Lasten kuulokkeet vertailussa – TOP 5 testivoittajat

Päivitetty viimeksi 27.12.2023

Lasten kuulokkeet ovat tätä päivää muun elektroniikan, kuten tablettien ohessa. Parhaimmillaan turvalliset ja laadukkaat kuulokkeet tuovat mukavuutta koko perheelle. Lapsista on usein hauska pitää kuulokkeita päästessään nauttimaan lempi musiikistaan tai videoistaan täysin uudella tavalla. Myös vanhemmat saavat iloa lasten kuulokkeista, sillä joskus pienenkin hetken hiljaisuus ja hengähdystauko on vanhemmille nautinnollista!

Vertailimme parhaat kuulokkeet lapsille ja huomioimme äänenvoimakkuuden rajoituksen, laadun sekä erilaiset lapsille tutut teemat ja värikkyyden. Mukana on langattomia Bluetooth-kuulokkeita ja langallisia kuulokkeita. Artikkelin lopusta löydät varmasti hyödyllisiä neuvoja lapsesi kuulokehankintaa varten.

JBL jr300 lasten kuulokkeet

JBL Jr. – juniorikuulokkeet ovat vertailumme parhaat langattomat kuulokkeet lapsille ja yhdistettävissä muun muassa älypuhelimeen tai tablettiin. JBL lasten kuulokkeet ovat kevyet ja niissä on pitkäkestoinen akku, joka kestää jopa 30 tuntia yhdellä latauksella. Latauksen osoitin kertoo latauksen tarpeesta jo ennen akun loppumista ja 10 minuutin pikalatauksella saat jopa 2 tuntia kuunteluaikaa. Kuulokeosassa sijaitsevat helppokäyttöiset ohjaus- ja säätönappulat ovat vaivattomia lasten käyttää. Safe sound ominaisuus rajoittaa äänenvoimakkuuden 85 desibelin tasolle.

Kuulokkeiden pehmustettu pääpanta ja miellyttävät korvatyynyt mahdollistavat mukavat kuuntelukokemukset kerta toisensa jälkeen ja mikä parasta, kuulokkeet pysyvät hyvin myös tanssivan lapsen päässä. Kuulokkeissa on tilaa säästävä kahteen suuntaan taittuva muotoilu. Sisäänrakennetun mikrofonin avulla jo hieman isompi lapsi voi musiikin kuuntelun lomassa vastata myös älypuhelimen puhelinsoittoon. Mukana tulee tarrat, joilla lapsi voi koristella kuulokkeet haluamallaan tavalla.

Hyvä tietää
Paino: 115 g
Taustamelun poisto: Ei
Latauksen osoitin: Kyllä
Lautausaika: 2 tuntia
Akun kesto: 30 tuntia
Äänenvoimakkuuden rajoitin: Kyllä, 85 dB
Sisäänrakennettu mikrofoni: Kyllä
Kantama: 15 metriä

Tästä pidimme
Hyvä äänenlaatu, jonka turvallisuutta varmistaa desibelirajoitin
Pysyvät hyvin lasten päässä valumatta, joustavat, kevyet ja mukavat päässä
Sopivat nuoremmille ja vanhemmille lapsille
Lapsi voi koristella kuulokkeet mieleisikseen mukana tulevien tarrojen avulla

OTL on ear langalliset kuulokkeet

OTL:n langalliset lasten kuulokkeet on saa saatavilla useissa eri väreissä ja kuoseissa kuten Pipsa Possu, Ryhmä Hau, Super Mario, Batman, Pokemon ja L.O.L. Surprise hahmojen kuvioittamina. Hauskasti kuvioidut kuulokkeet ovat äänen voimakkuudeltaan rajoitetut 85 desibeliin ja kuuloturvalliset. Kuulokkeiden pääpaino ja korvakorut on pehmustettu miellyttävän kuuntelukokemuksen varmistamiseksi.

Hyvä tietää
Paino: 180 g
Johdon pituus: 90 cm
Taustamelun poisto: Ei
Äänenvoimakkuuden rajoitin: Kyllä, 85 dB

Tästä pidimme
Useat eri värit ja lapsiaiheiset teemat miellyttävät perheen pienimpiä

OTL Pokémon kuulokkeet

OTL Pokemon langattomat kuulokkeet lapselle on varustettu äänenvoimakkuuden rajoittimella 85 desibeliin turvaten lapsen korvia pelien pelaamisen ja elokuvien katselun aikana. Kuulokkeiden pehmustettu ja säädettävä pääpanta sekä miellyttävät korvapehmusteet varmistavat mukavat kuunteluhetket.

Hyvä tietää
Paino: 180 g
Kantama: 10 metriä
Akun kesto: 30 tuntia
Taustamelun poisto: Ei
Äänenvoimakkuuden rajoitin: Kyllä, 85 dB

Philips K4206 Bluetooth kuulokkeet

Philipsin langattomat lasten kuulokkeet Bluetooth yhteydellä ovat vertailumme monipuolisimmilla ominaisuuksilla varustetut lasten kuulokkeet. Kuulokkeissa on äänenvoimakkuuden rajoitus 85 desibeliin, jonka lisäksi vanhemmat voivat määrittää enimmäisäänenvoimakkuuden sekä päivittäisen tai viikoittaisen toistoajan Philipsin Headphones sovelluksesta. Puheohjaus kertoo lapselle aikarajan umpeutumisesta ja laskee äänenvoimakkuutta automaattisesti, mikäli se nousee liian korkealle.

Philips lasten kuulokkeet ovat helppokäyttöiset niiden yksinkertaisen ohjausjärjestelmän avulla. Lisäksi lasten kuulokkeet muistavat viimeksi muodostetun pariliitännän ja muodostavat yhteyden automaattisesti. Kuulokkeet voidaan myös kytkeä suoraan esimerkiksi älypuhelimeen tai tablettiin 3,5 mm:n ääniportin avulla. Kuulokkeiden akun kesto on jopa kaksikymmentäkahdeksan tuntia ja niiden täyteen lataaminen kestää 2 tuntia. 15 minuutin pikalatauksella saat ladattua 2 tuntia toistoaikaa.

Korvakupeissa sijaitsevat hauskat ja värikkäät valopaneelit palavat punaisen vihreän ja sinisen sävyissä. Kuulokkeissa on taittuva ja tilaa säästävä kahteen suuntaan taittuva muotoilu. Kuulokkeet ovat saatavilla vaaleansinisen tai -punaisen sävyissä.

Hyvä tietää
Paino: 128 g
Mikrofoni: kyllä
Kantama: 10 metriä
Akun kesto: 28 tuntia
Latausaika: 2 tuntia
Taustamelun poisto: Ei
Äänenvoimakkuuden rajoitin: Kyllä, 85 dB

Tästä pidimme
Philips Headphones sovelluksen turvarajoitus mahdollisuuksista
Helppokäyttöisyys ja laatu
Hauskat ja värikkäät valopaneelit

Disney Prinsessat Kuulokkeet

Disney prinsessat-kuulokkeet ovat pienten kuninkaallisten ehdoton suosikki! Vaaleanpunaisissa kuulokkeissa on kaunis Disney aiheinen prinsessa kuviointi sekä herttainen kruunu keskellä pääpantaa. Lasten kuulokkeet liitetään äänilähteeseen johdon avulla. Kuulokkeiden pääpanta ja korvapehmusteet ovat muotoilultaan mukavat, jonka lisäksi pantaosaa voidaan säätää. Kuulokkeissa on äänenvoimakkuuden rajoitin. Näppärä ohjausjärjestelmä sijaitsee kuulokkeissa.

Hyvä tietää
Paino: 210 g
Mikrofoni: ei
Taustamelun poisto: Ei
Äänenvoimakkuuden rajoitin: Kyllä

Tästä pidimme
Prinsessa aiheinen muotoilu ja design miellyttää perheen pienimpiä
Yksinkertaiset ja helppokäyttöiset langalliset kuulokkeet

Vertailun johtopäätökset

Vertailumme hinta-laatusuhteeltaan parhaat lasten kuulokkeet olivat JBL:n Jr. 310BT langattomat kuulokkeet. Monipuolisimmilla ominaisuuksilla ja myös hyvin laadukkaat kuulokkeet olivat Philipsin K4206 Bluetooth kuulokkeet. Langallisista kuulokkeista parhaimmat olivat JBL Jr. 310 kuulokkeet, jotka olivat myös vertailumme edullisimmat lasten kuulokkeet.

Usein kysyttyä lasten kuulokkeista

Lasten kuulo on huomattavasti aikuisten kuuloa herkempi ja lasten sekä nuorten kuulovammat ovat yleistymässä kuulokkeiden virheellisen käytön seurauksena. Kuulovaurioiden riskin vuoksi alle kolmevuotiaille ei suositella käytettäväksi minkäänlaisia kuulokkeita.

Lasten ei ole hyvä käyttää nappikuulokkeita, ne vaikuttavat kuulon lisäksi kasvavan lapsen korvaan ja korvakäytävään. Vanhempien vastuulla on huolehtia siitä, että lapsi ei vietä aikaa useita tunteja kuulokkeet korvilla. Vanhemmilla on vastuu myös äänenvoimakkuuden tarkistamisesta ja mikäli kuulokkeissa ei ole melun vaimennusta, vanhempi voi tarkistaa tämän kysymällä lapselta kuuleeko tämä hänen puheensa. Jos lapsi ei kuule vanhempaa muutaman metrin etäisyydeltä, on äänenvoimakkuus liian korkea lapsen korville. Lapsen luut ja erityisesti pää on vielä pehmeää, kasvavaa kudosta, joten älä myöskään laita lapsen päähän painavia tai voimakkaasti puristavia kuulokkeita pitkiksi ajoiksi. Luota siihen, että lapsesi kyllä kertoo sinulle, jos jokin tuntuu hänestä epämukavalta.

