Paras vauvan kylpyamme vertailussa

Päivitetty viimeksi 6.12.2023

Vauvan kylvetys on yksi niistä arjen hetkistä, jotka tuovat vanhemmille iloa, mutta myös kysymyksiä ja epävarmuutta. Oikean kylpyammeen valinta on ensiarvoisen tärkeää, jotta kylvetys on turvallista ja miellyttävää sekä vauvalle että vanhemmalle. Markkinoilla on lukuisia erilaisia vauvojen kylpyammeita, jotka eroavat toisistaan muotoilun, materiaalin ja lisäominaisuuksien suhteen. Tässä artikkelissa vertailemme erilaisia vauvan kylpyammeita, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen ja löytää juuri teidän perheellenne sopivimman vaihtoehdon.

Kylvetys on vauvalle tärkeä hetki, joka edistää hänen hyvinvointiaan ja antaa mahdollisuuden rentoutua. Se on myös tilaisuus vahvistaa vanhemman ja vauvan välistä sidettä. Kylvetyksen onnistumiseen vaikuttaa moni tekijä, kuten veden lämpötila, kylpyammeen ergonomia ja käytetyt pesutuotteet. Artikkelin loppuosassa syvennymme vauvan kylvetykseen, ja annamme vinkkejä ja ohjeita turvalliseen ja miellyttävään kylvetyskokemukseen.

Paras kokoontaitettava vauvan amme – Stokke Flexi Bath

Stokke Flexi Bath
Stokke Flexi Bath kasattuna

Stokke Flexi Bath on suosittu kylpyamme, joka on suunniteltu erityisesti perheen pienimmille. Kylpyamme on tilava ja mukava, ja sen käyttöaika ulottuu jopa kuuteen ikävuoteen saakka, tarjoten pitkäaikaisen ratkaisun lapsesi kylvetystarpeisiin. Ammeen mitat ovat 66 x 39 x 24 cm, ja kasaan taitettuna se vie vain vähän säilytystilaa, mitat ollessa 66 cm pituudeltaan. Tämä tekee Stokke Flexi Bathista erinomaisen valinnan myös matkakäyttöön.

Kylpytuen kanssa käytetty Stokke kylpyamme on suunniteltu mukailemaan lapsen luonnollista asentoa, jotta kylvetyskokemus on mahdollisimman miellyttävä ja turvallinen. Kylpytuki on helppo kiinnittää ammeeseen, ja se tukee vastasyntyneen vartaloa hellävaraisesti ja turvallisesti. Ammeen pohjassa oleva tyhjennystulppa on lisäksi lämpöherkkä ja kertoo, onko vesi sopivan lämpöistä, eikä liian kuumaa tai kylmää.

Stokke, norjalainen yritys, on tunnettu korkealaatuisista lastentarvikkeistaan, ja tämä kylpyamme ei ole poikkeus. Stokke amme on valmistettu kestävistä ja turvallisista materiaaleista, jotka takaavat pitkäikäisen ja luotettavan käytön. Ammeen ergonominen muotoilu mahdollistaa lapsen kylvettämisen mukavasti ja turvallisesti, ja sen tilava muotoilu antaa lapselle riittävästi tilaa leikkiä ja nauttia kylvystä. Stokke Flexi Bath on myös muodoltaan simppeli ja siksi helppo puhdistaa, mikä helpottaa vanhempien arkea entisestään. Ammeesta on saatavana myös isompi Stokke Flexi Bath XL -koko.

Bemoon kokoontaitettava kylpyamme on suunniteltu erityisesti perheille, jotka arvostavat mukavuutta, turvallisuutta ja tyylikkyyttä. Ammeen vakaat jalat takaavat, että se pysyy tukevasti paikallaan kylpyhetken ajan, jolloin voit keskittyä nauttimaan laadukkaasta ajasta lapsesi kanssa ilman huolta ammeen kaatumisesta. Korkea reuna puolestaan estää veden roiskumisen ympäriinsä, pitäen kylpyhuoneen siistinä ja kuivana. Mitoiltaan amme on 20 x 78 x 49 cm.

