Paras kolmipyörä lapselle

Päivitetty viimeksi 27.12.2023

Kun lapsi kasvaa hän liikkuu yhä enemmän ja innostuu uusista asioista, kuten pyörällä ajamisesta. Kolmipyörä tavarakontilla on täydellinen valinta ensimmäiseksi pyöräksi lapselle, sillä se tarjoaa parhaan ja turvallisimman ensikosketuksen pyöräilyn ja tasapainoilun maailmaan, kehittäen myös motorisia taitoja. Kolmipyörän avulla lapsi pääsee tutustumaan ympäristöönsä ja kokemaan vauhdin huumaa ilman kaatumisen riskejä pyörään noustessaan tai sillä ajaessaan. Kolmipyöräiset ovat etenkin pienille lapsille tarkoitettuja pyöriä, jotka tarjoavat riittävää tukea varmistaen uudenlaiseen tunteen eteenpäin rullaamisesta. Tähän artikkeliin vertailimme parhaat kolmipyörät ja lopuksi kerromme, mitä sinun kannattaa ottaa huomioon hankkiessasi kolmipyörää lapsellesi.

Muistathan hankkia lapselle myös laadukkaan ja turvallisen pyöräilykypärän. Niistä voit lukea lisää vertailuartikkelistamme, josta löydät myös vinkkejä pyöräilykypärän hankintaan liittyen.

Winther klassinen kolmipyörä - vertailun paras!

Winther tricycle

Winther kolmipyörä kallistettavalla peräkontillaon tanskalaista suunnittelua ja aito klassikko. Se on myös vertailumme paras kolmipyörä. Pidetty lapsen kolmipyörä soveltuu erinomaisesti 2–6-vuotiaiden lasten ajamiseen sen erinomaisen vakauden ja ajoturvallisuuden vuoksi. Kolmipyörässä on mukava istuin sekä isot kumiset pyörät. Pienten lasten on helppo nousta matalalle istuimelle.

”Winther kolmipyörä on enemmän kuin tavallinen kolmipyörä”

Winther kolmipyörässä on kiitosta saava erittäin tilava tavarakontti, jonne lapsi voi ottaa mukaan lempi lelujaan tai kuljettaa mukanaan luonnosta löytyneitä aarteita, kuten kiviä tai kukkia. Kolmipyörän suunnittelussa on kiinnitetty huomiota pyöristettyihin kulmiin ja laadukkaisiin materiaaleihin, joka tekee lasten kolmipyörän käytöstä turvallista ja se kestää käytössä sisarukselta sisarukselle. Pyörä kestää sadetta ja kuraa, sillä se on käsitelty iskunkestävällä pulverilakalla sekä ruosteensuojalla ja sen leveissä kumirenkaissa on kestävät nylonlaakerit. Winther kolmipyörä on laadukas ja pitkäikäinen hankinta tehden ajokokemuksista elämyksiä!

 • Ikäsuositus 2–6 vuotta
 • Kallistettava peräkontti, johon voi laittaa esimerkiksi hiekkalaatikkolelut
 • Laadukas ja turvallinen design
 • Anatomisesti muotoiltu ja säädettävä istuin
 • Hiljaiset pyörät leveillä renkailla
 • Luistamattomat polkimet ja varmat tupet
 • 3 vuoden takuu rungolle ja haarukalle
 • Istumakorkeus 33 cm

Stoy kolmipyörä tavarakontilla

Stoy kolmipyörä tavaralaatikolla

Stoy kolmipyörä tavarakontilla on tyylikäs ja retro kolmipyörä ruotsalaista laadukasta suunnittelua. Sen katseen kiinnittävä muotokieli tekee siitä tyylikkään ajettavan, joka erottuu joukosta. Kolmipyörässä on tavarakontti pyörän takaosassa ja sen kestävä runko varmistaa turvalliset ajot. Kolmipyörää on saatavilla useassa ihanassa värissä, joten anna lapsen valita niistä mieluisin.

