Cybex Libelle matkarattaat arvostelu & kokemuksia

Cybex Libelle matkarattaat ovat täydellinen valinta aktiivisille perheille, jotka arvostavat laatua ja mukavuutta. Erittäin kompaktit ja kevyet rattaat on suunniteltu helpottamaan matkustamista lasten kanssa, tarjoten samalla lapselle turvallisen ja mukavan matkustuskokemuksen. UPF 50+ aurinkosuojakatos suojaa lasta auringon haitallisilta säteiltä ja rattaat ovat yhteensopivia Cybex-turvaistuinten kanssa, mikä tekee niistä monipuolisen valinnan eri tilanteisiin. Kätevä kantolaukkuominaisuus helpottaa myös lentomatkustusta.

Kokonaisarvosana 9.5/10

 • Erittäin kompakti ja kevyt, mahtuu lentokoneen ylälokeroon, helppo kantaa.
 • Nopea ja helppo taittomekanismi, taittuu sekunneissa, ihanteellinen matkustamiseen.
 • Tyylikäs ja kestävä design, ylelliset materiaalit, sopii kaupunki- ja matkakäyttöön.

Plussat

 • Yhdet markkinoiden kompaktimmeista ja kevyimmistä matkarattaista
 • Helppo taittomekanismi.
 • Sujuva ohjaus.
 • Yhdellä kädellä säädettävä selkänoja ja säädettävä jalkatuki.
 • Perheiden suosikki!

Miinukset

 • Pieni säilytyskori.
 • Kahvat ovat hieman lyhyet pitkille vanhemmille.
 • Ei yhden käden taittoa.
 • Ei kantohihnaa.

Cybex Libelle matkarattaat ovat yhdet maailman pienimmistä taittuvaista kevyistä rattaista, jotka sopivat erinomaisesti matkustamiseen ja kotimaan lomiin. Libelle on vaikuttava tuote, vaikka rattaan joissain ominaisuuksissa, kuten korin koossa ja kantohihnassa on parannettavaa.

Cybex Libelle on kilpailukykyinen matkaratas, keveydellään ja kompaktiudellaan. Cybex on palkittu brändi ja tunnettu paremmin autonistuimien ja vauvan turvakaukaloiden valmistajana.

Libelle on suunnattu nimenomaan matkarattaiksi päiväretkille, kotimaan lomille ja kauemmaksi suuntautuville matkoille. Muutamassa sekunnissa se taittuu erittäin kompaktiksi paketiksi, joka mahtuu isoon laukkuun, voidaan ottaa junaan tai lentokoneeseen ja säilyttää lentokoneen ylälokeroissa.

Libelle on hinnoiteltu kilpailukykyisesti verrattuna esimerkiksi Babyzen Yoyoon, joka on Libelleä arvokkaampi hankinta.

Kuinka helppo Libelle on koota?

Cybex Libellen okoaminen on suhteellisen helppoa ja yksinkertaista. Ohjeet ovat riittävän selkeät seurattaviksi. Kokoaminen kestää noin 20 minuuttia, jonka jälkeen rattaat ovat käyttövalmiit.

Kuinka helppo Cybex Libellen taittomekanismi on?

Cybex Libelle taittuu hyvin ilman suurta näpertelyä. Sinun tarvitsee vain painaa peukaloilla kahvan kahta valkoista nappulaa ja rattaat taittuvat kasaan.

Rattaiden kasaan taittaminen ei onnistu yhdellä kädellä, mutta se onnistuu hyvin nopeasti. Nopeus on toivottu ominaisuus matkustaessa, kun rattaat tarvitsee taittaa nopeasti lentokoneeseen tai bussiin. Kokoon taittamista ei siis voi tehdä vauva sylissä.

Kasaan taittamisen jälkeen rattaat kiinnitetään vielä hakasella, jotta ne eivät aukea nostettaessa. Hakasen sulkeminen onnistuu yhden käden avulla.

Rattaiden avaaminen taas onnistuu yhden käden avulla nopeasti ja vaivattomasti.

Kuinka helppo Cybex Libelle on työntää?

