunniteltu tarjoamaan iloa ja liikettä lapsen päivään, kehittäen samalla motorisia taitoja ja tasapainoa. Sen suositusikä on alkaen kolmesta vuodesta ylöspäin, ja se on saatavilla useassa eri värissä, kuten vihreä, mikä tekee siitä houkuttelevan valinnan niin tytöille kuin pojille. Tämä potkulauta on ihanteellinen valinta aktiiviseen ulkoiluun, turvallisuuden ja mukavuuden takaamiseksi pienille seikkailijoille.

Tekniset tiedot

 • Rakenne: Kolmipyöräinen
 • Värit: Vihreä, sininen ja vaaleanpunainen
 • Ohjaustangon korkeus: Säädettävissä kolmelle eri tasolle (korkeus 52-66 cm)
 • Jarrut: Takapyörässä jalkajarru
 • Renkaat: Kestävät kumipyörät
 • Lisävarusteet: Irrotettava pehmeä kori
 • Ikäsuositus: 3 vuotta ja ylöspäin
 • Suurin sallittu kuorma: 50 kg

Plussat

 • Erinomainen vakaus ja turvallisuus pienten lasten käytössä.
 • Kevyt rakenne helpottaa käsittelyä.
 • Helppo ja hauska tapa kehittää lapsen motorisia taitoja ja tasapainoa.
 • Lautaa ohjataan kallistamalla, jolloin pienikin lapsi pääsee temppuilemaan laudan kanssa.

Miinukset

 • Sopii vain pienille lapsille, noin 2–5-vuotiaille.

Micro Mini potkulauta on suunniteltu tarjoamaan lapsille ensiluokkainen ajokokemus, yhdistäen turvallisuuden, keveyden ja kestävyyden. Tämä palkittu potkulauta on ihanteellinen valinta perheen pienimmille seikkailijoille, joilla on ikää noin 2–5 vuotta.

Potkulauta on varustettu kolmella renkaalla, jotka tarjoavat vakautta ja tukevat lapsen tasapainon kehittymistä. Matala dekki helpottaa laudalle astumista ja siitä poistumista, mikä on erityisen tärkeää pienille lapsille, jotka opettelevat motorisia taitoja. Rungon keveys (vain noin 1,6 kg) tekee potkulaudasta helposti hallittavan ja kannettavan, joten se sopii mainiosti päivittäiseen käyttöön.

Laadukas rakenne takaa tuotteelle pitkän käyttöiän. Potkulauta on suunniteltu kestämään aktiivista käyttöä ja se tukee enintään 50 kg painoa, mikä tekee siitä sopivan kasvavalle lapselle. Laukun tukeva rakenne yhdistettynä pehmeisiin renkaisiin varmistaa sujuvan ja mukavan ajokokemuksen erilaisilla pinnoilla.

Erityisen käyttäjäystävälliseksi Micro Mini potkulaudan tekee sen intuitiivinen ohjausmekanismi, jossa lautaan ohjataan kallistamalla, mikä kehittää lapsen koordinaatiota ja tasapainoa leikin lomassa. Lisäksi, sen kompakti koko ja keveys tekevät siitä ihanteellisen menopelin päivittäisiin seikkailuihin, olipa kyseessä sitten retki lähikirjastoon tai leikkipuistoon.

Micro Mini potkulauta on erinomainen valinta ensimmäiseksi potkulaudaksi, jonka avulla lapsesi voi kehittää tärkeitä taitoja hauskalla ja turvallisella tavalla. Kestävyytensä ja muotoilunsa ansiosta se on investointi, joka kasvaa lapsesi mukana ja tuo iloa vuosiksi eteenpäin.