”Hyvä kolmipyörä lapselle”

 • Muovirenkaat
 • 360 astetta pyörivä ohjaustanko
 • Sopii 90 cm tai pidemmälle lapselle
 • Ikäsuositus +2–vuotta
 • Istuimen korkeus: 42–47 cm
 • Ohjaustangon korkeus: 55–60 cm
 • Enimmäiskuorma: 25 kg

Stoy kolmipyörä työntöaisalla

Stoy kolmipyörä työntöaisalla

Stoy kolmipyörä työntöaisalla on ominaisuuksiltaan vastaava kuin sisarensa tavarakontilla. Sisarestaan poiketen tässä lasten kolmipyörässä on työntöaisa ja tavarakontti on korvattu tavarakorilla ohjaustangossa. Tähän lasten kolmipyörään työntöaisalla tulee mukana myös ohjaustangossa sijaitseva soittokello. Tämä lasten kolmipyörä on vertailumme paras kolmipyörä työntöaisalla.

 • Kori ohjaustangossa
 • Lukittavat polkimet
 • Ohjaustangossa soittokello
 • Työntöaisan avulla vanhempien on helppo auttaa lasta liikkumaan eteenpäin kumartelematta
 • Ikäsuositus + 1,5–vuotta
 • Enimmäiskuorma: 25 kg
Pinepeak kolmipyörä turvavyöllä

Pinepeakin kolmipyörässä työntöaisalla on taittuvat jalkatuet ja työntökahva, kun vanhemman täytyy vielä auttaa lasta pysymään pystyssä. Pinepeak kolmipyörä on erinomainen työnnettävä kolmipyörä erittäin pienelle pyöräilyä aloittelevalle lapselle. Kun lapsi oppii itse polkemaan ja käyttelemään kolmipyörää itsenäisesti, työntökahvan voi irrottaa ja jalkatuet nostaa ylös. Soittokelloa soittamalla reitti on vapaa!

 • Ikäsuositus: 2–4 vuotta
 • Materiaali: Muovi, metalli
 • Muovipyörät
Pinepeak kolmipyörä punainen

Pinepeakin kolmipyörä työntöaisalla sopii loistavasti perheen pienimmille hurjapäille, jotka eivät malta pysyä paikoillaan. Pinepeak kolmipyörä lapselle on täynnä herkullisia värejä ja lapsen lempilelut kulkevat sen takaosassa kätevästi mukana. Saat työntöaisasta tukevan otteen vauhdin kontrolloimiseksi, jotta meno pysyy tarpeeksi turvallisena. Tämä lasten kolmipyörä kehittää valvotusti lapsen motorisia ja liikunnallisia taitoja!

 • Ikäsuositus: + 10 kuukautta
 • Maksimikuorma 25 kg
 • Paino 4 kg
 • Materiaali: Muovi, metalli
 • Muovipyörät

Tavallisimpia kysymyksiä ja vinkkejä kolmipyöristä

Lasten kolmipyörien ominaisuudet vaihtelevat melko vähän perusmuotoilunsa ja ajatuksensa puolesta. Eri kolmipyörien malleissa saattaa kuitenkin olla joitain eroavaisuuksia. Toisissa kolmipyörissä on pyörän takaosaan asennettu tavarakontti, joka on osoittautunut lasten suosikiksi erilaisten lempilelujen kuljettamiseen ja luonnosta löytyneiden aarteiden keräämiseen. Muita kolmipyörän ominaisuuksia voivat olla esimerkiksi istuimen ja ohjaustangon säädettävyys tai käsijarru, jonka avulla lapsi voi harjoitella jarruttamista jalkajarrun lisäksi. Kolmipyörää lapselle hankittaessa kannattaa huomioida myös tarvitaanko työntöaisaa, joka mahdollistaa vanhemmille mukavan ja ergonomisen asennon pyörän työntämiseen sekä mahdolliset turvavyöt, jotka varmistavat pienen lapsen pysymisen pyörän selässä. Lisäksi kannattaa huomioida kolmipyörän paino ja sujuva ajettavuus, jolloin erityisesti pienen lapsen on helpompi päästä pyörällä eteenpäin ja pyöräilyhetket sujuvat niin lapsen kuin vanhempienkin osalta mukavammin.

Kun olet hankkimassa ensimmäistä polkupyörää lapselle, sinulla on lähtökohtaisesti kolme vaihtoehtoa. Voit ostaa kolmipyörän lapselle, tavanomaisen lastenpyörän apupyörillä tai tasapainopyörän. Kolmipyörät ovat polkupyöriä, joissa on kolme pyörää ja siitä syystä vakaita ja turvallisia. Ne sopivat erinomaisesti ensimmäiseksi pyöräksi. Lasten kolmipyörien hauska muotoilu ja lasta kiinnosta ominaisuudet saavat helposti perheen pienimmät pyöräilijät innostumaan pyöräilyn mahdollisuuksista. Kolmipyöräisellä ajo on helppoa sekä hauskaa ja sillä ajaminen helpottaa lasta siirtymään seuraavaan hieman enemmän tasapainoa vaativaan potkuttelupyörään. Kolmipyörä mahdollistaa myös lapsen polkemisliikkeen kehittymisen helpottaen siirtymistä myös tavanomaiseen polkupyörään.

Huomioi myös nämä:

 • säädettävä satula
 • säädettävä ohjaustanko
 • kevyt paino
 • ajettavuus, laatu
 • lapselle mieluinen väri, anna hänen valita
 • jalka/käsijarru
 • tarve työntöaisalle
 • tavarakontti lapsen leluille

Lapset voivat yleensä aloittaa pyöräilyn kolmipyöräisellä noin 1,5 vuoden iässä ja kolmipyörän ikäsuositus on noin 1,5–6-vuotta. Toiset lapset aloittavat ajamisen jo aikaisemmin, riippuen lapsen motorisesta kehityksestä. Kolmipyörällä ajaminen ja pyörään tutustuminen voidaan aloittaa aikaisin, sillä se soveltuu erinomaisesti lapsen ensimmäiseksi pyöräksi. Toki lapset voivat jatkaa kolmipyörällä ajoa niin pitkään kuin heistä tuntuu hyvältä ja se on hauskaa.

Lasten kolmipyöräisessä on yksi pyörä edessä ja kaksi pyörää takana. Näin varmistetaan tasapaino ja turvallinen ajaminen, vähentäen kaatumisen riskejä ja mukavia ajohetkiä. Lasten kolmipyörissä polkimet on asennettu joko etupyörän molemminpuolisiin napoihin tai joskus myös rungon keskiosaan. Saatavilla on myös potkutteluun tarkoitettuja kolmipyöriä, jotka ovat polkimettomia.

Suosittelemme ehdottomasti lasten kolmipyörän huoltamista itse sopivien työkalujen ja ohjeiden avulla. Se ei ole sen kummallisempaa kuin tavanomaisen pyörän huoltaminen. Tärkeää on varmistaa ruuvien ja muttereiden kireys ja vankat liitokset, jonka lisäksi laakerit on hyvä öljytä säännöllisesti.

Kolmipyörä on suunnattu pienemmille lapsille, joiden jalkojen lihasvoimat eivät ole vielä riittävän kehittyneet sujuvaan omatoimiseen pyöräilyyn. Liikkeelle ja alkuun pääseminen llä polkemisessa voi lapsesta tuntua aluksi melko raskaalta. Tämän vuoksi suosittelemme pyörän takaosaan kiinnitettävää työntöaisaa, jonka avulla vanhempi voi alkuun keventää lapsen liikkumista pyörällä ja myöhemmin lapsen voimien sekä motoriikan karttuessa avustaa ylämäissä ja jarruttaa alamäissä. Työntöaisa mahdollistaa vanhemmalle ergonomisen työntöasennon ilman tarvetta kumarassa työntämiselle. Kun lapsi oppii kolmipyörällä ajon paremmin ja pyöräily helpottuu, työntöaisan voi irrottaa kolmipyörästä ja lapsi voi jatkaa pyöräilyä itsenäisesti aikuisen valvonnassa.

Mikäli kolmipyörä on lapsen ensimmäinen pyörä kannattaa ajaminen aloittaa pyörään tutustumisella. Voit tuoda lapsen kolmipyörän sisälle, jolloin lapsi pääsee itse rauhassa tutkimaan ja ihmettelemään sitä. Pikkuhiljaa itsenäisesti tutustumalla hän itse ymmärtää kolmipyörän tarkoituksen ja lähtee varmasti kiipeämään sen kyytiin. Ensimmäiset ajot voidaan myös tehdä sisällä, tutussa ja turvallisessa ympäristössä, jonka jälkeen voidaan hiljalleen siirtyä ulkoajoihin. Anna lapsen tutustua ja opetella omaan tahtiin rauhassa!