Parhaat uimakengät lapselle!

Päivitetty viimeksi 27.12.2023

Uimakengät, uimasukat, uimatossut, rantasukat! Kukapa lapsi ei viihtyisi kauniina kesäpäivänä lotraamassa ja nauttimassa rantaviivan äärellä, juoksemassa pehmeässä hiekassa, etsien aarteita vedestä ja rakentaen upeita hiekkalinnoja. Uimakengät ovat lapsille ehdoton hankinta varmistamaan  huoletonta menoa ja meidän aikuistenkin viihtymistä. Lasten uimakengät suojaavat herkkiä jalkoja luonnonrantojen teräviltä kiviltä, lasin sirpaleilta ja likaisilta roskilta. Kevyet ja joustavat uimatossut suojaavat liukastumiselta myös uimahallissa tai märällä kalliolla. Uimakengät sopivat hyvin käytettäväksi vedessä uidessa ja rannalla leikkiessä. Osassa uimakengistä on myös 100 % UV-suoja.

Vertailimme markkinoiden parhaat lasten uimakengät ja lisäksi pohdimme mitä kannattaa huomioida uimakenkiä hankittaessa. Muista hankkia myös muut tärkeät varusteet lasten kesään, kuten fysikaaliset aurinkovoiteet ja UV-asut suojaamaan auringon haitalliset UV-säteilyltä.

Reima Lean uimakengät

Reima Lean lasten uimakengät ovat paras varuste rannalle ja niissä on korkea UV-suoja SPF 50+. Päällinen on auringolta suojaavaa ja nopeasti kuivuvaa, hengittävää ja kevyttä materiaalia. Ulkopohja on taipuisaa ja mukavalta tuntuvaa kumia, joka antaa hyvän tuntuman erilaisiin maastoihin ja suojaa pieniä jalkoja lasinsiruilta, oksilta ja teräviltä kiviltä rannalla. Reima uimakengät ovat konepestävät ja ne on helppo pukea lapsen jalkaan. Nämä ovat vertailumme parhaat uimakengät lapselle ja ne sopivat käytettäväksi myös sisällä. Reima uimakengät eivät sovellu käytettäväksi uima-altaalla.

Hyvä tietää
Uimakengässä ei ole korkoa tai piilokorkoa
Irrotettavat pohjalliset
Hienopesu 30 °C
UV-suojakerroin 50+
Ei eläinperäisiä materiaaleja
Fluorihiilivapaa

Duukies uimasukat lapsille

Duukies uimasukat

Duukies uimasukat tarjoavat lapsille täydellistä suojaa kuumaa hiekkaa, auringonpolttamia, teräviä simpukankuoria sekä kiviä vastaan. Lisäksi niiden neopreenista valmistettu pohja tarjoaa loistavaa pitoa ja muokkautuu lapsen jalan mukaisesti. Kuten muutkin uimavarusteet Duukies uimasukat kuivuvat nopeasti ja napakan istuvuuden ansiosta niitä voidaan käyttää myös uimisen aikana. Duukies uimasukat ovat ohutta ja kevyttä materiaalia, jonka ansiosta ne on saatu istumaan hyvin puristamatta. Vartta on saatavilla matalampana ja korkeampana. Lapset nauttivat auringosta Duukies Beachsocks uimasukilla huoletta, sillä niissä on myös suojakerroin SPF 50.

Hyvä tietää
Sukissa on suojakerroin SPF 50
kevyt ja ohut materiaali on mukava helteisinä päivinä
Duukies uimasukat sopivat niin uimahalleihin, kylpylöihin, rannalle, liikuntatunneille kuin päiväkotiin.

Swimpy UV-Uimakengät

Swimpy lasten uimakengät ovat kevyet ja mukavat ranta- ja uimakengät, jotka suojaavat teräviltä kiviltä sekä auringon voimakkailta säteiltä. Uimakengät on valmistettu nopeasti kuivuvasta materiaalista ja ne tarjoavat 100 % UV-suojan. Swimpy lasten uimakengät on helppo pukea ja riisua, sillä niissä on kantaläpät ja tarranauha, jonka avulla kengät myös istuvat tukevasti jalassa eivätkä lipsahda pois uimisenkaan aikana. Kenkien kuminen ulkopohja pitää hyvin.

Hyvä tietää
Tarranauha helpottaa pukemista
100 % UV-suoja

Vinkit lasten uimakenkien hankintaan

Lasten uimatossut ovat usein valmistettu PVC-muovista tai neopreenista ja niitä pidetään jalassa uidessa sekä rannalla, rantakallioilla tai laiturilla. Uimatossujen tärkein tehtävä on suojata jalkoja ja estää kaatumiset sekä liukastumiset. Luonnonvesissä rantaveden pohja ja ranta-alue saattaa olla pullollaan teräviä roskia. Uimahallien ja maauimaloiden lattioista saattaa tarttua herkästi infektioita ja muita epäpuhtauksia, joilta voi helposti suojautua uimatossuilla. Uimakengät ovat lapselle hyvä valinta myös siksi, että he usein nopeita liikkeissään ja malttamattomia kävelemään rauhallisesti, jolloin pehmeät lasten uimatossut tuovat pitoa ja vähentävät kaatumisten sekä liukastumisten vaaraa uimahallien liukkailla lattioilla. Varmistathan aina ennen ostopäätöstä, että uimakengät soveltuvat uimahallien kaakelilattioille mikäli tarkoituksenasi on hankkia ne uimahallikäyttöön.

Millaiset uimasukat haluat lapsellesi? Lasten uimasukkia on tarjolla useita erilaisia vaihtoehtoja mieltymysten ja käyttötarkoitusten mukaan. Uimasukat ovat lapsille erinomainen valinta niiden istuvuuden ansiosta. Lasten uimasukat sopivat hyvin käytettäväksi rantaleikkien ja uimisen lisäksi jopa päiväkotiin tai jumppatunneille sisätossuina. Osassa lasten uimasukissa on tarrakiinnitys ja osa vedetään jalkaan sukan tavoin. Punnitse eri vaihtoehtoja, mikäli lapsesi on tarkka vaatteiden istuvuuden suhteen ja siitä mikä tuntuu hyvältä päällä. Materiaalit saattavat erota paksuudessaan, joka vaikuttaa muun muassa kuivumiseen ja käyttömukavuuteen. Mikäli etsit mukavia uimasukkia, joita lapsi voi pitää jalassa uidessaan, valitse pehmeät ja rakenteeltaan joustavat uimasukat. Mikäli tarvitset uimakengät kallioiseen maastoon, ota huomioon napakka istuvuus ja pitävä pohjamateriaali.