Tekniset tiedot

 • Ikäsuositus: 2–5 vuotta
 • Paino: 1,6 kg
 • Renkaat: Kolme renkasta, joista kaksi eturenkaassa
 • Ohjaus: Kallistuksella ohjattava
 • Materiaali: Korkealaatuiset, kestävät materiaalit
 • Suurin sallittu kuorma: 50 kg.
 • Värit: keltainen, sininen, vihreä, vaaleanpunainen, pinkki, aqua

Plussat

 • Erinomainen vakaus ja turvallisuus pienille lapsille.
 • Sopii hyvin potkulautailun harjoitteluun.
 • Kasvumahdollisuus säädettävän tangon ansiosta.

Miinukset

 • Ei sovellu isommille lapsille

Disney Frozen -potkulauta on täydellinen valinta pienille seikkailijoille, se tarjoaa taianomaisia hetkiä suosikkihahmojen, Annan ja Elsan, seurassa. Tämä kolmipyöräinen potkulauta on suunniteltu turvallisuutta ja kestävyyttä silmällä pitäen, minkä ansiosta se sopii erinomaisesti taaperoikäisille ja hieman vanhemmille lapsille, jotka ovat juuri aloittamassa potkulautailun jännittävää harrastusta.

Potkulauta on varustettu säädettävällä ohjaustangolla, joka kasvaa lapsesi mukana, ja sen kolmipyöräinen rakenne takaa vakauden ja turvallisuuden oppimisvaiheessa. Renkaat on suunniteltu kestämään niin sisä- kuin ulkokäyttöä, ja niiden koko tarjoaa sujuvan ja miellyttävän kyydin kovilla alustoilla. Jousitettu eturenkaan rakenne parantaa hallittavuutta ja vaimentaa tärinää, mikä tekee ajokokemuksesta mukavamman.

Frozen-potkulauta ei ole pelkästään käytännöllinen, vaan se on myös visuaalisesti vaikuttava. Kuvitus ja värit ovat suoraan suositusta Frozen-elokuvasta, ja jokainen yksityiskohta on suunniteltu herättämään eloon Annan ja Elsan lumoava maailma. Potkulaudan kirkkaat värit ilahduttavat varmasti jokaista pientä käyttäjää.

Disney Frozen -potkulauta tuo iloa ja seikkailua lapsesi päiviin, samalla kun se tukee motoristen taitojen kehittymistä ja tarjoaa turvallisen alustan liikunnalliseen leikkiin. Tämä potkulauta ei ainoastaan kiehdo sen kuvituksella ja väreillä, vaan tarjoaa myös kestävän ja turvallisen rakenteen, joka kestää lapsen kasvun myötä.

Tekniset tiedot

 • Materiaali: Kestävä metalli ja muovirakenne.
 • Korkeus: Ohjaustanko säädettävissä 67–70 cm.
 • Renkaat: Kestävät muovirenkaat sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön.
 • Suositusikä: 2 vuodesta ylöspäin.
 • Kantavuus: Enintään 25 kg.
 • Paino: Helppo nostaa ja kantaa keveytensä ansiosta.

Plussat

 • Erinomainen liikkuvuus ja ohjattavuus
 • Säädettävyys kasvun mukaan
 • Helppo kuljettaa ja säilyttää

Miinukset

 • Ei tukijalkaa
 • Maksimipaino 50 kg, vaikka tarkoitettu jo hieman isommille lapsille.

Stiga Comet 120 S potkulauta tarjoaa pienille seikkailijoille ensiluokkaisen kulkupelin, joka yhdistää kestävyyden ja käytännöllisyyden leikkisällä tavalla. Tämä malli on suunniteltu erityisesti lapsille, jotka ovat kasvaneet ulos pienemmistä malleista ja kaipaavat jotakin luotettavaa siirtyäkseen kahdella renkaalla liikkuvien potkulautojen maailmaan.

Potkulauta on valmistettu kestävästä alumiinista ja teräksestä, mikä takaa pitkäikäisyyden ja turvallisuuden jokaisella ajokerralla. Lauta on varustettu 120 mm halkaisijaltaan olevilla PU-renkailla, jotka rullaavat sujuvasti ja vakaasti erilaisilla pinnoilla. ABEC 7 -kuulalaakerit takaavat renkaiden sujuvan pyörimisen ja vähentävät kitkaa, mikä helpottaa potkimista ja nopeuden ylläpitoa.

Potkulauta on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi: sen ohjaustanko on säädettävissä korkeudeltaan 72–82 cm, mikä mahdollistaa laudan mukautumisen lapsen kasvaessa. Lisäksi tangossa on tukevat kahvat, jotka parantavat otetta ja tekevät ohjaamisesta turvallisempaa ja mukavampaa. Potkulaudan jalkajarru tarjoaa lisäturvaa, mahdollistaen nopeat pysähdykset tarvittaessa.

Tämä potkulauta on helppo taittaa kasaan, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan aktiivisille perheille. Sen kompakti muotoilu helpottaa säilytystä ja kuljetusta, olipa sitten menossa puistoon, kouluun tai viikonloppureissulle.

Stiga Comet 120 S potkulauta on ihanteellinen valinta lapsille, jotka ovat valmiita tutkimaan maailmaa uudella ja jännittävällä tavalla. Sen kestävyys ja käytännölliset ominaisuudet tekevät siitä luotettavan kumppanin jokaiseen seikkailuun, tarjoten lapsille vapauden ja ilon, jota he kaipaavat liikkuessaan.

Tekniset tiedot

 • Materiaali: Alumiini ja teräs
 • Renkaiden koko: 120 mm
 • Laakerit: ABEC 7 -kuulalaakerit
 • Maksimikantavuus: 50 kg
 • Ikäsuositus: Yli 5-vuotiaille
 • Säädettävä ohjaustanko: Korkeus 72-82 cm
 • Sertifioinnit: Hyväksytty EN71-standardin mukaisesti
 • Värit: Vaaleanpunainen ja musta

Plussat

 • Erinomainen ajomukavuus ilmatäytteisten renkaiden ansiosta.
 • Helppo säätää eri käyttäjien mukaan, mikä tekee siitä monipuolisen.
 • Kevyt mutta kestävä teräsrunko.

Miinukset

 • Maksimipainoraja 75 kg voi rajoittaa joitain aikuisia käyttäjiä.
 • Vaatia säännöllistä huoltoa.

Stiga Air Scooter potkulauta on monipuolinen ja kestävä menopeli, joka soveltuu niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin käyttöön. Tämän potkulaudan suurimpiin etuihin kuuluu sen 12-tuumaiset ilmatäytteiset renkaat, jotka takaavat miellyttävän ja pehmeän kyydin erilaisilla alustoilla, kuten asfaltilla, hiekkateillä ja jopa märällä kelillä. Runko on valmistettu kestävästä teräksestä ja siinä on alumiinivanteet, jotka lisäävät laudan keveyttä ja hallittavuutta.

Potkulaudan korkeutta voidaan säätää välillä 77–91 cm, mikä tekee siitä sopivan eri pituisille käyttäjille. Maksimipainoksi ilmoitetaan 75 kg, joten se kestää hyvin myös aikuisen painon. Käsijarrut sekä edessä että takana parantavat turvallisuutta ja kontrollia ajon aikana, tarjoten nopean reagoinnin tarvittaessa.

Stiga Air Scooterin suunnittelussa on otettu huomioon käytännöllisyys ja mukavuus, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan aktiiviseen ulkoiluun ja liikkumiseen. Sen moderni musta väri ja tyylikäs muotoilu varmistavat, että se erottuu edukseen missä tahansa. Tämän lisäksi potkulauta on helppo kuljettaa ja säilyttää sen kompaktin koon ansiosta.

Kokonaisuudessaan Stiga Air Scooter on luotettava ja hauska kulkupeli, joka kannustaa liikkumaan ja nauttimaan ulkoilmasta, tarjoten samalla turvallisen ja sujuvan ajokokemuksen. Tämä potkulauta on erinomainen vaihtoehto kenelle tahansa, joka etsii laadukasta ja kestävää potkulautaa monenlaisiin seikkailuihin.

Tekniset tiedot

 • Rengaskoko: 12 tuumaa
 • Rungon materiaali: Teräs
 • Vanteet: Alumiini
 • Korkeuden säätöväli: 77-91 cm
 • Maksimipaino: 75 kg
 • Jarrut: Käsijarrut edessä ja takana
 • Väri: Musta ja hopea
 • Suositusikä: 7-vuotiaasta ylöspäin

Mitä ominaisuuksia vertailussa painotetaan?

Lasten potkulaudat ovat suosittuja leluja ja liikuntavälineitä, jotka kehittävät lasten tasapainoa, koordinaatiota ja motorisia taitoja. Potkulautaa valittaessa on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä, jotta valinta vastaa parhaiten lapsen ja perheen tarpeisiin. Seuraavaksi käsitellään keskeisiä ominaisuuksia, jotka me huomioimme tässä potkulautojen vertailussa.

Eri ikäisten lasten potkulaudat

Ikä on yksi tärkeimmistä tekijöistä potkulautaa valittaessa. Alle 5-vuotiaille lapsille kolmipyöräinen potkulauta on erinomainen valinta, sillä se tarjoaa lisää vakautta ja auttaa lasta harjoittelemaan tasapainoa turvallisesti. Esimerkiksi STIGA Mini Kid 3W on hyvä valinta pienemmille lapsille, koska se on tukeva ja helposti hallittava. Yli 5-vuotiaille lapsille kaksipyöräiset potkulaudat, kuten STIGA Sports Hood, sopivat paremmin, sillä ne vaativat enemmän tasapainoa ja koordinaatiota.

Potkulautojen turvallisuus

Turvallisuus on keskeinen tekijä potkulaudan valinnassa. Hyvän potkulaudan tulee olla vakaa ja tukeva, ja siinä tulee olla liukumattomat seisomalaudat, pehmustetut kahvat ja laadukkaat jarrut. Verkkokauppojen valikoimista löytyy potkulautoja, joissa on nämä ominaisuudet, mikä tekee niistä turvallisia vaihtoehtoja lapsille.

Kestävyys ja materiaalit

Potkulaudan kestävyys riippuu pitkälti sen materiaaleista. Alumiinirunkoiset potkulaudat ovat kevyitä ja kestäviä, mutta ne voivat olla hieman kalliimpia. Esimerkiksi Razor A5 Lux on tunnettu kestävyydestään ja keveydestään. Muoviset potkulaudat ovat yleensä kevyempiä ja edullisempia, mutta eivät välttämättä yhtä kestäviä. On tärkeää valita materiaali, joka kestää päivittäistä käyttöä ja sääolosuhteita.

Hintaryhmät

Potkulaudat voivat vaihdella hinnaltaan merkittävästi. Edullisimmat mallit tarjoavat perusominaisuudet ja ovat usein sopivia pienemmille lapsille tai aloittelijoille. Kalliimmat mallit, kuten STIGA Trick Scooter Hood, tarjoavat lisää ominaisuuksia, kuten säädettäviä osia ja korkealaatuisia materiaaleja. On tärkeää miettiä, kuinka paljon olet valmis investoimaan ja mitä ominaisuuksia pidät tärkeinä lapsesi käyttökokemuksen kannalta.

Monipuoliset ominaisuudet

Monipuoliset potkulaudat, joissa on säädettävä ohjaustanko, taittomekanismi ja erilaisia värivaihtoehtoja, lisäävät potkulaudan käyttömukavuutta ja -iloa. Esimerkiksi Kinderkraft Halley ja STIGA Air Scooter Kickbike tarjoavat monipuolisia säätömahdollisuuksia ja ovat saatavilla useissa eri väreissä.

Lasten potkulaudan valinnassa on tärkeää huomioida lapsen ikä, potkulaudan turvallisuus, kestävyys ja materiaalit sekä budjetti. Huolellisesti valittu potkulauta tarjoaa lapselle turvallisen ja hauskan tavan liikkua ja leikkiä ulkona.

Usein kysyttyjä kysymyksiä potkulaudoista

Potkulaudalla ajaessa tulee ehdottomasti käyttää kypärää. Pään alueen vammat ovat lisääntyneet merkittävästi erilaisten aktiviteettien myötä. Kypärä on ainoa keino suojata lapsen päätä mahdollisissa potkulaudalla tapahtuneissa onnettomuuksissa.

Potkulautaillessa kannattaa ehdottomasti käyttää kypärän lisäksi polvi-, kyynärpää- ja rannesuojia. Lapset vasta harjoittelevat potkulautailua, jolloin kaatumiset ovat melko todennäköisiä. Suojat ovat edullinen ja helppo keino estää turhat haavat ja ruhjeet sekä säästää lasta ja itseäsi turhalta mielipahalta.

Piti yksi keino haavojen ja ruhjeiden välttämiseksi on myös pitkälahkeiset n housujen ja pitkähihaisen paitojen käyttäminen potkulauta tallessa. Hihat ja lahkeet suojaavat ihoa suoralta asfalttikontaktilta ja sitä myötä rikkoutumiselta mahdollisten kaatumisten yhteydessä.

potkulautaan tulee myös huolta säännöllisesti potkulaudat eivät kestä kosteutta suoraa kontaktia veden kanssa tai hiekalla ajamista. Pulttien kiristäminen ja laakereiden puhdistaminen on vähintä mitä voit potkulaudan huoltamiseen seksi tehdä.

Potkulaudan korkeus vaikuttaa merkittävästi siihen kuinka helppoa ja hauskaa potkulaudalla ajaminen on. Potkulautaa kannattaa aina ehdottomasti kokeilla ennen sen ostamista. Lapsen pitäessä potkulaudan kädensijasta kiinni, käsivarren tulee olla yhdeksänkymmenen asteen kulmassa vartalon edessä. Näin kädensija ja lapsen kyynärvarsi sekä kyynärpää muodostavat yhtenäisen linjan samalle korkeudelle. Lapselle kannattaakin ehdottomasti hankkia potkulauta jonka ohjaustanko on korkeussäädettävä. Alla olevaan taulukkoon olemme listanneet lasten suosituspituuksia potkulaudan korkeuteen nähden.

Potkulaudan sopiva korkeus voidaan myös mitata tarkemmin kahden mittauksen avulla.

Mitataan etäisyys maasta lonkan korkeudelle
Mitataan etäisyys maasta navan korkeudelle
Mittojen avulla voit valita potkulaudan, jonka korkeus on näiden kahden mitan välillä.

Henkilön pituusTyypillinen ikäSuositeltu potkulaudan korkeus
95–112 cm3–5 vuottaAlle 70 cm
112–126 cm5–7 vuotta60–75 cm
126–138 cm7–9 vuotta65–79 cm
138–149 cm9–11 vuotta75–80 cm
149–160 cm11–13 vuotta75–85 cm
160–172 cm13–15 vuotta78–85 cm
Yli 172 cm15+ vuotta79+ cm

Kolmipyöräinen potkulauta lapselle on erinomainen valinta potkulautailuun harjoitteleville pienelle lapselle. Ne sopivat hyvin esimerkiksi kaksi-neljävuotiaille lapsille. Kolmipyöräisiä potkulautoja on saatavilla kahdenlaisia, toisissa on kahdet pyörät potkulaudan etuosassa ja toisissa taas kaksi pyörää potkulaudan takaosassa. Nämä potkulauta mallit eroavat hieman käytettävyydeltään, mutta ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja pienelle lapselle.

Potkulauta kahdella etu pyörällä on potkulautailuun harjoittelevalle lapselle tukevampi. Pieni lapsi ottaa helposti tukea ohjaustangosta, jolloin kaksi etupyörää pitää potkulaudan tukevammin pystyssä. 2 etupyörä kuitenkin haastaa hieman potkulaudan ohjattavuutta ja lapsi saattaakin joutua käyttämään hieman enemmän voimaa tangon kääntämiseen. Vastaavasti potkulaudassa, jossa kaksi pyörää on takana, on ohjattavuus sujuvampi. Tämäkin potkulauta pysyy hyvin pystyssä kolmen pyöränsä ansiosta. Mikäli lapsi kuitenkin tukee ohjaustankoon voimakkaasti painollaan, saattaa Potkulauta kipata hieman helpommin

Potkulautailun turvallisuus varmistetaan opettamalla lapselle potkulautailun periaatteet ja liikennesäännöt. Lisäksi potkulauta tulee koota ohjeiden mukaan, säätää lapselle sopivaksi ja huoltaa säännöllisesti. Potkulaudan huollossa tärkeää on tarkistaa laakerit ja laudan yleiskunto sekä kiristää ruuvit. Potkulaudan riittävän napakat liitokset on myös hyvä tarkistaa säännöllisesti ruuvien kiristämisen yhteydessä. Löysät liitokset voivat ja aiheuttaa lapselle turhia ruhjeita. Huolletulla potkulaudalla on turvallisempaa potkia eteenpäin.

Pienen lapsen kanssa potkulaudalla ajon ja tasapainottelun harjoittelu kannattaa aloittaa lyhyinä hetkinä. Potkulaudan voi jopa tuoda sisätiloihin, jossa lapsi voi tutkia sitä omaan tahtiinsa. Pienten lasten kanssa vanhemman tuki ja potkulautailun valvominen on tärkeä turvallisuustekijä. Lasta opetetaan aina käyttämään kypärää ja muita suojuksia potkulautaillessa, jolloin niistä tulevat luonnollinen osa kyseistä aktiviteettia.

Lapsille aletaan ikätason mukaisesti vähintään jo kolmivuotiaana opettamaan liikennesääntöjä ja sitä missä potkulaudalla on turvallista sekä sääntöjen mukaista ajaa. Lapset haluaisivat mielellään kokeilla jo varhain erilaisia temppuja, ja vanhemman onkin huolehdittava ikä- ja taitotason mukaisesta potkulautailusta.

Markkinoilla on tarjolla pari paljon erilaisia lasten potkulautoja ja potkulaudan hankinnassa kannattaa ensinnäkin miettiä potkulaudan käyttötarkoitusta ja lapsen ikää. Pienelle, potkulautailuun opettelevalle lapselle riittää usein edullisempi ja kevyehkö potkulauta. Pienten lasten potkulauta on oltava etenkin turvallinen ja vakaa, siksi pienillä lapsilla suositaan usein kolmipyöräisiä potkulautoja, jotka pysyvät pystyssä ilman lapsen tukea. Kun pienen lapsen ei tarvitse kiinnittää huomiota potkulaudan pystyssä pitämiseen, on hänen mukavampi harjoitella potkulaudalla kulkemista.

Hieman vanhempi lapsi on usein innoissaan opettelemassa uusia temppuja, jolloin hän tarvitsee kestävämmän ja temppuihin sopivan potkulaudan. Tällöin tulee ehdottomasti kiinnittää huomiota myös laudan materiaaleihin ja niiden kestävyyteen. On syytä myös huomioida, että pienten lasten potkulaudat ja leikkiin tarkoitetut potkulaudat eivät kestä isommille lapsille tarkoitettua temppuilua tai rampeilla ajamista. Temppupotkulaudat ovat erikseen kovaa käyttöä varten.

Huomioi myös nämä:

 • Onko potkulaudan tangon pituus säädettävissä?
 • Kuinka helposti tanko napsahtaa kokoon dekkiä vasten?
 • Kuinka turvallinen, luotettava ja näppärä kasaamis ja lukitus systeemi kokoontaitettavassa potkulaudassa on?
 • Mikä on potkulaudan maksimikuorma?
 • Onko renkaiden materiaali muovia vai PU-kumia?
 • Ovatko potkulaudan laakerit vaihdettavissa?
 • Minkälainen on potkulaudan ohjattavuus ja yleinen tuntuma?