Bemoon kylpyamme on myös erittäin helppo puhdistaa. Sen sileä pinta hylkii likaa ja bakteereja, joten voit olla varma, että lapsesi kylpee aina puhtaassa ja hygieenisessä ammeessa. Ammeen tyhjentäminen on myös vaivatonta sen älykkään suunnittelun ansiosta, joka mahdollistaa veden nopean ja tehokkaan poistamisen pohjassa olevan tulpan ansiosta.

Beemoon kylpyamme ratkaisee myös ammeen säilytykseen liittyvät ongelmat. Voit taittaa ammeen kätevästi pieneen kokoon, jolloin se vie vain vähän tilaa kylpyhuoneessasi. Tämä on erityisen kätevää, jos asut pienessä asunnossa tai jos sinulla on useita kylpytuotteita säilytettävänä. Pienen kokonsa ja keveytensä ansiosta Bemoon kylpyamme on myös helppo ottaa mukaan, minne ikinä menettekin. Näin varmistat, että lapsesi voi nauttia mukavasta ja tutusta kylpyhetkestä myös matkoilla.okoonta

Beemoo Care kylpyamme jaloilla on kompakti kokonaisuus, johon voit yhdistää myös Beemoon oman kylpytuen. Tuki antaa lapsellesi lisäturvallisuutta ja vakautta kylvyn aikana, jotta voit olla varma, että hän on turvassa joka hetki. Kylpytuki on helppo kiinnittää ammeeseen, ja se on yhtä helppo irrottaa ja puhdistaa kylvyn jälkeen.

Beemoon kylpyammeen teline nostaa ammeen sopivalle korkeudelle. Tämä ei ainoastaan tee kylvetystä mukavampaa lapsellesi, vaan se myös säästää selkääsi ja polviasi. Teline on suunniteltu olemaan tukeva ja vakaa, jotta sinun ei tarvitse huolehtia ammeen kaatumisesta kylvyn aikana. Ja kun kylpyhetki on ohi, voit helposti taittaa telineen kokoon ja säilyttää sen vaivattomasti, säästäen näin arvokasta tilaa kotona.

Kylpyammeessa on lisäksi kätevä tyhjennystoiminto pohjassa, joka mahdollistaa ammeen nopean ja vaivattoman tyhjentämisen kylvyn jälkeen. Kylpyamme on valmistettu kestävistä ja turvallisista materiaaleista, jotka kestävät käyttöä pitkään. Sen moderni ja tyylikäs muotoilu sopii kauniisti jokaiseen kylpyhuoneeseen, ja sen pehmeät ja pyöristetyt reunat tekevät siitä turvallisen ja mukavan lapsellesi.

Orthex kylpyamme on täydellinen valinta jokaiseen kotiin, jossa halutaan yhdistää käytännöllisyys, turvallisuus ja tyylikkyys. Amme on kotimainen avainlipputuote ja se on valmistettu huolella ja laadulla, joka näkyy jokaisessa yksityiskohdassa. Orthex amme on suunniteltu erityisesti niille lapsille, joille vauva-amme on jo liian pieni, mutta aikuisten amme vielä liian suuri. Se tarjoaa täydellisen ratkaisun tähän välimaastoon, taaten lapsellesi miellyttävän ja turvallisen kylpyhetken.

Ammeen tilavuus on 50 litraa, mikä antaa lapselle riittävästi tilaa leikkiä ja nauttia vedestä. Ammeen mitat, 90 x 47 x 24 cm, on suunniteltu optimaalisiksi, jotta se mahtuu useimpiin kylpyhuoneisiin mukavasti, mutta tarjoaa silti riittävästi tilaa lapselle. Tämä tekee Orthex ammeesta erinomaisen valinnan myös pienempiin asuntoihin tai koteihin, joissa kylpyhuonetila on rajallinen.