Lasten kuulokkeiden valinnassa on hyvä tarkastella erilaisia kuuloke vaihtoehtoja ja valita tuotteita, jotka ovat turvallisia ja mukavia käyttää. Ehdottomasti tärkeintä on kiinnittää huomiota erityisesti kuuloturvallisuuteen ja äänenvoimakkuuden rajoittamisen mahdollisuuksiin, jolloin melutaso on enimmillään 85 desibeliä. Voimakkaille ja liian pitkään jatkuville äänille altistuminen liian varhaisessa iässä saattaa vahingoittaa kuuloa pysyvästi ja 8 tunnin altistuminen 85 desibelin äänelle määritelläänkin jo melu altistukseksi. Tämän vuoksi suosittelemme vanhemman huolehtivan siitä, että lapsi ei käytä heille suunnattuja äänenvoimakkuuden rajoittimellakaan varustettuja kuulokkeita täydellä äänenvoimakkuudella.

Erityisesti 4–6-vuotiaille sekä sitä vanhemmille lapsille löytyy laaja valikoima kuulokkeita joissa kannattaa huomioida säädettävä kuulokesanka, kuulokkeiden kevyt paino ja pehmeät korvatyynyt parhaimman mukavuuden varmistamiseksi. Toinen merkittävä valintaa ohjaava tekijä on lapsille tärkeät värit ja kuosit, joita löytyy nykyään hyvin monenlaisia.Lapsille valmistetaan paljon erilaisia kuulokkeita useissa kauniissa väreissä ja malleissa, joten varmasti jokainen lapsi löytää oman suosikkinsa. Kuulokkeiden ulkonäköä voi muokata myös erilaisilla tarroilla tai korvatyynyillä.

Kuulokkeisiin sisäänrakennettu ulkoisen melun vaimennus voi olla sekä hyödyllinen että haitallinen ominaisuus. On tärkeää suojella pienen lapsen korvia haitalliselta melulta, jolloin melunvaimennuksella varustetut kuulokkeet eliminoivat tarpeettoman taustahälyn ja mahdollistavat musiikista ja videoiden äänistä nauttimisen turvallisemmin matalammilla äänenvoimakkuuksilla.

Melun vaimennuksella varustetut kuulokkeet saattavat myös häiritä ympäristöön keskittymistä, kuulon ollessa eristettynä ulkoisilta ääniltä. Lapset ovat nopeita liikkeissään ja tapaturmia voi sattua, mikäli lapsi ei kuule ympäristönsä tapahtumia, eikä pysty reagoimaan tai havainnoimaan niitä riittävän nopeasti. Tämmöisiä kuulokkeita on turvallista käyttää lähtökohtaisesti ainoastaan lapsen ollessa aloillaan, esimerkiksi istuu kuuntelemassa musiikkia sohvalla tai sängyllä tai automatkan aikana.

Langattomat Bluetooth kuulokkeet ovat erinomainen valinta lapselle, mikäli lapsesi on liikkuvainen sillä silloin kuulokkeiden johto ei rajoita liikkumista, tanssimista ja laulamista. Perheen pienimmillä lapsilla langaton kuuloke antaa vanhemmalle huolettomuutta, kun hänen ei tarvitse selvittää johto sotkua lapsen käsistä ja jaloista tai kodin tavaroista. Pieni lapsi ei myöskään välttämättä muista kuljettaa laitetta mukanaan, jolloin lapsen lähtiessä liikkeelle kuulokkeet tai laite saattavat tippua pitkin lattioita. Hieman vanhemmat lapset tykkäävät käyttää kuulokkeita esimerkiksi pyörämatkan aikana, jolloin langattomuus helpottaa käyttöä. Bluetooth kuulokkeissa on keskimäärin noin viidentoista metrin kantama, joka mahdollistaa lapsen melko vapaan liikkumisen.

Langattomissa kuulokkeissa on usein ohjauspaneeli, joista lapsi voi muun muassa vaihtaa kappaletta, säätää äänenvoimakkuutta ja vastata puheluihin. Langattomat kuulokkeet lapsille ovat usein varustettu ladattavalla akulla ja useimmissa malleissa on useamman tunnin akun kesto, joka riittää pitkille automatkoille tai elokuvien katseluun.

Mikäli vanhemmat valitsevat lapselle langalliset kuulokkeet, kannattaa niissä huomioida johdon sopiva pituus, niin että se on riittävän pitkä, mutta myös tarpeeksi lyhyt, niin ettei se sotkeudu tai takerru vaikkapa lapsen jalkoihin tai muihin tavaroihin. Langallisia kuulokkeita voidaan käyttää kaikkien äänilähteiden kanssa, kun taas langattomat kuulokkeet eivät välttämättä pysty viestimään kannettavan DVD-soittimen kanssa, jossa ei ole Bluetooth-valmiutta. Langallisten kuulokkeiden kanssa ei tarvitse huolehtia myöskään latauksen tarpeesta.