Paras tabletti lapselle vertailussa

Päivitetty viimeksi 24.6.2024

Tabletti lapselle? Mikä ettei, nykyajan lapset ovat hyvin kiinnostuneita erilaisista teknisistä laitteista ja ovat jo hyvin nuorina erittäin nopeita oppimaan laitteiden käytön. Lapsille onkin kehitetty heille suunnattuja tabletteja, joissain huomioitu lasten käyttötarpeet. Lasten touhutessa tabletit saattavat kokea monenmoista käsittelyä, joten ne on suunniteltu kestämään kolhuja. Tehot ovat usein jonkin verran matalampia aikuisten käyttöön suunnattuihin tabletteihin verrattuna, sillä pienten lasten tarve ei useinkaan vaadi äärimmilleen vietyä suorituskykyä. Erityisesti pienet lapset nauttivat elektronisista kirjoista, musiikista, liikkuvista eläimistä ja värikkäistä peleistä, joita tabletin tulee kyetä pyörittämään. Markkinoilla onkin tarjolla useampia lapsille suunnattuja tabletteja, joista vanhemmat löytävät helposti lapselleen sopivan.

Vertailimme markkinoiden tarjontaa ja keräsimme sopivimmat tabletit alle pienten lasten käyttöön. Nämä tabletit sopivat jo taaperoikäisille ja herättävät varmasti myös alle kouluikäisenkin lapsen mielenkiinnon.

Kurio lasten tabletti - vertailun paras

Kurio tabletti

Kurio lasten tabletti on nykyaikainen ja nerokas Kurio Genius internetin suodatusjärjestelmä. Tämä tabletti suodattaa miljardeja verkkosivustoja, jotta lapset pysyvät turvassa sopimattomalta sisällöltä. Vanhempi voi voi helposti lisätä ja hallita käyttäjäprofiileja sekä niiden sisältöjä valitsemalla määritellyt suodatusasetukset tai luomalla omat sekä sallimalla tai estämällä sisältöä. Vanhempi voi helposti asettaa erilaisia aikarajoituksia pelaamiselle ja tabletin käyttämiselle vaikkapa jokaista viikonpäivää kohden.

Tabletin mukana tulee 100 esiladattua sovellusta sekä peliä ja mahdollisuus yli ladata yli miljoona lisää ikätason mukaisesti. Kurion laadukas ääni ja videokuva mahdollistavat juttelun ystävien ja perheenjäsenten kanssa videopuhelinsovelluksen avulla. Tabletin stereo ääni kuuluu 2 eteen rakennetusta kaiuttimesta ja tabletin saa seisomaan alustaa vasten sisäänrakennetulla ja alustallaan. Kuriossa on myös 2 Mpx kamerat edessä ja takana.

Tabletin sinivalon suodatus suojaa lapsen silmiä rasitukselta ja sen innovatiivinen antureilla toimiva ryhtimuistutus varoittaa huonosta ryhdistä ja näytön läheisyydestä sekä opettaa parempaan ryhtiin. Pakkauksen mukana tulee kahdet kolhuja ja roiskeita kestävät kuoret kauniissa sinisen ja violetin sävyssä.

Kurion lasten tabletissa on 7 tuuman näyttö, 16 Gb sisäistä tallennustilaa ja mahdollisuus tallennustilan laajennukselle 128 Gb:n asti Micro SD-kortilla. Neliydinprosessorilla toimiva tabletti mahdollistaa nopean verkon käytön, videoiden ja musiikin suoratoiston ja nopeammat lataukset.

Hyvä tietää
Paino 268 g
Wi-Fi: kyllä
Bluetooth: kyllä
Kuulokeyhteys: kyllä

Amazon Fire HD 8 Kids -tabletti on suunniteltu erityisesti 3-7-vuotiaille lapsille ja tarjoaa lukuisia ominaisuuksia. Tabletin mukana saat ensimmäisen vuoden ajaksi Amazon Kids+ -tilauksen, joka tarjoaa pääsyn tuhansiin mainoksettomiin sovelluksiin.