Orthex amme on valmistettu kestävästä polypropeenista (PP), joka on tunnettu sen lujuudesta ja pitkäikäisyydestä. Amme ei sisällä BPA:ta, mikä on erityisen tärkeää lasten tuotteissa. Voit olla varma, että lapsesi kylpee turvallisessa ja myrkyttömässä ympäristössä, kun valitset Orthex ammeen.

Yksi ammeen käytännöllisistä ominaisuuksista on sen tyhjennystä helpottava tulppa. Tämä yksityiskohta nopeuttaa ja helpottaa ammeen tyhjentämistä kylvyn jälkeen, säästäen sinulta aikaa ja vaivaa.

Skip Hopin Moby kylpyamme on monipuolinen ja suunniteltu erityisesti kasvamaan lapsesi mukana. Innovatiivinen kylpyamme tarjoaa kolme eri kehitysvaihetta, jotka mukautuvat lapsesi kasvun ja kehityksen mukaan. Tämä tarkoittaa, että Moby-kylpyamme palvelee perhettäsi pitkään, tarjoten turvallisen ja mukavan kylpykokemuksen vauvasta taaperoikään.

Ammeen ainutlaatuinen tuki on valmistettu kaksinkertaisesta verkkokankaasta, joka takaa pehmeät ja mukavat kylvyt lapsellesi. Tämä tuki voidaan asettaa kahteen eri asentoon, jotka on suunniteltu tukemaan lapsesi eri kehitysvaiheita ergonomisesti. Ensimmäinen asento antaa täydellisen tuen makaavalle vauvalle, varmistaen, että hän pysyy turvallisesti paikallaan kylvyn aikana. Tämä on erityisen tärkeää ensimmäisinä kuukausina, kun vauva opettelee hallitsemaan kehoaan.

Kun lapsesi kasvaa ja alkaa opetella istumaan, Moby-kylpyammeen tuki toimii mukavana tyynynä, joka tukee lapsesi selkää ja auttaa häntä istumaan turvallisesti ammeessa. Tämä vaihe on täydellinen pienille lapsille, jotka ovat innokkaita tutkimaan maailmaa ympärillään, mutta tarvitsevat vielä hieman tukea pysyäkseen pystyssä.

Kolmannessa vaiheessa, kun lapsesi on oppinut istumaan itsenäisesti, voit helposti irrottaa kylpytuen. Tämä muuttaa Moby kylpyammeen tavalliseksi kylpyammeeksi, joka on täydellinen itsenäisille ja seikkailunhaluisille taaperoille. Ammeen sisäpohjassa on liukueste, joka estää liukastumiset ja kaatumiset, ja irrotettava tulppa helpottaa ammeen tyhjentämistä kylvyn jälkeen.

Moby-kylpyamme on suunniteltu myös vanhempien mukavuutta ajatellen. Ammeessa on kätevä koukku ripustusta varten, joka helpottaa säilytystä, ja se ei sisällä haitallisia PVC-yhdisteitä eikä ftalaatteja, joten voit olla varma, että se on turvallinen valinta lapsellesi.

BibaBad Flexi on kokoontaitettava suuri lastenamme, joka on suunniteltu helpottamaan perheen arkea ja tekevään kylpyhetkistä entistä nautinnollisempia. Tämän innovatiivisen kylpyammeen avulla voit varmistaa, että lapsesi nauttii mukavasta ja turvallisesta kylvystä missä tahansa ja milloin tahansa.

Ammeen ruostumaton, säädettävä alumiinirunko takaa tukevuuden ja kestävyyden, kun taas kylpypussi tarjoaa pehmeän ja mukavan ympäristön lapsellesi. Kevyt runko taittuu helposti kasaan, joten ammeen säilyttäminen on vaivatonta. Voit ripustaa sen seinälle tai liu’uttaa sen sängyn alle, jolloin se ei vie arvokasta lattiapinta-alaa. Kylpyammeen tulppa mahdollistaa nopean ja helpon tyhjennyksen, joten kylvyn jälkeinen siivous sujuu käden käänteessä.

