Uima-allas lapsille – Kesän paras hankinta

Päivitetty viimeksi 23.5.2024

Kesä on nurkan takana, ja perheiden on aika valmistautua kuumiin päiviin ja hauskanpitoon ulkona. Mikä olisikaan parempi tapa pitää lapset viileinä ja viihdytettyinä kuin lasten uima-allas? Lasten uima-allas ei ainoastaan tarjoa viilennystä, vaan myös lukemattomia tunteja hauskanpitoa, liikuntaa ja perheen yhteistä aikaa. Olitpa sitten hankkimassa Bestway uima-allasta tai vasta etsiskelemässä täydellistä uima-allasta pihalle, meillä on vinkkejä ja ideoita, jotka tekevät kesästä unohtumattoman. Apua uima-altaan valintaan saat myös Paras lasten uima-allas vertailusta. Uima-allas voi muuttaa takapihan kesäparatiisiksi, jossa nauru raikaa ja lapset viihtyvät.

Löydä parhaat uima-allastyypit ja ominaisuudet

Lasten uima-altaita on monenlaisia, ja jokaisella on omat etunsa. Puhallettavat kahluualtaat ovat erityisen suosittuja niiden käytännöllisyyden ja helppouden ansiosta. Ne ovat kevyitä, helppoja säilyttää ja nopeasti täytettäviä, joten ne sopivat loistavasti pienemmille lapsille ja vauvan uima-altaaksi. Puhallettavien altaiden etuna on myös niiden pehmeät reunat, jotka lisäävät turvallisuutta, kun pienet lapset temmeltävät vedessä.

Toisaalta kiinteät lasten uima-altaat tarjoavat pysyvyyttä ja kestävyyttä, ja ne voivat olla mainio sijoitus pitkäaikaiseen käyttöön. Kiinteät altaat vaativat enemmän tilaa ja valmistelua, mutta ne voivat tarjota suuremman ja syvemmän uintialueen, mikä sopii hyvin isommille lapsille. Kiinteiden altaiden materiaalit, kuten teräs tai puu, tekevät niistä myös hyvin kestäviä ja pitkäikäisiä.

Bestway uima-allas

Mitä tulee ottaa huomioon lasten uima-allasta ostaessa?

Lasten uima-allasta ostaessa on tärkeää huomioida useita tekijöitä. Näitä tekijöitä huomioimalla voit varmistaa, että lasten uima-allas on turvallinen, kestävä ja tarjoaa paljon iloa koko perheelle.

 1. Koko ja Syvyys: Altaan koko ja syvyys tulee valita lapsen iän ja uimataidon mukaan. Pienemmille lapsille sopivat matalat ja pienikokoiset altaat, kun taas vanhemmille lapsille voidaan hankkia syvempiä ja suurempia altaita.
 2. Materiaali ja Kestävyys: Materiaalin kestävyys on oleellista, jotta allas kestää leikkimistä ja käyttöä pitkään. Valitse allas, joka on valmistettu laadukkaasta, myrkyttömästä materiaalista, joka kestää UV-säteilyä ja kulutusta.
 3. Helppokäyttöisyys: Altaan helppo täyttäminen ja tyhjentäminen ovat tärkeitä käytännön mukavuuksia. Puhallettavat altaat ovat usein helppoja ottaa käyttöön ja säilyttää, kun taas kiinteät altaat vaativat enemmän tilaa ja valmistelua.
 4. Turvallisuus: On tärkeää varmistaa, että allas on sijoitettu turvalliseen paikkaan, ja että lapsia valvotaan jatkuvasti. Valitse allas, jossa on pehmeät ja pyöristetyt reunat, jotka vähentävät loukkaantumisriskiä.
 5. Tarvikkeet ja Lisävarusteet: Tarkista, onko altaassa mukana tarvittavat tarvikkeet, kuten pumppu, suojapeite tai turvaverkko. Nämä lisävarusteet voivat tehdä altaan käytöstä helpompaa ja turvallisempaa.
 6. Hinta-Laatusuhde: Altaan hinta-laatusuhde kannattaa arvioida, jotta saat parhaan mahdollisen vastineen rahalle. Vertaile eri valmistajien ja jälleenmyyjien tarjouksia löytääksesi sopivan vaihtoehdon.