8-tuumainen HD-näyttö tarjoaa terävän ja kirkkaan katselukokemuksen ja tehokas kuusiytiminen prosessori tekee tabletista jopa 30 % nopeamman verrattuna aiempaan malliin. 2 Gt RAM-muisti ja 32 Gt tallennustila tarjoavat riittävästi tilaa sovelluksille, peleille ja tiedostoille.

Vahvistettu alumiinisilikaattilasi ja kestävä Kid-Proof -kotelo suojaavat laitetta pudotuksilta ja kolhuilta, jonka lisäksi laitteessa on 2 vuoden takuu. Vanhempien helppokäyttöisen lapsilukkopaneelin avulla voi suodattaa sisältöä lapsen iän perusteella ja asettaa aikarajoituksia. Lapset eivät pääse sosiaaliseen mediaan tai tee sovelluksen sisäisiä ostoksia ilman vanhempien suostumusta. Voit hallita enintään neljän lapsen profiilin sisältöä.

Amazon Kids+ -sisältö on kuratoitua ja ikäkaudelle sopivaa, jotta lapset voivat oppia, luoda ja leikkiä. Säädettävät ikäsuodattimet mahdollistavat tabletin mukauttamisen lapsesi kasvun ikätason mukaan. Voit myös helposti lisätä tai poistaa sovelluksia ja pelejä lapsen profiiliin.

Hyvä tietää
Paino: 550 g
Käyttöjärjestelmä: Fire OS
Taka- ja etukamerat
Akun kesto: 12 tuntia

Denver tabletti

Denverin tabletilla lapsi selaa verkkosivuja, katselee sarjoja tai elokuvia ja pelaa sovelluksilla vaivatta sekä turvallisesti. Kido z-sovellus turvaa lapsille sopivan sisällöntarjonnan. Vanhempi voi muokata soittoääniä ja tärinää, torkuttaa ilmoituksia ja katsella videoita erilliseltä ikkunalta Picture-In-Picture-toiminnolla.

Tabletin Android 8.1 Go käyttöjärjestelmä säästää tabletin akkua sekä varmistaa moitteettoman toiminnan yhdessä neliydinprosessorin kanssa. 16 Gb sisäinen tallennustila on laajennettavissa erillisellä Micro SD-kortilla. Denver lasten tabletti voidaan liittää verkkoon Wi-Fi yhteydellä ja pelejä ja sovelluksia voidaan ladata Google Play kaupasta. Tabletissa on 0.3 Mpx etukamera ja 2.0 Mpx takakamera.

Sopivan kokoinen lasten tabletti kulkee näppärästi mukana ja sitä on mahdollista käyttää yhdessä kuulokkeiden kanssa. Tabletin väri on musta.

Hyvä tietää
Paino: 770 g
Käyttöjärjestelmä: Android 10GO
SIM-korttipaikka: ei

Estar7 Hero lasten tabletti

Estar 7 Hero lasten tabletti tuo iloa lapsen oman suosikkihahmon kanssa, kuten Batman, Superman,  Tom ja Jerry sekä Harry Potter. Tabletin 7 tuuman näyttö on helppokäyttöisyytensä ja kevyen painonsa kanssa sopivan kokoinen pienille käsille. Lapsiystävällisestä silikonista valmistettu pehmeä kotelo tarjoaa erinomaisen suojan iskuja ja kosteutta vastaan, joten vanhemmat voivat olla huoletta.

Pienet sankarifanit voivat nauttia alkuperäisistä Warner Bros. -näytönsäästäjistä, Youtube Kids -sisällöstä ja monista muista eduista, jotka tekevät HERO-tableteista unohtumattoman kokemuksen. Tableteissa on viralliset Android-käyttöjärjestelmät, mikä helpottaa vanhempien ohjausta ja valvontaa. Esimerkiksi Googlen ohjaustyökalut, kuten Family Link, mahdollistavat aikarajoitusten asettamisen ja paljon muuta.