BibaBad Flexi on saatavilla kolmessa eri koossa, joten voit valita juuri sinun lapsellesi sopivan koon. Ammeen irrotettava kylpypussi voidaan konepestä 60 asteessa, mikä helpottaa ammeen puhtaanapitoa ja takaa hygieenisen kylpykokemuksen joka kerta. Kylpypusseja on tarvittaessa mahdollista ostaa myös erikseen.

BibaBad Flexi on pitkäikäinen ja voit käyttää sitä ainakin 8-vuotiaaksi asti. Tämä tarkoittaa, että BibaBad Flexi kasvaa lapsesi mukana, tarjoten mukavan ja turvallisen kylpykokemuksen vuodesta toiseen.

Ammeen mitat ovat joustavat. Pohjan koko vedellä täytettynä on 80–100 x 80–100 cm, ja korkeus noin 45 cm. Ammeen kompakti koko kasattuna (60 x 33 x 6 cm) ja kevyt paino (2,5 kg) tekevät BibaBad Flexistä täydellisen kumppanin matkoille. Voit ottaa sen mukaan lomalle, kyläreissulle tai vaikka mökille, varmistaen, että lapsesi voi nauttia ihanasta kylpyhetkestä missä tahansa olettekin.

Keeperin Hippo kylpyamme on vertailumme paras edullinen kylpyamme vauvoille. Valkoisessa kylpyammeessa on hauskat ja värikkäät eläinhahmot, jotka erottuvat ja loistavat veden läpi ilahduttaen pientä kylpijää.

Kylpyamme on valmistettu laadukkaasta muovista, se on kevyt ja sen pituus on 100 cm. Pyöreät reunat ja muotoilu tekevät ammeesta turvallisen ja mukavan käyttää.

Vauvan kylvetys - Vinkkejä ja usein kysyttyä

Vauvan kylvetyksen ensiaskeleet ovat monelle vanhemmalle jännittävä kokemus. Vauvan suhtautuminen kylpyyn voi vaihdella suuresti, ja on tärkeää löytää rauhallinen hetki, jolloin vauva on valmis nauttimaan lämpimästä kylvystä. Tämä on myös oiva hetki luoda läheisyyttä ja rauhoittua yhdessä päivän touhujen lomassa.

Kylvetys tarjoaa mahdollisuuden tutustua vauvan ihon herkkyyteen ja reaktioihin erilaisiin ärsykkeisiin. Se on aika, jolloin vanhempi voi keskittyä täysin vauvaan, tarkkailla hänen ilmeitään ja eleitään sekä oppia tuntemaan hänen ainutlaatuiset tarpeensa ja toiveensa. Kylvetys on myös mahdollisuus rentoutua ja nauttia yhteisestä ajasta, mikä vahvistaa vanhemman ja vauvan välistä sidettä.

Kylvetystä varten tarvitset sopivan vauvan kylpyammeen. Stokke amme on suosittu valinta monien vanhempien keskuudessa sen käytännöllisen muotoilun ja pitkäikäisyyden ansiosta. Myös vauvan amme jaloilla on kätevä, sillä se säästää vanhemman selkää ja helpottaa kylvetystä. Muista myös hankkia lämpömittari, jotta veden lämpötila on juuri sopiva pienokaisellesi. Oikeanlaiset välineet tekevät kylvetyksestä paitsi turvallisemman, myös nautinnollisemman kokemuksen sekä vanhemmalle että vauvalle.

Kylpyammeen valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös sen koko ja muotoilu, jotta se tukee vauvaa oikealla tavalla ja estää liukastumiset. Lisäksi on hyvä varmistaa, että amme on helppo pitää puhtaana, jotta vauvan herkkä iho pysyy terveenä ja hyvinvoivana. Kylvetys on tärkeä osa vauvan hoitoa, ja oikeilla välineillä siitä tulee sujuvaa ja miellyttävää.

Vauvan ensimmäinen kylpy on erityinen hetki. Varmista, että vesi on sopivan lämmintä, noin 37 astetta. Tämä on ihanteellinen lämpötila, joka tuntuu vauvasta mukavalta eikä kuivata herkkää ihoa. Tämä ensimmäinen kylpyhetki on tilaisuus luoda rauhoittava ja turvallinen ympäristö vauvallesi, joka auttaa häntä tottumaan veden tuntumaan. Kylvetys voi myös auttaa vauvaa rentoutumaan ja parantaa hänen unenlaatuaan.

Vauvan kylvettäminen on myös ihana tapa vahvistaa vanhemman ja lapsen välistä sidettä, kun vietätte aikaa yhdessä rauhallisessa ja lämpimässä ympäristössä. Muista olla kärsivällinen ja varmistaa, että kaikki on valmista ennen kuin aloitat kylvetyksen, jotta voit keskittyä täysin nauttimaan tästä erityisestä hetkestä vauvasi kanssa.

Kylvetyksen aikana on tärkeää pitää vauvasta tukeva ote. Aloita pesemällä lapsen kasvot, korvat ja kaula hellävaraisesti. Voit käyttää apuna lämpimään veteen kostutettua pesulappua. Vauvan iho on herkkä, joten pelkällä lämpimällä vedellä pesu riittää. Vauvan amme on suunniteltu juuri tätä hetkeä varten, jotta kylvetyskokemus on mahdollisimman miellyttävä sekä sinulle että lapsellesi.

Käytä pehmeää ja mukavaa kylpypyyhettä vauvan kuivaamiseen, ja varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet lähellä ennen kylvetyksen aloittamista. Tämä auttaa sinua keskittymään vauvaan ja varmistamaan, että hän on turvassa ja mukavassa asennossa koko kylvetyksen ajan.

Kylvetys on myös hyvä aika tarkistaa vauvan iho mahdollisten ihottumien, kuivien kohtien tai muiden iho-ongelmien varalta. Näin voit varmistaa, että vauvan iho on terve ja hyvin hoidettu, mikä tekee kylvetyskokemuksesta entistä miellyttävämmän sekä sinulle että vauvallesi.

Kuinka usein vauva tulisi kylvettää? Riittääkö pelkkä vesi vai tarvitaanko erityisiä pesuaineita? Liian usein toistuva kylvetys voi kuivattaa vauvan herkkää ihoa, joten suosittelemme kylvettämään vauvaa 2–3 kertaa viikossa. Ei kuitenkaan ole mitään oikeaa määrää kylvyille, joten kokemus ja kokeilu kertovat mikä on paras kylpyjen määrä teidän perheelle.

Vauvan iho on erittäin herkkä, joten kylpiessä on suositeltavaa käyttää vain pelkkää lämmintä vettä. Jos huomaat, että vauvan iho kuivuu tai ärsyyntyy, on hyvä keskustella asiasta neuvolan tai lääkärin kanssa. Tärkeintä on, että vauva tuntee olonsa mukavaksi ja turvalliseksi kylvyn aikana.

Kun otat huomioon kaikki nämä seikat, voit olla varma, että vauvasi nauttii kylvystä ja tuntee olonsa turvalliseksi ja rakastetuksi. Muista aina tarkkailla vauvan vointia kylvyn aikana ja sen jälkeen, ja varmistaa, että hän on mukavasti lämmin ja kuiva kylvyn jälkeen.

Onnistunut kylvetyskokemus ei pääty kylpyammeeseen. Vauvan kylvettämisen jälkeen on hyvä pitää pieni rauhoittumishetki, jolloin voit halata ja silitellä vauvaa, mikä vahvistaa teidän välistä sidettänne. Voit myös hyödyntää tätä aikaa hieromalla vauvalle kosteusvoidetta, joka auttaa pitämään ihon pehmeänä ja kosteutettuna. Tämä on myös oiva hetki laulaa tai jutella vauvalle, mikä edistää hänen kielellistä kehitystään ja tekee kylvetyskokemuksesta entistä miellyttävämmän ja merkityksellisemmän sekä sinulle että vauvallesi.