Bugaboo Butterfly matkarattaat arvostelu & kokemuksia

Bugaboo Butterfly matkarattaat ovat täydellinen seuralainen aktiivisille perheille, jotka arvostavat helppoutta ja tyyliä liikkeellä ollessaan. Rattaat on suunniteltu erityisesti matkustamiseen, tarjoten uskomattoman nopean yhden sekunnin taittomekanismin, joka tekee niistä erittäin kompaktit ja helppokäyttöiset. Kevyt rakenne yhdistettynä laadukkaisiin materiaaleihin takaa mukavuuden ja kestävyyden. Bugaboo Butterfly matkarattaat eivät ainoastaan tee matkustamisesta lasten kanssa vaivatonta, vaan ne myös varmistavat, että lapsesi matkustaa mukavasti ja turvallisesti, minne ikinä menettekin.

Kokonaisarvosana 9.2/10

 • Ultrakompaktit matkarattaat, jotka on mahdollista ottaa mukaan lentokoneen matkustamon ylälokeroon
 • Ohjautuvat ja kääntyvät sulavasti jousitettujen pyörien ansiosta.
 • Taittuvat yhdellä kädellä vaivattomasti kasaan ja aukeavat takaisin vain muutamassa sekunnissa.

Plussat

 • Ultrakompaktit, mahtuvat lentokoneen käsimatkatavaroihin.
 • Poikkeuksellisen helppo ohjata, selviytyy epätasaisistakin maastoista.
 • Nopea yhden käden taitto ja avausmekanismi.
 • Markkinoiden tyylikkäimpiä matkarattaita.
 • Nopeat klikkausvaljaat.
 • Kantohihna ja -kahva.

Miinukset

 • Hintavat.
 • Viisipistevaljaiden kiinnittäminen aiheuttaa äänekkään napsahduksen.
 • Soveltuu vastasyntyneelle ainoastaan kiinnittämällä turvakaukalon.
 • Ei kallistu täyteen makuuasentoon.

Bugaboo Butterfly on erittäin tukeva ja ultrakompakti premium rattaiden malli, joka taittuu ja avautuu sekunneissa vaivattomasti. Bugaboo sijoittuu ratas ja vaunumarkkinan kärkeen, jossa Butterfly on osoitus suosiosta vanhempien keskuudessa.

Butterfly on yksi markkinoiden kevyimmistä ja kompakteimmista malleista vain 7,3 kg painollaan. Ne painavat hieman vähemmän kuin Bugaboon kompakti kaupunkikumppani Bee6 ja samankaltainen Bugaboo Ant, jonka valmistus on lopetettu.

Butterfly tulee yhden käden ja yhden sekunnin taitolla jonka lisäksi se on ultrakompakti ja kannettava. Ominaisuudet tekevät siitä täydellisen valinnan vanhemmille, jotka matkustavat paljon ja haluavat kompaktit rattaat.

Ensivaikutelmat Bugaboo Butterfly matkarattaista

Yllätyimme siitä, kuinka tyylikkäät Bugaboo Butterfly matkarattaat ovat. Ne myös tuntuvat tukevilta verrattuna muihin rattaisiin. Kangasmateriaalit ovat pehmeitä ja rattaissa on irrotettava istuinosa, joka on pehmustettu lapsen mukavuutta varten. Rattaat on saatavilla kolmessa värissä: Midnight Black, Stormy Blue ja Forest Green ja kaikki kolme mallia näyttävät upeilta mustalla rungolla.

Rattaiden kokoaminen

Butterfly-rattaat tulevat valmiiksi koottuina, joka on helpotus vanhemmille. Ohjeet näyttävät selvästi, kuinka rattaat taitetaan sekä avataan ja niissä opastetaan myös istuimen kallistamiseen. Katso alla olevalta videolta, kuinka istuinosa asennetaan, kuinka valjaita, jalkatukea ja aurinkosuojaa säädetään.

Bugaboo Butterfly vs. Bugaboo Bee 6 matkarattaat – Kriittisimmät erot?

Bugaboo mainostaa Bee 6 matkarattaita kaupunkisuosikkina. Tästä huolimatta molempien rattaiden välillä on selviä eroja. Butterfly soveltuu 6 kuukauden iästä alkaen, kun taas Bee 6 soveltuu käytettäväksi sellaisenaan rattaisiin saatavan vaunukopan kanssa syntymästä lähtien. Butterfly-rattaat voidaan kuitenkin tehdä sopiviksi vastasyntyneille erikseen ostettavilla turvakaukalon sovittimilla ja yhteensopivalla turvakaukalolla, kuten Maxi Cosi tai Bugaboo Turtle Air by Nuna.

Butterfly ei laskeudu täydelliseen makuuasentoon, mutta kuitenkin melko alas. Bee 6 rattaat taas saa laskettua täyteen makuuasentoon saakka. Bee 6 rattaissa on myös mahdollisuus ratasistuimen kääntämiselle selkä tai kasvot menosuuntaan.

Butterfly on myös kevyempi kuin Bee 6. Butterfly painaa 7,3 kg ja Bee 6 painaa 9,4 kg. Butterfly-rattaissa on myös todella tilava kori, joka kestää 8 kg painoa, kun taas Bee 6 rattaiden kori kestää 4 kg.

Yksi suuri plussa on, että Butterfly-rattaat ovat myös IATA hyväksytyt (International Air Transport Association), mikä tarkoittaa että rattaat voidaan ottaa useampien lentoyhtiöiden matkustamoon ja sijoittaa taitettuna ylälokeroon. Voit siis kuljettaa vauvan tai taaperon matkustamoon saakka rattaissa istuen.

Bugaboo Butterfly vs. Babyzen YOYO

Bugaboo Butterflylla ja Babyzen YOYOlla on muutamia merkittäviä eroja. Rattaat ovat melko saman kokoiset, mutta YOYO vie voiton keveydellään, olleessaan vain 6,2 kg painoinen, kun Butterfly painaa reilun kilon enemmän 7,3 kg. YOYO matkarattaat ovat kokoontaitettuna myös aavistuksen pienemmät kuin Butterflyt.

Kuten Bugaboo Butterflyt, myös Babyzen YOYOt taittuvat kasaan ja aukeavat vain sekunneissa ja yhdellä kädellä.Mikäli haluat pitää lapsesi suojassa, huomioi, että Butterflyissä on huomattavasti isompi kuomu, kuin YOYOssa.

Babyzen YOYOt ovat kuitenkin monipuolisesti muokattavissa olevat matkarattaat. Niiden selkänoja kallistuu Butterflysta poiketen täyteen makuuasentoon. Voit käyttää niitä myös alle 6-kuukauden ikäisillä iman turvakaukoloa erillisen vaunukopan tai vastasyntyneen pakkauksen avulla.

YOYOt voidaan lisäksi muokata helposti peräkkäin kulkeviksi tuplarattaiksi, eli voit kiinnittää kahdet YOYOt peräkkäin ja tarvittaessa helposti irrottaa ne toisistaan.

Rattaiden työntäminen ja ohjaaminen

Bugaboo on aina ollut edelläkävijä rattaissa, jotka työntyvät ja ohjautuvat vaivattomasti. Butterfly matkarattaat eivät ole poikkeus. Rattaiden pyörät saattavat näyttää pieniltä ja vaatimattomilta verrattuna muihin rattaisiin, mutta älä anna tämän hämätä. Testasimme rattaita erilaisilla haastavilla alustoilla, mukaan lukien mukulakivet ja hiekkatiet. Butterfly selvisi niistä kaikista melko hyvin.

Butterfly-rattaiden kevyen rungon ansiosta niitä on helppo työntää. Kääntyvät etupyörät pyörivät sulavasti, jonka vuoksi rattaat kääntyvät vaivatta. Pienempien pyörien vuoksi, rattaat suoriutuvat todella hyvin vain tasaisilla pinnoilla kaupungeissa ja kaupunkialueilla. Mitkään maastorattaat eivät kuitenkaan ole kyseessä.

Raittaiden taittaminen

Olimme hämmästyneitä siitä, että rattaat voidaan taittaa kasaan yhdellä kädellä vain muutamissa sekunneissa. Bugaboo Butterfly on yksi helpoimmista taitettavista rattaista.

Sinun tarvitsee vain painaa valkoista nappia kahvassa, työntää alas ja eteenpäin ja rattaat taittuvat todella kompaktisti. Avatakseen ne, paina samaa valkoista nappia kahvassa ja vedä rattaat auki.

Nopea taittomekanismi helpottaa, kun sinun täytyy kantaa rattaita ylös ja alas portaita tai busseihin. Ja kun vaikkapa pehmeällä tai liian epätasaisella alustalla työntäminen muuttui vaikeaksi, kestää vain sekunteja ottaa lapsi syliin ja taittaa rattaat kantamista varten.

Kuinka kompaktit Bugaboo Butterfly matkarattaat ovat taitettuna?

Bugaboo Butterfly kasattuna

Rattaat ovat niin kompaktit, että vievät hyvin vähän tilaa auton tavaratilassa. Kasattunakin ne seisovat itsestään pystyssä, joten ne voi helposti ottaa mukaan bussiin tai junaan. Butterfly-rattaat ylpeilevät erittäin kompaktilla taitolla, ne ovat kooltaan vain 45 x 23 x 54 cm.

Voiko Bugaboo Butterfly rattaat ottaa mukaan lentokoneeseen?

Taitettuna Butterfly-rattaat mahtuvat lentokoneen matkustamon ylälokeroon, koska ne ovat IATA-hyväksytyt. Kaikki lentoyhtiöt eivät kuitenkaan salli rattaiden säilyttämistä matkustamossa, joten on syytä tarkistaa asia lentoyhtiöltä ennen lentämistä. Esimerkiksi Jet2 -lentoyhtiö mahdollistaa matkarattaiden ottamisen matkustamoon ja ylälokerossa säilyttämisen.

Kuinka helppoa on kantaa Bugaboo Butterfly -rattaita taitettuna?

Butterfly rattaissa on olkahihna, joka tekee niiden kantamisesta kädet vapaana helppoa. Jalkatuki toimii myös kahvana, luoden toisen tavan nostaa ja kantaa rattaita helposti, esimerkiksi jos olkapääsi väsyy hihnalla kantamisesta.

Kuinka tilava on Bugaboo Butterfly rattaiden istuinosa?

Bugaboo Butterflyssa on erityisen suuri istuin kasvaville taaperoille ja rattaita voidaan käyttää vähintään nelivuotiaaksi tai jopa kuusivuotiaaksi saakka. Kuitenkin enintään 22 kg painoon asti. Selkänojan korkeus on 63 cm. Istuinosa on pehmustettu ja se on erittäin mukava lapselle istua.

Jalkatukea voidaan säätää 5 eri asentoon, mutta sen voi myös halutessaan poistaa. Rattaissa on reilusti kasvutilaa, joten saat Butterflyistä laadukkaat matkarattaat useammaksi vuodeksi.

Bugaboo Butterfly -rattaiden istuinkankaiden puhdistus

Istuimen voi puhdistaa helposti, koska istuinkankaat ovat irrotettavat, mutta niitä ei kuitenkaan suositella konepestäväksi ja ne on puhdistettava käsin 30 asteessa.

Miten rattaiden kallistus toimii

Butterfly-rattaissa on lähes tasainen, yhden käden kallistus (111°-145°) ja ne soveltuvat Bugaboon mukaan 6 kuukauden ikäisille vauvoille. Mikäli lapsesi ei kuitenkaan istu vielä tuettuna, edes matalin kallistusasento ei ole optimaalisin. Selkänoja on myös hyvin pystyssä, mikä tekee siitä mukavamman hieman vanhemmalle lapselle. Tästä syystä rattaat ovat hyvä vaihtoehto siinä kohtaa, kun lapsesi osaa jo istua tuettuna.

Istuimen kallistamiseksi sinun tarvitsee vain avata nappi istuimen takana ja vapauttaa valkoinen vipu vetääksesi istuinta alas. Kallistusasentojen säätäminen onnistuu helposti lapsen nukkuessa ja häntä herättämättä, sillä kallistus liikkuu sulavasti.

Rattaiden valjaat

Bugaboo Butterfly valjaat

Bugaboo Butterflyn valjaat ovat yksi suosikeistamme, koska niissä on pikaklikkaus -toiminto, mikä tekee lapsen kiinnittämisestä ja vapauttamisesta nopean ja helpon. Hihnat kiinnittyvät solkeen erikseen, mikä tekee taaperon kiinnittämisestä paljon sujuvamman ja stressittömän prosessin. Butterflyn hihnat eivät mene sekaisin tai solmuun, koska ne ovat kaikki erillisiä.

Valjaiden säätämiseksi vedät vain hihnoista. Avataksesi valjaat, paina valkoista nappia soljessa ja kaikki neljä hihnaa irtoavat. Kiinnitysmekanismi on myös siitä hyvä, että lapsen on hyvin haasteellista itse avata sitä.

Valjaiden miinuspuoli on, että niiden kiinnittämisestä kuuluu hiukan kovaääninen klikkaus ääni, joka voi häiritä lapsesi päiväunia, mikäli kiinnität niitä silloin, kun hän nukkuu.