Lasten uima-altaan turvallisuus ja ylläpito

Turvallisuus on aina ykkösprioriteetti, kun kyseessä on lasten uima-allas. On tärkeää varmistaa, että allas on sijoitettu turvalliseen paikkaan, ja että lapsia valvotaan jatkuvasti. Lisäksi on hyvä opettaa lapsille turvallisen uimisen perusperiaatteet, kuten olla juoksematta altaan ympärillä ja pysyä poissa altaasta ilman aikuisen valvontaa.

Myös allasveden ylläpito on tärkeää. Säännöllinen puhdistus ja kemikaalien tasapaino varmistavat, että vesi pysyy puhtaana ja turvallisena koko kesän ajan. Erilaiset puhdistusvälineet, kuten haavit ja allasimurit, helpottavat altaan kunnossapitoa. Kemikaalien, kuten kloorin, käyttö tulee olla tarkasti ohjeistettua, jotta vesi pysyy hygieenisenä ilman, että se ärsyttää lasten ihoa ja silmiä.

Uima-allas lapsille 1

Hauskanpitoa uima-altaassa

Uima-allas pihalle ei ole pelkästään vilvoitusta varten, vaan se tarjoaa myös mahtavat puitteet hauskanpitoon. Vesileikit ja erilaiset tarvikkeet, kuten vesilelut ja liukumäet, tekevät uimisesta entistä hauskempaa. Vesileikit kehittävät lasten motorisia taitoja ja rohkaisevat heitä liikkumaan aktiivisesti.

Tässä muutama vinkki lasten vesileikkeihin: vesipallot, vesipyssyt ja kelluvat lelut pitävät lapset aktiivisina ja nauravana tuntikausia. Vesilelut voivat myös olla opettavaisia; esimerkiksi kelluvat eläinlelut voivat auttaa lapsia oppimaan eläimistä ja luonnosta. Pienet vesisuihkut ja sprinklerit tuovat lisää iloa ja vilvoittelua kuumiin kesäpäiviin. Kun lapset viihtyvät altaassa, vanhemmille jää aikaa rentoutua ja nauttia kesästä.

Uima-allas lapsille – Pihan parhaat kesäleikit

Lasten uima-allas on ehdottomasti kesän paras hankinta. Olipa kyseessä sitten Bestway uima-allas tai jokin muu merkki, tärkeintä on löytää perheellesi sopiva vaihtoehto. Uima-allas tuo mukanaan iloa, naurua ja unohtumattomia hetkiä, joita lapset muistavat vielä vuosien päästä. Muista huomioida turvallisuus ja ylläpito, ja älä unohda hauskanpitoa. Kun kaikki on valmista, lapset voivat nauttia kesän jokaisesta päivästä polskien ja leikkien omassa uima-altaassaan. Uima-allas ei ole vain investointi lapsiin, vaan koko perheen yhteiseen aikaan ja hyvinvointiin.

Usein kysytyt kysymykset

 • Altaan koko ja syvyys tulee valita lapsen iän ja uimataidon mukaan. Pienemmille lapsille sopivat matalat ja pienikokoiset altaat, kun taas vanhemmille lapsille voidaan hankkia syvempiä ja suurempia altaita.
 • Materiaalin kestävyys on oleellista, jotta allas kestää leikkimistä ja käyttöä pitkään.
 • Altaan helppo täyttäminen ja tyhjentäminen ovat tärkeitä käytännön mukavuuksia.
 • On hyvä tarkistaa, onko altaassa mukana tarvittavat tarvikkeet, kuten pumppu tai suojapeite.
 • Altaan hinta-laatusuhde kannattaa arvioida, jotta saa parhaan mahdollisen vastineen rahalle.
 • Valitse allas, jossa on pehmeät ja pyöristetyt reunat, jotka vähentävät loukkaantumisriskiä. Puhallettavat altaat ovat usein hyvä valinta pienemmille lapsille, sillä niiden reunat ovat joustavat.
 • Varmista, että allas on valmistettu kestävästä ja myrkyttömästä materiaalista, joka kestää kulutusta ja on turvallinen lapsille.
 • Sijoita allas tasaiselle ja vakaalle alustalle kaukana terävistä esineistä tai reunustoista.
 • Hanki allas, jossa on mukana suojapeite tai turvaverkko, estämään lasten pääsyn altaaseen ilman valvontaa.
 • Muista aina valvoa lapsia heidän ollessaan altaassa ja opeta heille turvallisen leikkimisen säännöt.