Libellen ohjaaminen mukulakivetyksellä tai asfalttireunusten yli ei tuota ongelmia. Rattaat selviytyvät hyvin erilaisissa maastoissa tuntuen tukevilta keveydestään ja kompaktiudestaan huolimatta. Epätasaisemmassa maastossa työntäminen vaatii hieman enemmän voimaa, mutta onnistuu riittävän hyvin. Rattaita ei kuitenkaan ole suunniteltu maastoajoon.

Rattaiden sujuva ohjaus on kätevää kapeilla käytävillä tai kahviloissa liikuttaessa. Tai jos liikut useamman kuin yhden lapsen kanssa, tiedät että sinulla on rattaiden malli, johon voit luottaa. Etupyörän laadukas jousitus pitää ohjauksen vakaana ja mahdollistaa jopa yhden käden ohjauksen.

Cybex Libelle runko

Rattaiden klassisen musta runko sopii moneen, jonka lisäksi se on tukeva ja vahva. Runko ei naarmuunnu helposti. Voit teoriassa laittaa oman laukkusi kahvaan roikkumaan, mutta koska rattaat ovat kevyet, sinun tulee olla varovainen, etteivät ne kaadu.

Kuinka helppokäyttöinen rattaiden kahva on?

Rattaiden kahva on yksinkertainen, vaivaton ja ilman krumeluureja. Se ei ole säädettävä, mutta 102 cm korkeudellaan se keskimääräisesti monelle työntäjälle sopivalla korkeudella työntää.

Pidempien vanhempien kannattaa kuitenkin huomioida, että kahva ei yllä ergonomiseen työntöasentoon ja saattaa olla epämukava pitkiä matkoja työnnettäessä.

Kuinka mukava istuinosa on?

Istuinosa on yllättävän suuri ja tilava. Se on suunniteltu kantamaan jopa 22 kg, joten saattaa hyvinkin mennä vielä 6-vuotiaallakin lapsella. Lapsen asentoa voi muuttaa istuma-asennosta mukavaan makuuasentoon päiväunien ajaksi.

Rattaiden kuomu

Kuomu on yksinkertainen, riittävä, tyylikäs ja riittävän iso suojatakseen lasta. Se ei kuitenkaan ulotu yhtä kauas kuin täysikokoisissa rattaissa, eikä siinä ole pidennysmahdollisuutta tai kurkistusikkunaa. Kuomu on tukeva ja se pysyy vakaasti paikallaan jopa tuulisella säällä.

Kuinka tukevat ovat pyörät?

Pienestä koostaan huolimatta pyörät ovat tukevat. Ne on valmistettu muovista ja ovat puhkeamattomat. Pieni koko vaikuttaa siten, että työntäminen muuttuu haasteelliseksi epätaisaisessa maastossa. Ne onkin suunniteltu enemmän kaupunkikäyttöön.

Kuinka kompaktit rattaat ovat taitettuna?

Cybex Libelle kokoontaitettuna

Moni ei usko, kuinka kompaktit Cybex Libellet ovat taitettuna. Rattaan mitat kookoontaitettuna ovat 32 x 20 x 48 cm ja ne vahtuvat isoihin laukkuun sekä lentokoneen ylälokeroon. Pienet mitat tekevät niistä helpon ottaa mukaan mihin tahansa tilaisuuteen ja ne säästävät myös auton tavaratilaa kotimaan lomilla.

Kuinka paljon Cybex Libelle painaa?

Cybex Libellen 6 kg:n paino on vaikuttava. Rattaat on erittäin helppo nostaa ja kantaa mukana.

Onko Cybex Libellessä kantohihna tai kahva?

Cybex Libellessä ei ole kantohihnaa tai kahvaa, joten sitä on nostettava ja kannettava rungosta tai laitettava suureen olkalaukkuun. Kantohihna helpottaisi käytettävyyttä kantamisen osalta, jolloin rattaat voisi nopeasti heittää olalle, joka myös mahdollistaisi nopeamman käsien vapautumisen.

Libellen tyylikkyys

Libelle on erittäin tyylikäs ja arvosteluraatimme suosikki. Rattaat ovat sirot ja siinä on laadukkaat kankaat sekä lisäyksityiskohtia nykyaikaisen viimeistelyn aikaansaamiseksi.

Voiko päälliset pestä?

Istuimen päällinen on irrotettava ja voidaan pestä 30 asteessa pesukoneessa, mikä on erittäin kätevää pienten lasten kanssa.

Millainen on selkänojan kallistus?

Rattaissa on asteittainen kallistusmekanismi, jota säädetään hihnan vivulla. Libellet ovat hyvät päiväunien ottamiseen, mutta ne eivät mene täydelliseen makuuasentoon. Niinpä ne eivät sovellu sellaisenaan vastasyntyneelle, vaan noin 6 kuukauden ikäisestä lähtien.

Säädettävä jalkatuki tukee lapsen puoli-istuvaa makuuasentoa, joten hän voi rentoutua ja nauttia matkasta. Monissa näin kompakteissa rattaissa ei ole tätä ominaisuutta.

Voidaanko Libelleä käyttää vastasyntyneellä?

Cybex Libelle vastasyntyneelle

Libelleä voidaan käyttää matkajärjestelmänä syntymästä lähtien yhdessä Cybexin Gold-sarjan turvakaukalon kanssa. Kuitenkin itse istuin on sopiva noin 6 kuukauden iästä alkaen.

Kuinka tehokkaat jarrut ovat?

Cybex Libellen jarrut löytyvät jalkakytkimestä, joten ne saattavat jäädä ensimmäisellä kerralla huomaamatta. Jarrujen malli on näppärä ja niitä kannattaa käyttää, sillä rattaat ovat niin kevyet, että ne liikkuvat helposti pienissäkin mäissä.

Kenelle rattaat sopivat parhaiten?

Libelle on loistava matkarattaiden malli niille, jotka tarvitsevat kevyet ja kompaktit matkarattaat mukaan päiväreissulle tai pidemmälle matkalle.

Rattaat eivät toimi hyvin ensisijaisina päivittäisinä rattaina, sillä kori on pieni ja ratasistuinta ei ole suunniteltu sellaiseen käyttöön. Lisäksi ne ovat  rakenteeltaan kevyet selviytyäkseen vaativammasta maastosta.

Pakkaukseen sisältyy

 • Runko
 • Ratasistuimen kankaat
 • Sadesuoja
 • Ohjeet

Cybex Libelleen ostettavat lisävarusteet

 • Kesäistuinpehmuste
 • Snøgga tai Gold lämpöpussi
 • Kantokassi/suojapussi
 • Turvakaari
 • Cybex Gold sarjan turvakaulako adaptereineen

Mitä sinun tulee tietää ennen Cybex Libellen ostamista?

Olisi ehdottomasti hyvä tietää, kuinka pieni kori on ja että selkänoja ei taitu makuuasentoon saakka. Puutteista huolimatta rattaiden malli on erinomainen, etenkin jos etsit pieneen kokoon meneviä matkarattaita. Sen avaamis- ja taittomekanismi on niin näppärä – olemme edelleen lumoutuneita siitä, kuinka pieneksi ne taittuvat suljettuna. Rattaat ovat loistavat.

Ovatko rattaat rahan arvoiset?

Cybex Libellet eivät ole markkinoiden kalliimmasta päästä, mutta silti arvokas hankinta ja mielestämme hintansa arvoiset pelkästään kompaktin taittomekanisminsa ansiosta – verrattuna tavalliseen taitettavaan malliin, se on niin pieni. Se on erittäin vaikuttava ja kestää todennäköisesti monta vuotta taittovaihtoehtojensa ja ylellisen materiaalinsa ansiosta. MFM-testaaja Pooja oli samaa mieltä. Hän totesi, että se on ”Erittäin edullinen kompakti matkarattaiden malli ja ehdottomasti laadukas hintaansa nähden. Suosittelisin sitä ehdottomasti!!”

Tekniset tiedot

Mitat kokoontaitettuna: 20*48*32 cm (s*k*l)
Lapsen painoraja: 22 kg
Rattaiden paino: 6 kg
Korin maksimipaino: 5 kg
Puhkeamattomat renkaat
Turvakaukalon yhdistäminen mahdollista.

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja