Britax Smile 3 yhdistelmävaunut arvostelu & kokemuksia

Britax Smile 3 yhdistelmävaunut yhdistävät käytännöllisyyden, tyylikkyyden ja kestävyyden, tarjoten perheille ihanteellisen kumppanin arkeen ja seikkailuihin. Vaunut ovat saaneet kiitosta niiden helppokäyttöisyydestä, monipuolisuudesta ja hyvästä hinta-laatusuhteesta. Ilmatäytteiset renkaat ja 360-asteen pyörivät eturenkaat tekevät työntämisestä sujuvaa erilaisissa maastoissa ja vaunut soveltuvat käyttöön noin 0-4-vuotiaalle lapselle. Vaunukoppa ja ratasistuin tarjoavat mukavuutta ja suojaa lapselle. Vaunukopan voi kiinnittää yhdellä kädellä.

Britax Smile 3 yhdistelmävaunut

Britax Smile 3 yhdistelmävaunut

Kokonaisarvosana 8.7/10

 • Kompaktin kokoiset ja laadukkailla ominaisuuksilla varustetut yhdistelmävaunut.
 • Liikkuvat sujuvasti kääntyvien etupyöriensä ansiosta.
 • Istuinten suuntaa voidaan vaihtaa halutun mukaan.

Plussat

 • Tukeva ja laadukas tuntuna sekä helppo ohjattavuus myös epätasaisilla maastoilla.
 • Suuri tavarakori.
 • Kompakti kokoon taitettuna.
 • Helppo vaihtaa lisäosia.
 • Soveltuu vastasyntyneestä 4-vuotiaaksi.

Miinukset

 • Ei voi taittaa yhdellä kädellä.
 • Starttipaketin mukana tuleva turvaistuin ei sovellu yli 15 kuukauden ikäisille.
 • Ei kevyimmästä päästä.

Testasimme suositut Britax Smile 3 yhdistelmävaunut helpottamaan vanhempien ostopäätöstä laajassa yhdistelmävaunumarkkinassa. Smile 3 rattaat ovat pidetyn Britax Smile 2 rattaan seuraajat tunnetulta ja suositulta turvaistuinvalmistajalta Britax Römeriltä. Britax Römerin saksalainen huippulaatu ja turvallisuus näkyykin turvaistuinten lisäksi yrityksen muissa tuotteissa aina Smile 3 rattaisiin saakka. Britax panostaakin erityisesti turvallisuuteen testaten huolellisesti kaikki tuotteet ennen niiden  markkinoille saattamista.

Britax Smile 3 rattaat ovat testivoittajat ja ansainneet tunnustusta useissa testeissä, kuten ruotsalaisessa Bäst-i-testissä, jossa ne on valittu parhaiksi yhdistelmävaunuiksi. Rattaat saavat kehuja erityisesti helpon liikuteltavuuden, monipuolisuuden ja hyvän hinta-laatusuhteen ansiosta. Lisäksi Britax turvakaukalot, kuten Primon ja BabySafe I-sizen saa helposti kiinnitettyä rattaiden runkoon ilman tarvetta erillisille adaptereille.

Smile 3 yhdistelmävaunut erottuvat ilmatäytteisten ja kestävien renkaiden ansiosta, jotka ovat myös olleet erityisen pidetyt. Rattaat tarjoavat joustavuutta ja ne ovat kevyet, helpottaen vanhemman roolia lasta työntäessä. Eturenkaat pyörivät 360 astetta ja ne voidaan lukita suoraan eteenpäin, mikä helpottaa liikkumista ahtaissakin tiloissa. Valittavana on joitakin värivaihtoehtoja neutraalin sävyisinä, joten löydät luultavasti omaan tyyliisi sopivat. Turvakaari ja työntöaisa ovat keinonahkapäällysteisiä ja niiden väri määräytyy valitun ratasistuimen värin mukaan. Työntöaisan korkeutta voi säätää työntäjän pituuden mukaan joustavasti. Säätövaraa riittää pidemmällekin työntäjälle.

Ensivaikutelmat

Suoraan paketista otettuna Britax Smile 3 tuntuu tukevalta. Runko on jämäkkä, hyvällä tavalla tukeva hyvällä tavalla ja sillä on laadukas viimeistely. Hämmästyimme siitä, kuinka helppoa rattaiden kokoaminen oli – voit vain klikata ilmatäytteiset renkaat ja lokasuojat paikoilleen ja kiinnittää vaunukopan.

Käyttöohjeet olivat helppokäyttöiset ja niistä selviää, miten runko taitetaan ja avataan, joka on helppoa – vain pieni lukko sivulla ja nopea kahvan nosto ja se on pystyssä. Kahvojen molemmilla puolilla oleva vetomekanismi mahdollistaa rungon taittamisen uudelleen.

Ohjattavuus

Rattaiden liikuttelu on sujuvaa sekä kevyttä ja ne kääntyvät näppärästi ahtaissa tiloissa. Smile 3 ilmatäytteiset renkaat ja kimmoisa jousitus saavat ne liukumaan jokaisen pinnan yli ja etu- ja takarenkaiden jousitus pehmentää kulkua. Pikkuisesi siis saa tasaisen kyydin ollessaan syvässä unessa päiväretkillä. Eturenkaat myös lukittuvat paikoilleen, mikä tarkoittaa, että voit työntää raittaita helpommin epätasaisilla pinnoilla, koska renkaat eivät kierry ja kääntyile.

Eturenkaat kääntyvät helposti, mikä mahdollistaa täydellisten 180 asteen käännösten ja tiukkojen kulmien tekemisen vaivattomasti. Toimituksellemme oli alusta alkaen selvää, että Britax Smile 3 on hyvä kaikkien maastojen lastenvaunu.

Kokoon taitto ja avaaminen

Britax Smile 3 rungon taittaminen ja avaaminen on mahdottomuus yhdellä kädellä toteutettuna, koska vapautusklipsit ovat kummallakin puolella kahvaa ja molemmat on vapautettava samanaikaisesti, jotta runko laskeutuu.

Kokoon taittaminen on silti helppoa, kunhan renkaat eivät tartu ostoskoriin – huomasin tämän estävän kasaan taittamisen muutaman kerran, kun eturenkaan jarrua ei ole kytketty, joten se kannattaa pitää mielessä.

Britax Smile 3 kokoontaitettuna

Itse runko ei ole kevyimmästä päästä, mutta ei myöskään liian painava. Sen jaksaa kuitenkin nostaa kahdella kädellä auton tavaratilaan ja sieltä pois. Ja kun rattaat on taitettu, runko ei vie liikaa tilaa ja ne mahtuvat tavanomaisiin henkilöautoihin helposti.

Vaunukoppa voidaan myös taittaa litteäksi, mikä helpottaa säilyttämistä ja autossa kuljettamista. Kannattaa kuitenkin varata ylimääräistä aikaa vaunukopan litteäksi taittamiseen, jos sinulla on pieni tai matala tavaratila.

Istuinyksiköiden vaihto

Britax Smile -vaunukoppa on todella helppo irrottaa ja napsauttaa paikoilleen yhdellä kädellä. Irrottaaksesi sinun on painettava painiketta kummankin liittimen päällä, mikä voidaan tehdä toisensa jälkeen, ja nostaa vaunukopan kuomun kahvasta. Tämä vaikuttaa täydelliseltä, kun vastasyntynyt nukkuu etkä halua häiritä häntä. Ominaisuus olisi kannattanut ottaa käyttöön myös ratasistuimeen.

Turvakaukalo vaatii sovittimet, jotka tulevat vakiona laatikossa ja ne voidaan lisätä ja poistaa yhdellä kädellä. Turvakaukalon irrottaminen vaatii kaksi kättä, koska sinun on vedettävä vipua kaukalon takana ja nostettava se samanaikaisesti. Ei kuitenkaan niin suuri ongelma, koska pikkuisesi on todennäköisesti istuimessa, eikä sylissäsi.

Kaiken kaikkiaan Britax Smile III on todella yksinkertainen ja helppokäyttöinen vanhemmille, jotka etsivät kestävää vaunua ja helppoa istuinyksiköiden vaihtoa.

Vaunukoppa

Britax Smile 3 -vaunukopan patja vaikuttaa mukavalta ja pehmeältä, täydelliseltä nukkuvalle vauvalle täysin vaakasuorassa asennossa. Vaunukoppaan kuuluu oma jalkapeitteensä vauvan suojaamiseksi viileämmillä ilmoilla tai sateella ja sen kiinnittäminen kopan reunaan on vaivatonta ja nopeaa kätevien magneettien avulla. 

Vaunukopassa on myös suuri kuomu jatko-osalla ja verkkotuuletusikkunalla, jonka voit avata vetoketjulla. Tuuletus-/kurkistusikkuna pysyy niin ikää auki magneettien avulla. Se tarjoaa erinomaisen tuuletuksen ja ilmavirran pitäen vauvasi viileänä lämpiminä kuukausina. Kuomun aurinkolippa voidaan tarvittaessa kääntää kuomun alle piiloon.

Britax smile 3 vaunut

Vaunukoppa on suunniteltu käytännöllisyyttä silmällä pitäen. Kopan saa taitettua todella litteäksi, joka mahdollistaa säilyttämisen pienissäkin tiloissa. Vaunukoppa voidaan irrottaa helposti rungosta ainoastaan yhdellä kädellä.

Koppaa voidaan kantaa kuomussa olevasta kantokahvasta, jolloin painoraja kannetun kopan kyydissä olevalle vauvalle on 9 kg. Vaunukopan maavara on suhteellisen pieni, mikä helpottaa sen asettamista maahan. Vaunukoppa on ostettavissa myös erikseen.

Ratasistuin

Britax Smile 3 ratasistuimen valjaiden säätäminen on helppoa ja niitä voidaan säätää selkänojan takaa lapsesi kasvun mukaan. Rattaissa on 5-pistevaljaat ja kun hihnat on säädetty oikeaan korkeuteen lapsesi hartialinjan mukaan, voit säätää ratasistuimen istuinasentoa pystyasennosta makuuasentoon valjaita irrottamatta.

Selkänojan voi asettaa täysin makuuasentoon sekä pystyasentoon ja jalkatukea voi säätää useisiin asentoihin täydentämään tätä, jotta lapsellasi on hyvä olla ja hän voi ottaa rennot päiväunet liikkeellä ollessanne. Säädöt on helppo tehdä selkänojan takana olevalla vivulla ja kahdella napilla jalkatuen molemmilla puolilla.

Britax Smile 3 rattaat makuuasento
Britax Smile 3 ratasistuin kuomu

Ratasistuimen pitkä ja suojaava kuomu on varustettu hyttysverkolla ja siinä on UV-suoja UPF 50. Lisäksi kuomusta löytyy jatkopala, joka tekee siitä vieläkin peittävämmän ja pidemmän suojaamaan kyydissä istuvaa lasta sateelta, tuulelta tai auringon säteiltä. Kuomussa on myös tuuletusluukku, joka on varustettu hyttysverkolla.

Selkä tai kasvot menosuuntaan kääntyvä ratasistuin on hyvin pehmustettu ja siinä on myös pehmustetut olkahihnat. Yllätyimme siitä, miten helppokäyttöiset ja yksinkertaiset ratasistuimen valjaat ovat, sillä olkahihnoja ei tarvitse napsauttaa lantioremmien kanssa. Ne ovat kaikki yhdistetty valmiiksi – joten vain napsautus kummaltakin puolelta keskimmäiseen pyöreään kiinnitysyksikköön, joka lapsen on selvästi haasteellinen avata.

Turvakaaren voi helposti kääntää sivuun tai irrottaa molemmilta puolilta, mikä tekee lapsesi asettamisesta rattaisiin helppoa. Turvakaari antaa myös mahdollisuuden lelujen kiinnittämiselle ja kirjojen tukemiselle. Näin pidät lapsesi viihdytettynä vaunulenkin aikana.

Halutessasi voit myös hankkia ratasosaan erikseen ostettavan kantokassin, joka sopii käytettäväksi ensimmäisten kuukausien aikana esimerkiksi vaunukopan sijasta.

Ainoa huolemme ratasistuimen kanssa on, että et voi säilyttää sitä taitettuna. Lisäksi se ei ole aivan yhtä kapea kuin vaunukoppa taitettuna, joten se vie tilaa, kunnes sitä tarvitaan.

Britax Smile 3 runko

Työntökahvan säätäminen tuntui helpolta. Kaksi sivunappia sivunappia napsahtavat sisään ja antavat vaunun kahvan taittua kulmaan alas tai ylös, jolloin voit säätää sitä eri pituisten käyttäjien mukaan. Kahva on sileä ja pehmustettu, siinä on paljon tilaa kiinnittää suosikki lisävarusteesi, kuten mukinpidike tai hoitolaukku.

Jalkajarru on helppokäyttöinen ja suuri, joten voit olla varma, että se lukittuu ja vapautuu sitä painaessasi. Jarrussa on myös kätevä ilmaisin, joka kertoo, onko se käytössä vai ei. Tätä ominaisuutta ei ole monilla muilla vaunuvalmistajilla. Kiitos laadukkaan jousituksen, epätasainen maasto tai mukulakivet eivät häiritse matkan tekoa.

Mukava lisäys Smile 3 rattaisiin on heijastavat raidat korissa. Heijastavat paneelit varmistavat, että vaunusi näkyy pimeällä, mikä on hyvä tietää, jos sinun tarvitsee lähteä yöllä ulos kävelylle saadaksesi vastasyntyneesi nukkumaan. Muutama heijastin lisää ei olisi ollut pahitteeksi.

Runkoon sopivat turvakaukalot

Smile 3 rattaiden runkoon sopivat kätevästi useat Britax Römer turvakaukalot, kuten Baby Safe 3 i-Size ja Baby Safe iSense, Maxi-Cosin CabrioFix, Pebble/Pebble Plus ja Rock, Cybex Cloud Z, Cybex Aton M sekä Joie ja Besafe -turvakaukalot.

Kori

Monet vanhemmat pitävät vaivattomista ostoshetkistä, joten ostoskori, johon mahtuu mahdollisimman paljon, on välttämätön. Onneksi vaunujen korissa on paljon tilaa mukaan otettaville välttämättömyyksille ja sen lisäksi tuleville bonuksille. Rungossa on poikkipalkki, joka rajoittaa tavaroiden lastaamista koriin, mutta siitä huolimatta sinne saa helposti mahtumaan kaksi suurta laukkua (käsilaukun ja suuren reppuhoitolaukun) ja todennäköisesti vielä vähän lisääkin.

Tekniset tiedot

 • Maksimikuorma 22 kg
 • Rungon paino 9 kg
 • Kokonaispaino kopan/istuimen kanssa 13 kg
 • Mitat kokoontaitettuna 90 x 40 x 57 cm (k x l x p)
 • Mitat avattuna 112 x 57 x 98 cm (k x l x p)
 • Korin maksimikuorma 7 kg
 • Vaunukopan mitat sisältä: 72 x 32 cm (p x l)
 • Ratasistuimen makuupituus 94 x 30 cm (p x l)
 • Ratasistuimen jalkatuen pituus 23 cm
 • Ratasistuimen selkänojan pituus 48 cm
 • Akselileveys takana 57 cm ja edessä 39 cm, kyseessä on yhdet markkinoiden kapeimmista yhdistelmävaunuista.
 • Vaunukopan kuomun pituus (kopan yläreunasta eteen) 55 cm ja aurinkolipan kanssa 69 cm
 • Ratasistuimen kuomun pituus 75 cm ja jatkopalan kanssa 95 cm

Hinta

Britax Smile 3 yhdistelmävaunut kokonaisuudessaan sijoittuu keskihintaluokkaan. Kaiken kaikkiaan kokonaisuus vaikuttaa hintansa arvoiselta ja saat hyvän säästön ostamalla starttipaketin osien erikseen ostamisen sijaan. Hintaan nähden vaunut ovat tukevat ja kestävät, jonka lisäksi niiden kanssa liikkuminen eri maastoissa sujuu ongelmitta. Lisäksi niissä on melkein kaikki, mitä tarvitset uutena vanhempana.

Pakkaus sisältää

 • Smile III -runko
 • Etu- ja takarenkaat
 • Turvaistuimen adapterit
 • Turvakaari
 • Takarenkaidenlokasuojat
 • Vaunukoppa ja kuomu
 • Ratasistuin
 • Käyttöohjeet

Värivaihtoehdot

Frost Grey, Indigo Blue, Forest Green ja Space Black

Saatavilla olevat lisävarusteet

 • Stay Cool -aurinkosuoja
 • Smile 3 sadesuoja (vakiona aiemmassa Britax Smile -mallissa)
 • Smile 3 vaunukopan sadesuoja
 • Shiny Cosytoes jalkapeite
 • Mukiteline

Toimituksen ajatukset

Mikä meille miellytti eniten Britax Smile 3 vaunuissa, oli niiden käytön helppous ja rungon lujuus. Vaunut tuntuvat tukevalta, kestävältä ja laadukkailta. Vaunut eivät ole kevyimmästä päästä, mutta runsas säilytystila ja turvallisuusominaisuudet kompensoivat tätä.

Vaunut on suunniteltu pitämään pienokaisesi turvassa ja suojattuna, tarjoten tasaista kyytiä ja mukavuutta sekä vanhemmalle että lapselle. Väri vaihtoehtoja ei ole paljon, mutta kaikki ovat melko neutraaleja, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Vaunut ovat myös helppo taittaa, mutta useimmat osat vaativat kaksi kättä. Yhdistelmävaunuissa on kaikki, mitä tarvitset vauvallesi syntymästä 22 kg saakka, eli noin 5-6-vuotiaaksi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä & vinkkejä

Britax vaunut ovat saaneet paljon kiitosta vanhemmilta monipuolisuudestaan, turvallisuudestaan ja käytännöllisyydestään. Etenkin se, että osa markkinoilla olevista turvakaukaloista voidaan kiinnittää suoraan runkoon, ilman erillistä Britax adapteria, on ollut vanhempien mieleen. Lisäksi ratasosan pieni koko tekee rattaista myös erinomaiset matkarattaat, eli monipuolisuutta siis löytyy.

Useat vanhemmat ovat korostaneet, että turvallisuus on heille yksi tärkeimmistä tekijöistä vaunuja valitessa. Britax on tunnettu juuri laadukkaista ja turvallisiksi testatuista turvaistuimistaan, ja vanhemmat ovat olleet tyytyväisiä siihen, että sama huippulaatuinen turvallisuus näkyy myös Smile 3 rattaissa. Hyvin testattu ja turvallinen rakenne antaa vanhemmille mielenrauhaa rattailla liikuettaessa.

Vanhemmat arvostavat lisäksi rattaiden helppoa liikuteltavuutta. Ilmatäytteiset renkaat ja 360-astetta pyörivät eturenkaat tekevät liikkumisesta sujuvaa niin kaupungilla kuin maastossakin. Rattaiden kapea rakenne mahdollistaa vaivattoman kulkemisen ahtaissa tiloissa ja kapeilla kaduilla.

Smile 3 rattaat ovat monipuoliset ja kasvavat vauvan mukana. Ratasistuin on säädettävissä useisiin eri asentoihin, joten vauva voi ottaa päiväunet tai istua ylös nostetussa asennossa tutkien ympäristöään. Lisäksi rattaiden yhteensopivuus eri turvakaukaloiden kanssa vähentää vanhempien päänvaivaa eri valintojen suhteen.

Britax Smile 3 rattaiden käytännölliset ominaisuudet ovat saaneet vanhemmilta positiivista palautetta. Vaunukopan taittuminen todella litteäksi tekee sen säilyttämisestä helppoa ja kopan kiinnitys ja irrotus runkoon sujuu vaivattomasti yhdellä kädellä. Ratasistuimen säätäminen ja valjaiden säätö ovat myös käteviä ja helposti toteutettavissa.