Hyvä tietää
Paino: 415 g
Käyttöjärjestelmä: Android 9
Etukamer

Vertailun johtopäätökset

Kurio oli ehdottomasti vertailumme paras lasten tabletti, vaikka muutkin tabletit ovat täysin käyttökelpoisia ja hyviä vaihtoehtoja. Mikäli lasten tabletin hinta vaikuttaa ostopäätökseen, oli vertailussamme edullisin hinta-laatusuhteeltaan hyvä tabletti Prestigio Smartkids tabletti.

Usein kysyttyä lasten tableteista

Tabletti ei ole välttämätön pienimmille lapsille ja näemme, että aivan pienimpien lasten (1,5–2-vuotiaiden) on parempi leikkiä tavanomaisilla leluilla. Vanhempien tulee muistaa, että he ovat vastuussa lasten tabletin ja elektronisten laitteiden käytöstä ja huolehdittava tabletin käytön ajallisesta rajoittamisesta sekä siitä, että lapset saavat vain ikätasonsa mukaista katseltavaa kautta pelattavaa.

Maailman terveysjärjestö WHO:n (World Health Organization) suositus yli kaksivuotiaiden ja alle kouluikäisten ruutuajalle on alle tunti päivässä. On tärkeää, että lapset käyttävät aikaansa myös muuhun leikkimiseen ja puuhasteluun. On näyttöä siitä, että keskimääräistä pidempi päivittäinen ruutuaika lisää lasten keskittymisvaikeuksia, ylivilkkautta ja impulsiivisuuden riskiä.

Aikarajoitusta tärkeämpää on kuitenkin se, kuinka lapsi reagoi ja käyttäytyy, kun hän joutuu loupumaan tabletista ja siitymään muiden tehtävien pariin. Tuleeko hänestä agressiivinen ja kiukkuinen vai sujuuko siirtymä lähes haasteitta. Mikäli lapsi kiukustuu, on syytä harjoitella tablettiin liittyviä luopumistilanteita.

Erilaiset siirtymätilanteet ovat lapselle haasteellisia, jonka johdosta heitä on aina tärkeä valmistella niihin. Näin lapsi tietää mitä on tulossa, eikä häneltä vain napata tablettia pois kädestä. Kaikkein parasta on, jos lasta kehoitetaan itse sulkemaan tabletti määritellyn rajoitteen kuluessa, esim. kahden peliyrityksen jälkeen.

Lasten käytössä tabletissa kannattaa huomioida tabletin helppokäyttöisyys ja kestävyys. Tabletti on riittävän helppokäyttöinen silloin kun lapsi kykenee käyttämään tablettia pääsääntöisesti itsenäisesti Vanhempien kanssa toteutetun harjoittelun jälkeen. Vanhemman mahdollisuus säätää tabletin käyttöaikaa on hyödyllinen ominaisuus, jolloin tabletti sammuu tai lukkiutuu halutun ajanjakson kuluttua. Tabletin tulee olla myös sellainen, että lapsen ei ole mahdollista päästä ei toivotuille sivustoille tai sovelluksiin. Lasten tableteissa on usein riittävästi tallennustilaa, joten tallennuskapasiteettia ei ole Useinkaan tarpeen kasvattaa.

Vanhemman tulee itse harkita antaako oman tablettinsa pienten lasten käyttöön, mutta lähtökohtaisesti me emme tätä suosittele. Lapset ovat huolettomia ja spontaaneja, jolloin arvokas tablettisi voi heidän käytössään altistua mahdollisille kolhuille, kaatumiselle sekä nesteille ja lopulta jopa rikkoutua. Mikäli vanhempi antaa oman tablettinsa lapselle, suosittelemme tabletin käyttöä vanhemman välittömässä läheisyydessä ja huolehtimaan siitä, ettei lapsi pääse ikätasoonsa nähden sopimattomille sivustoille tai sovelluksiin. Suosittelemme aina hankkimaan pienille lapsille oman hänelle suunnatun tabletin, jossa tämä riski on pois suljettu.