Paras unipussi vauvalle vertailussa

Päivitetty viimeksi 19.12.2023

Vauvan pehmeät ja turvalliset pussit on suunniteltu erityisesti vauvojen tarpeita ajatellen edistäen unen laatua sekä auttaen luomaan rauhallisen nukkumisympäristön sekä vauvalle että vanhemmille.

Unipussit edistävät turvallista nukkumista ja pitävät vauvan lämpöisenä koko yön suhteessa tavanomaiseen peittoon, joka karkaa vauvan päältä aiheuttaen sen, että vauva saattaa herätä kylmyyteen. Näin vauva nukkuu pidempiä pätkiä ilman keskeytyksiä, joka auttaa myös vanhempia saamaan enemmän katkeamatonta unta.

Unipussit on myös helppo pukea ja riisua, jonka lisäksi vaipan vaihtokin sujuu niissä mutkattomasti. Vertailimme suosituimmat unipussit erilaisiin tarpeisiin ja lisäksi vastasimme useimmiten kysyttyihin kysymyksiin unipusseista.

Ruskovilla unipussi

Ruskovillan unipussi pitkillä ja käännettävillä hihoilla on lämmin ja viihtyisä paikka vauvalle nukkua. Unipussi on suunniteltu käytännöllisyyttä silmällä pitäen ja sen kaksisuuntainen vetoketju helpottaa vaipan nopeaa ja vaivatonta vaihtoa. Hihat voi kääntää sormien yli tarjoamaan ylimääräistä lämpöä (ei koossa 90 cm).

Unipussi on valmistettu 100 % mulesing-vapaasta luomumerinovillasta, joka lämmittää tehokkaasti eikä aiheuta hikoilua. Aito villa tarjoaa erinomaisen lämmöneristyksen ja pystyy säilyttämään lämpöominaisuutensa myös kosteana. Lisäksi villa neutraloi hajuja ja se on paloturvallinen materiaali, joka maatuu täysin elinkaarensa päässä.

Ruskovillan merinovilla unipussit on valmistettu käsityönä Artjärvellä, mikä takaa korkean laadun ja huolellisen viimeistelyn. Tuotetta ei tarvitse pestä ennen käyttöönottoa, joten voit antaa vauvallesi välittömästi kodikkaan ja lämpimän nukkumisympäristön.

Saatavilla koot 50, 70 ja 90 cm

Ergobaby Unipussi

Ergobabyn On The Move unipussi on täydellinen valinta, mikäli haluat unipussin kasvavan lapsesi kanssa. Pituudessa säädettävä unipussi mukautuu lapsesi tarpeisiin ja takaa miellyttävän ja turvallisen unen joka yö.

Unipussissa on kätevä kahteen suuntaan avautuva vetoketju, jonka lisäksi se voidaan muuntaa kätevästi housuiksi. Näin lapsesi voi tarvittaessa nauttia unipussin mukavuudesta koko päivän. Unipussissa on keskilämpöinen 100 % hengittävä puuvillakangas, joka tuntuu miellyttävältä ihoa vasten.

Ergobabyn unipusseja on saatavilla seuraavat koot
Kapalopussi vastasyntyneelle
6–18 kk
12–36 kk
18–36 kk

Jollein unipussi

Jollein unipussin avulla vauvasi saa miellyttävät ja ilmavat unikokemukset huippulaadukkaan puuvillamateriaalin ansiosta. Unipussi on suunniteltu takaamaan lapsellesi juuri oikean lämpöisen ympäristön kesäöiden helteissä.

Jollein-unipussi on paitsi mukava ja hengittävä myös erinomainen matkoilla tai silloin, kun vauvasi haluaa nukkua ilman peittoa. Eikö olekin ihanaa tietää, että lapsesi saa levätä rauhassa ja heräillä virkeänä jokaisena aamuna? Sen käytännöllinen vetoketju ulottuu täysin alas asti, joten vaipan- ja vaatteiden vaihto onnistuu vaivatta.

Pituus 90 cm

Jollein unipussi 4seasons

Jollein 2 in 1 unipussi on neljän sesongin pehmeästi topattu unipussi. Etuosan käytännöllinen vetoketju ulottuu pohjaan asti, mikä tekee vaipanvaihdosta helppoa. Irrotettavan sisäosan ansiosta voit käyttää unipussia ympäri vuoden.