Monet vanhemmat ovat myös ihastuneet Britax Smile 3 rattaiden tyylikkääseen ulkonäköön, sillä valittavana olevat värivaihtoehdot ja keinonahkapäällysteinen turvakaari ja työntöaisa lisäävät rattaiden hienostunutta ilmettä.

Useat vanhemmat ovat todenneet, että Britax Smile 3 rattaat ovat laadukkaasti valmistettuja ja kestäviä. Ne kestävät hyvin kulutusta ja säilyttävät toimivuutensa pitkään, mikä tekee niistä pitkäaikaisen sijoituksen vauvan kasvaessa.

Britax Smile 3 rattaiden kasaaminen voi aluksi tuntua hieman haastavalta, mutta se sujuu helposti muutamalla yksinkertaisella ohjeella. Kokosimme alle parhaat vinkit ja ohjeet Britax Smile 3 rattaiden kasaamiseen:

 1. Ensimmäinen ja tärkein ohje on lukea huolellisesti mukana tuleva ohjekirja ennen kokoamisen aloittamista. Ohjekirjassa on tarkat ohjeet ja kuvalliset esimerkit, jotka auttavat sinua kokoamisprosessissa.
 2. Varmista, että sinulla on kaikki osat ja tarvikkeet valmiina kokoamista varten. Tarkista, että kaikki pakkauksesta löytyvät osat ovat paikallaan ja että sinulla on tarvittavat työkalut valmiina.
 3. Noudata ohjekirjassa annettua kokoamisjärjestystä. Yleensä on suositeltavaa aloittaa rungon ja renkaiden kokoamisesta ennen kuin siirrytään vaunukopan ja ratasistuimen kiinnittämiseen.
 4. Kiinnitä huomiota oikean renkaan ja vasemman renkaan paikalleen asettamiseen. Varmista, että renkaat ovat tukevasti kiinni ja että ne pyörivät sujuvasti. Tarvittaessa säädä renkaiden ilmanpaineet ohjeiden mukaisesti.
 5. Seuraa tarkasti ohjeita, kun kiinnität vaunukopan ja ratasistuimen runkoon. Huolehdi siitä, että kaikki lukot ja kiinnitysmekanismit napsahtavat paikoilleen, jotta vaunut ovat turvallisesti koottu.
 6. Kun olet lopettanut kokoamisen, tarkista, että kaikki lukot ja säädöt ovat oikein kiinni ja säädetty oikein. Varmista erityisesti, että turvakaari ja valjaat ovat asianmukaisesti asetettu lapsen turvallisuuden varmistamiseksi.
 7. Ennen kuin laitat lapsen rattaisiin, testaa niiden liikkuvuus ja pyörivät renkaat varmistaaksesi, että kaikki toimii moitteettomasti.
 8. Kun olet kokoamisen saanut päätökseen, säilytä ohjekirja huolellisesti. Siitä on apua myöhemmin esimerkiksi säätöjen tarkistamisessa tai osien irrottamisessa tarvittaessa.

Tekniset tiedot

 • Maksimikuorma 22 kg
 • Rungon paino 9 kg
 • Kokonaispaino kopan/istuimen kanssa 13 kg
 • Mitat kokoontaitettuna 90 x 40 x 57 cm (k x l x p)
 • Mitat avattuna 112 x 57 x 98 cm (k x l x p)
 • Korin maksimikuorma 7 kg
 • Vaunukopan mitat sisältä: 72 x 32 cm (p x l)
 • Ratasistuimen makuupituus 94 x 30 cm (p x l)
 • Ratasistuimen jalkatuen pituus 23 cm
 • Ratasistuimen selkänojan pituus 48 cm
 • Akselileveys takana 57 cm ja edessä 39 cm, kyseessä on yhdet markkinoiden kapeimmista yhdistelmävaunuista.
 • Vaunukopan kuomun pituus (kopan yläreunasta eteen) 55 cm ja aurinkolipan kanssa 69 cm
 • Ratasistuimen kuomun pituus 75 cm ja jatkopalan kanssa 95 cm

Britax Smile 3 yhdistelmävaunut

Kokonaisarvosana 8.7/10

Britax Smile 3 yhdistelmävaunut

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja