Parhaat lasten aurinkolasit

Päivitetty viimeksi 27.12.2023

Lasten aurinkolasit ovat tärkeä varuste monesta syystä. Lasten silmät ovat erityisen herkät UV-säteilylle, sillä heidän silmiensä mykiöt ovat kirkkaammat ja silmiin valoa päästävät pupillit ovat suuremmat kuin aikuisilla. Lisäksi heidän silmänsä kehittyvät noin teini-ikään asti. Myös silmän värikalvon takana sijaitsevaan mykiöön ja verkkokalvolle pääsee suurempi määrä UV-säteilyä kuin aikuisella. Lapset myös ulkoilevat keskimäärin enemmän kuin aikuiset, minkä vuoksi heidän UV-altistuksensa on noin kolminkertainen aikuisiin verrattuna.

Tästä artikkelista löydät vertailumme parhaista lasten artikkeleista. Lisäksi voit lukea hyödyllisiä vinkkejä ja useimmiten kysyttyjä kysymyksiä lasten aurinkolaiseihin liittyen.

Izipizi SUN Kids

Izipizi Sun Kids lasten aurinkolasit tarjoavat 100 % UV-suojaa, jonka lisäksi polarisoidut linssit varmistavat erinomaisen häikäisysuojan. Izipizi aurinkolaseissa on erittäin kestävät pehmeät ja joustavat sangat ergonomisella muotoilulla, ja ne soveltuvat hyvin lasten kasvoille. Aurinkolaisien mukana tulee joustava silikoninauha, jonka avulla lasit pysyvät varmasti lapsen kasvoilla. Kaikki Izipizi lasten aurinkolasit omaavat samat tässä edellä kuvatut ominaisuudet, pois lukien Junior-malli, joka poikkeaa ainoastaan kovamuovisilla sangoilla (saranat vastaavasti joustavat).

Vinkki! Izipizi lasten aurinkolasivalikoima on todella laaja tarjoten useita eri värivaihtoehtoja.

Izipizi malliSuositusikäHuomiot
Izipizi BABY0–9 kk 
Izipizi KIDS6 kk–3 vuottaNämä aurinkolasit saattavat hyvin mennä käytössä pidempäänkin, mikäli lapsellasi on sirot kasvot. Meillä tyttö käytti näitä vielä 4,5-vuotiaana.
Izipizi KIDS+3–5 vuotta 
Izipizi JUNIOR5–10 vuottaIzipizi Junior malli sopii kokonsa puolesta jo muutaman vuoden iästä. Junior mallissa sangat eivät ole joustavat, kuten muissa malleissa, joka kannattaa huomioida ostopäätöstä tehdessä.

Julbo Loop M aurinkolasit

Julbo Loop M

Julbo Loop M aurinkolasit sopivat noin 1–3-vuotiaalle lapselle. Julbo lasten aurinkolasit on suunniteltu sopimaan jokaisen lapsen kasvoille erinomaisen muotoilunsa puolesta. Julbo Loop aurinkolasit ovat saranattomat, kevyet ja joustavat, jonka lisäksi niiden mukana tulee istuvuutta parantava säädettävä nauhalla. Nauhan ja hyvin päässä pitävän hypoallergeenisen ja maalittoman sankamateriaalin sekä muotoilun ansiosta Julbo lasten aurinkolasit pysyvät hyvin kasvoilla.

Julbo aurinkolasit lapsille ovat aivan mahtavat, sillä ne voidaan laittaa lapsen päähän kummin päin tahansa ja silti ne ovat aina oikein päin! Helpottaa vanhempia, eikö? Julbo aurinkolasien korkealaatuiset Spectron -linssit varmistavat optisesti oikean näkymän ilman vääristymiä vastaten laadukkaiden aurinkolasien optiikkaa. Aurinkolasit ovat erittäin kestävät ja ne eivät ole moksiskaan lasten kovaotteisesta käsittelystä. Hinta-laatusuhteeltaan nämä ovat ehdottomasti vertailumme parhaat lasten aurinkolasit.

 Julbo kokotaulukko

Julbo malliSuositusikä
Julbo Loop S0–18 kk
Julbo Loop M1–3 vuotta
Julbo Loop L3–5 vuotta
Julbo Boomerang3–5 vuotta
Julbo Frisbee3–5 vuotta
Julbo Turn4–8 vuotta
Julbo Nollie4–10 vuotta

Ki ET LA WOAM aurinkolaseja on saatavilla 0–6-vuotiaille taaperoille ja lapsille. Aurinkolasit on valmistettu kevyestä ja pehmoisesta muovista ja ne antavat tehokkaasti suojaa lapsen herkille silmille. Sankojen miellyttävä materiaali tuntuu mukavalta lasten kasvoilla. Ki ET LA WOAM aurinkolaseissa on kestävät polykarbonaattilinssit, jonka ansiosta ne ovat turvalliset käyttää, eivätkä naarmuunnu lasten käsittelyssä. Aurinkolaseissa on myös 3 kategorian 100 % UVA/UVB-suojaus. Ki ET LA WOAM aurinkolasit on saatavilla useissa kauniissa väreissä!

Ki ET LA kokotaulukko

Ki ET LA malliKokovaihtoehdot ikävuosittain
Ki ET LA Our’s on0–1 vuotta
Ki ET LA Our’s on1–2 vuotta
Ki ET LA Our’s on2–4 vuotta
  
Ki ET LA Woam0–2 vuotta
Ki ET LA Woam2–4 vuotta
Ki ET LA Woam4–6 vuotta
  
Ki ET LA Little Kids Wazz1–2 vuotta
Ki ET LA Little Kids Wazz2–4 vuotta

Polaroid lasten aurinkolasit

Polaroid PLD 8036/S

Polaroid lasten aurinkolasit ovat ajattoman klassiset ja tyylikkäät. Polaroid lasten aurinkolaseissa on pyöreät polarisoivat linssi, jotka suojaavat 100 % UV-säteilyltä. Nämä Polaroid aurinkolasit lapsille on valmistettu kevyestä muovista, ja ne istuvat hyvin lasten kasvoille. Nämä ovat hyvät lasten aurinkolasit 2–5-vuotiaille lapsille. Nämä aurinkolasti on mahdollista saada myös vahvuuksilla ja silloin sinun tulee olla yhteydessä optikkoliikkeeseen.

Skechers aurinkolasit ovat laadukkaat ja hauskat, jonka lisäksi ne suojaavat erinomaisesti lasten herkkiä silmiä auringon UV-säteilyltä. Skechersiltä löytyy persoonallisia ja lasten mieleen olevia aurinkolaseja värillisillä linsseillä ja peilipinnoilla. Kehyksen materiaali on kevyttä muovia tai metallia, joten aurinkolasit sopivat jo vähän vanhemmalle lapselle noin 5-vuotiaasta eteenpäin. Värivaihtoehtoja löytyy sekä tytöille että pojille.

Vinkit lasten aurinkolasien valintaan

  1. Lasten aurinkolasien linssit tulee olla tummat ja laadukkaat sekä 100 % UV-suojatut.
  2. Totuta lapsesi käyttämään aurinkolaseja jo varhain vauvaiästä, jotta niiden käyttämisestä tulee tapa ja se tuntuu luontevalta myöhemminkin
  3. Varmista, että aurinkolasti istuvat hyvin ja pysyvät päässä koittamalla niitä lapsen kasvoille ennen ostopäätöstä.
  4. Aurinkolasien tulee myös olla riittävän lähellä silmiä, jottei aurinko pääse paistamaan silmiin lasien ja kasvojen välistä.
  5. Anna lapsen vaikuttaa ostopäätökseen! Lapsi käyttää todennäköisemmin hänelle mieluisia aurinkolaseja kasvoillaan.
  6. Lasten aurinkolaseihin kannattaa valita joustavat muovi-/kumikehykset, jotka kestävät kovaakin menoa, eivätkä aiheuta ruhjeita esimerkiksi lapsen kaatuessa.
  7. Pienemmille lapsille kannattaa hankkia aurinkolasit niskanauhalla. Vähän vanhemmalle lapselle voit valita pehmustetut aurinkolasikehykset.
  8. Huomioi lapsesi mielipide. Aurinkolasien pitää olla lapselle mielekkäät, jotta hän oppii käyttämään niitä.

Lapsi kannattaa totuttaa aurinkolaseihin varsin varhain joo vauva iästä. Näin aurinkolasien käyttämisestä tulee tapa ja se tuntuu lapsesta luontevalta myöhemminkin. Hyvät lasten aurinkolasit ovat sellaiset, joita hän itsekin käyttää mielellään. Kun näytät lapselle esimerkkiä käyttäessäsi itse aurinkolaseja, myös lapsi pitää mielellään aurinkolaseja.

Lapset tarvitsivat ehdottomasti aurinkolasit, sillä lasten silmät ovat huomattavasti herkemmät ja altistuvat suuremmalle määrälle uv-säteilyä kuin aikuisen silmät. Lapsen silmien mykiöt ovat kirkkaammat ja silmiin valoa päästävät pupillit ovat suuremmat kuin aikuisilla, jonka vuoksi lasten silmät läpäisevät enemmän uv-säteilyä kuin aikuisten silmät. Aurinkolasit lapselle ovat tärkeät käyttää.

Lasten aurinkolasien tärkein tehtävä on suojata lasten herkkiä silmiä ja ennaltaehkäistä silmäsairauksia. Pienet lapset eivät useinkaan sairastu silmäsairauksiin, mutta lapsuudessa koettu UV-säteily aikuisia herkempiin silmiin altistaa silmiä erilaisille sairauksille vanhemmalla iällä. UV-säteilyyn liittyy useita silmäsairauksia, kuten harmaakaihia ja silmänympärysihon ihosyöpää.

Lasten aurinkolaseissa on suuria eroja. Ei ole samantekevää hankitko lapsen aurinkolasti niihin erikoistuneesta liikkeestä vai marketista. Ennen ostopäätöstä sinun tulee varmistaa, että aurinkolasit ovat riittävän laadukkaat ja suojaavat lapsesi silmiä hyvin istuen kasvoille ja suojaten myös kehysten reunoilta. Vaadi lasten aurinkolaseilta laatua, jolloin ne ovat turvalliset, kestävät kulutusta ja suojaavat lapsen herkkiä ja kehittyviä silmiä.

Lasten aurinkolasien linssit tulee olla laadukkaat ja riittävän tummat sekä 100 % UV-suojatut. On suositeltavaa, että lasten aurinkolaseissa on myös polarisoidut linssit. Aurinkolasien tulee istua lapsen päähän kasvoille hyvin, niin että linssit tulevat riittävän lähelle silmää. Näin aurinkolasit suojaavat myös sivulta tulevaa UV-säteilyä. Suosittelemme hankkimaan aurinkolasit lapselle joustavien muovikehyksien kanssa, jolloin aurinkolasit ovat pidempi-ikäiset. Tällöin ne eivät rikkoudu lasten käsittelyssä niin helposti, eivätkä toisaalta aiheuta ruhjeita esimerkiksi lapsen kaatuessa.

Kyllä, lasten olisi hyvä käyttää aurinkolaseja auringonpaisteessa ulkoillessaan. Lapsen silmät ovat herkempiä auringon haitallisille säteille kuin aikuisen silmät. Altistuminen UV-säteille voi lisätä riskiä sairastua silmäsairauksiin myöhemmin elämässä. Aurinkolasit suojaavat silmiä UV-säteiltä ja vähentävät häikäisyä, mikä parantaa lapsen katsetta ja vähentää riskiä silmien vahingoittumiselle ulkona leikkiessä tai urheillessa. On tärkeää valita sopivat aurinkolasit lapselle, jotka istuvat hyvin ja tarjoavat tarvittavan suojan.