Unipussissa on kaksi kerrosta, jolloin TOG-arvo on 3,0, mutta voit myös käyttää pelkkää ulommaista kerrosta, jolloin TOG-arvo on 2,5. Hihaton sisäkerros tarjoaa viileyttä ja sen TOG-arvo on 0,5.

Tässä unipussissa on kaikki mitä tarvitset vauvasi yöuniin jokaisena vuodenaikana!
Saatavilla ko’oissa 90 ja 110 cm

Polarn O. Pyret unipussi on 100 % luomupuuvillasta valmistettu ajaton klassikko vaakaraitoineen. Unipussi puetaan pään yli ja se sulkeutuu jalkopäässä olevan käännettävän taitoksen ansiosta. Kietaisumalliset olkapäät varmistavat, että vauva nukkuu mukavasti.

One size kokoa oleva unipussi sopii vastasyntyneelle noin neljään kuukauteen saakka.

Lindex hihallinen unipussi on pehmeä ja mukava unipussi, joka takaa rauhalliset yöunet. Vuoriton unipussi sopii mainiosti myös kesäilmoille ja se on valmistettu korkealaatuisesta GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta. GOTS-standardin mukaisesti materiaalien tuotantovaiheita valvoo myös riippumaton taho, joten voit olla varma tuotteen laadusta ja vastuullisuudesta.

Unipussissa on pyöreä pääntie ja kätevä painonappikiinnitys olkapäällä, mikä helpottaa pukemista ja riisumista. Käytännöllinen vetoketju unipussin alaosassa helpottaa vaipanvaihtoa yöllä. Pitkähihainen unipussi lisää lämpöä ja mukavuutta, joten vauva voi nukkua levollisesti.

Saatavilla koot 50, 56, 62, 68 ja 74 cm.
Konepesu 60 astetta.

Done By Deer unipussi

Done by Deer unipussi tarjoaa lapsellesi täydellistä mukavuutta säädettävien käsiaukkojen ja runsaan jalkatilan ansiosta. Tämä makuupussi on suunniteltu lapsesi parhaan mahdollisen unen takaamiseksi.

Unipussin pehmeä täyte on valmistettu laadukkaasta polyesterikuidusta, joka tarjoaa mukavan ja lämpimän uniympäristön. Muu osa pussista on valmistettu luomupuuvillasta, joka on sekä miellyttävä ihoa vasten että ympäristöystävällinen valinta. Anna lapsellesi paras mahdollinen unikokemus tässä mukavassa ja laadukkaassa makuupussissa, joka on suunniteltu tukemaan hänen unenlaatuaan ja mukavuuttaan.

Pituus 90 cm, ihanteellinen 6–18 kk ikäisille vauvoille

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vinkkejä unipussin valintaan

Unipussit ovat suosittuja ja käytännöllisiä vauvan nukkumisvälineitä, jotka tarjoavat turvallisen ja viihtyisän uniympäristön. Mutta minkä ikäiselle vauvalle unipussin hankkiminen on järkevää?

Unipussien käyttöikä vaihtelee yleensä vauvan iän ja kehityksen mukaan. Useimmat valmistajat suosittelevat unipussien käyttöä vastasyntyneistä aina siihen asti, kunnes vauva pystyy itsenäisesti kääntymään tai nousemaan istualtaan tai seisomaan. Tämä vaihe tapahtuu yleensä noin 6–8 kuukauden iässä, mutta jokainen vauva kehittyy omaan tahtiinsa.

Unipussit ovatkin erityisen hyödyllisiä vastasyntyneille ja pikkuvauvoille. Ne tarjoavat turvallisen tavan pitää vauva lämpimänä ilman peittojen tai pehmolelujen riskejä. Unipussi ei karkaa vauvan päältä peiton tapaan, joten vauva ei herää kylmyyteen ja uni ei ole niin katkonaista. Unipussi estää vauvaa kääntymästä vatsalleen ja pitää liikkeet rajoitettuina, mikä vähentää riskiä kääntyä kasvot peiton tai patjan päälle ja estää siten tukehtumisvaaran.

Lisäksi unipussi luo tutun ja turvallisen ympäristön, joka auttaa vauvaa rauhoittumaan ja nukahtamaan helpommin. Monissa unipusseissa on myös säädettäviä käsien aukkoja, jolloin vauva voi harjoitella käden liikkeitä ja kehittää motorisia taitojaan turvallisessa ympäristössä.

Kun vauva alkaa kehittyä ja saavuttaa erilaisia motorisia taitoja, kuten kääntymisen ja ryömimisen, unipussin käyttö voi tulla hankalammaksi. Vauva saattaa pyrkiä kääntymään tai nousta seisomaan unipussin sisällä, mikä voi aiheuttaa turvallisuusriskin. Tässä vaiheessa onkin aika harkita unipussista luopumista ja siirtyä muiden nukkumisratkaisujen, kuten peiton käyttöön. Jokainen vauva kehittyy omaan tahtiinsa, joten on hyvä seurata hänen motorista kehitystään ja valmiuksiaan. Jos vauva alkaa aktiivisesti liikkua tai pyrkiä kääntymään sekä nousemaan, on aika harkita unipussin vaihtamista turvallisempaan vaihtoehtoon.

Kokonaisuudessaan unipussit ovat hyödyllisiä ja turvallisia vauvan nukkumisvälineitä erityisesti vastasyntyneille ja pikkuvauvoille. Ne tarjoavat lämpimän ja rajoitetun liikkumisen ympäristön, joka helpottaa nukahtamista ja edistää hyvää unta. Kuitenkin vauvan kehitysvaiheen ja yksilöllisten tarpeiden perusteella on tärkeää arvioida, milloin on aika siirtyä pois unipussin käytöstä ja hankkia turvallisempi nukkumisratkaisu. Seuraa vauvasi kehitystä ja kuuntele hänen tarpeitaan, jotta voit tehdä parhaan päätöksen unipussin käytöstä.

Tarvitseeko vauva välttämättä unipussia? Vaikka unipussi ei ole ehdoton välttämättömyys, se tarjoaa monia etuja vauvalle ja helpottaa vanhempien arkea. Unipussi luo turvallisen ja viihtyisän uniympäristön, auttaa säätelemään kehonlämpöä ja tekee hoitotoimenpiteistä kätevämpiä. Se tarjoaa pehmeän ja rajoitetun tilan, joka jäljittelee äidin kohdussa vallinneita olosuhteita. Vauva voi tuntea olonsa turvalliseksi ja suojatuksi unipussin sisällä, mikä helpottaa hänen rauhoittumistaan ja nukahtamistaan.

Unipussi auttaa myös säätelemään vauvan kehonlämpöä. Monissa unipusseissa on lämpötilaluokitus, joka auttaa vanhempia valitsemaan sopivan pussin vuodenajan mukaan. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun sää vaihtelee ja on vaikea tietää, miten vauva tulisi pukea yöunia varten. Unipussi tarjoaa optimaalisen lämmön tasapainon ja estää vauvaa ylikuumenemasta tai palelemasta.

Ihanaa on myös se, että unipussi helpottaa vanhempien arkea. Se tekee vaipanvaihdosta ja yöllisistä heräämisistä mutkattomampia, tarkoittaen sitä, että pääset takaisin yöunille nopeampaa. Monissa unipusseissa on käytännöllinen vetoketju etupuolella, joka ulottuu pohjaan asti. Tämä mahdollistaa nopean ja helpon pääsyn vaippaan, jolloin vauvan hoitaminen yöaikaan on vaivatonta. Lisäksi unipussin käyttö voi vähentää tarvetta peittojen ja pehmoeläinten käytölle, mikä parantaa nukkumisturvallisuutta.

Jokainen vauva on yksilöllinen ja siitä syystä unipussin tarve voi vaihdella. Jotkut vauvat voivat tuntea olonsa mukavaksi ilman unipussia, kun taas toiset voivat hyötyä sen tarjoamasta turvallisesta ympäristöstä ja lämmön säätelystä. Vanhempien tulisi tarkkailla vauvan tarpeita, käyttäytymistä ja reaktioita unipussiin ja tehdä päätös sen käytöstä sen perusteella. Jos unipussin käyttö näyttää hyödylliseltä ja vauva nukkuu paremmin sen avulla, se voi olla erittäin hyvä lisä unirutiineihin.

Vauvan unipussi on turvallinen nukkumisväline, joka tarjoaa rajoitetun ja turvallisen ympäristön vauvalle. Unipussi estää vauvaa kääntymästä vatsalleen tai peiton päälle, mikä vähentää tukehtumis- ja lämmön säätelyongelmien riskiä. Unipussi pitää vauvan lämpimänä ilman, että hänellä on tarvetta peiton käyttöön, mikä lisää turvallisuutta ja vanhempien huolettomuutta entisestään.

Verrattuna peittoon, unipussi tarjoaa lisäturvaa nukkuessa. Peitto voi aiheuttaa riskejä, kuten vauvan peiton alle kääntymisen, mikä lisää tukehtumisriskiä. Unipussin rajoittava muoto estää tällaiset tilanteet ja tarjoaa turvallisemman vaihtoehdon vauvan nukkumiseen.

Unipussi on suunniteltu nimenomaan vauvojen turvallista unta varten, ja ne täyttävät tiukat turvallisuusstandardit. Valmistajat ohjeistavat yleensä oikean koon ja käytön unipussille, ja on tärkeää noudattaa näitä ohjeita turvallisuuden varmistamiseksi.

Vauvan unipussit ovat suosittuja ja käytännöllisiä ratkaisuja, jotka tarjoavat turvallisen ja viihtyisän uniympäristön pienelle lapselle. Usein vanhemmilla herää kuitenkin kysymys – tarvitseeko unipussin alle laittaa muuta vaatetta vai riittääkö pelkkä vaippa?

Unipussin tarkoituksena on pitää vauva lämpimänä ja turvassa koko yön ajan. Useimmissa tapauksissa unipussi tarjoaa riittävän lämmön, joten pelkkä vaippa on usein riittävä vaatetus vauvan nukkuessa unipussissa. Unipussit on yleensä suunniteltu eristämään ja säilyttämään kehon lämpöä, joten ylimääräisen vaatetuksen lisääminen voi johtaa liialliseen lämpöön ja aiheuttaa epämukavuutta ja hikoilua.

On kuitenkin tärkeää huomioida ympäristön lämpötila ja vauvan yksilölliset tarpeet. Jos huone on erityisen viileä tai jos vauva tuntuu palelevan, voi olla järkevää lisätä kevyt kerros vaatetta unipussin alle. Tässä tapauksessa voit valita esimerkiksi pitkähihaisen bodyn tai kevyen yöpuvun. Muista kuitenkin välttää liian paksuja tai tiukkoja vaatteita, jotka voivat haitata vauvan liikkumista ja aiheuttaa hikoilua.

Kun valitset unipussia ja vaatetusta vauvallesi, kannattaa ottaa huomioon myös unipussin lämpöluokka. Unipussit on usein varustettu TOG-arvolla, joka ilmaisee niiden eristävyyden tasoa. Mitä korkeampi TOG-arvo on, sitä lämpimämpi unipussi on. Jos valitset unipussin, jolla on korkea TOG-arvo, voit harkita kevyempää vaatetusta tai pelkkää vaippaa unipussin alle.

Tärkeintä on seurata vauvan hyvinvointia ja varmistaa, että hän ei ole liian kylmä tai kuuma nukkuessaan, sillä vauvat eivät osaa säädellä omaa kehonlämpöään yhtä hyvin kuin aikuiset. Tarkkaile ja tunnustele vauvan ihoa ja vointia, sekä sitä vaikuttaako hän levottomalta, heräileekö hän usein tai hikoileeko hän. Näiden merkkien perusteella voit säätää vaatetusta tarpeen mukaan. Kuuntele vauvasi tarpeita, tarkkaile hänen mukavuuttaan ja säädä vaatetus sen mukaan. Tärkeintä on luoda vauvalle turvallinen ja mukava uniympäristö, jossa hän voi levätä hyvin ja herätä virkeänä.

Jokainen vauva on yksilöllinen, ja mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle. Jotkut vauvat saattavat tarvita enemmän vaatetta nukkuessaan, kun taas toiset voivat tuntea olonsa mukavaksi pelkän vaipan kanssa. Käytä omaa harkintaa ja kuuntele vauvasi tarpeita.