Bugaboo Butterfly rattaiden kuomu

Butterfly rattaat tulevat täydellisenä suurella 4-paneelisella kuomulla, jossa on tuuletusaukko lämpimiä kelejä varten ja se suojaa myös auringolta ja tuulelta. Kuomu on tukeva ja tulee melko alas sekä kauas, joten se suojaa hyvin lasta. Lisäksi se laajenee vetoketjullisen verkkopaneelin avaamisen myötä.

Kuomu luo riittävän varjon ja verkkopaneeli on hieno tapa pitää silmällä lasta. Lisäksi se luo lisäilmanvaihtoa lämpiminä päivinä. Kuomun takana ole taskua lisäsäilytystilaa varten.

Onko Bugaboo Butterfly rattaiden kahva säädettävissä?

Butterfly-rattaiden kahvan korkeutta ei voi säätää, mutta suunnittelussa on huomioitu sen asettaminen melko mukavalle korkeudelle suurimmalle osalle ihmisistä. Mikäli olet kuitenkin erityisen pitkä tai lyhyt, voi kahvan korkeus olla haaste työnnettäessä pitkiä matkoja.

Kahva on nahkaa, mikä antaa tyylikästä ilmettä rattaalle ja tuntuu mukavalta kädessä. Kahvan rannehihna on tervetullut ominaisuus lisäturvallisuutta varten mäkiä laskeuduttaessa.

Kuinka tehokkaat ovat Bugaboo Butterfly rattaiden jarrut?

Butterfly rattaiden jarrupoljin sijaitsee rungon keskellä ja muissa samankaltaisissa jarruissa sijaitsevissa rattaissa on havaittu, että niitä voidaan potkaista vahingossa. Butterflyissa jarru on kuitenkin asetettu sellaiseen kohtaan, että tämä mahdollisuus on erittäin pieni. Jarrujen päälle laittaminen vaatii myös hieman voimaa, joten ne eivät lukkiudu vahingossa. Jarrun ollessa päällä rattaat ovat tukevat ja jarru tuntuu luotettavalta.

Kuinka suuri on Bugaboo Butterfly -rattaiden kori?

Butterfly-rattaiden kori on todella tilava ja se voi kantaa jopa 8 kg. Painoraja on kaksinkertainen verrattuna Bugaboo Bee 6:n 4 kg koriin.

Matkarattaiden korit ovat usein pieniä tai vaikeasti saavutettavissa, mutta Butterfly rattaiden kori todella toimii. Se on saavutettavissa edestä ja takaa ja siihen saa runsaasti tavaraa, mukaan lukien kaksi suurta rantapyyhettä, vesipulloja, ämpärin ja lapion.

Bugaboo Butterfly sadesuoja

Sinun ei tarvitse erikseen hankkia rattaisiin sadesuojaa tai pohtia mikä niistä olisi mallille sopiva ja istuisi hyvin, sillä rattaiden mukana tulee niiden oma sadesuoja, joka on simppeli ja helppo asentaa.

Sadesuojalla on kiinteä kassi ja se kiinnitetään rattaisiin ainoastaan kahdesta kohtaa, molemmista kyljistä.

Voiko Bugaboo Butterfly -rattaita käyttää turvakaukalon kanssa?

Turvakaukalon sovittimien avulla Butterfly rattaita voidaan käyttää turvaistuimen kanssa matkajärjestelmänä ja siten se soveltuu myös vastasyntyneille. Tämä on hieno vaihtoehto vanhemmille, jotka etsivät matkarattaita, jotka kasvavat lapsen mukana syntymästä lähtien. Yhteensopivia turvaistuimia ovat Bugaboo Turtle Air by Nuna ja Maxi Cosi Pebble Plus.

Pakkauksen sisältö

 • Runko pyörillä
 • Istuin peruskankaalla
 • Istuimen sisäosa
 • Kuomu
 • Istuimen alla oleva kori
 • Integroitu jalkatuki
 • Kantohihna
 • Sadesuoja

Mitä lisävarusteita voi ostaa?

Bugaboo Butterfly rattaat eivät tule matkakassin kanssa, eikä Butterflylle ole saatavilla erityistä matkakassia. Voit kuitenkin halutessasi ostaa seuraavia Bugaboo-lisävarusteita:

 • Turvakaukalon sovittimet
 • Turvakaari
 • Mukiteline
 • Hoitolaukku
 • Aikuisen tavarateline
 • Aurinkovarjo
 • Älypuhelimen pidike
 • Lämpöpussi
 • Villainen istuimen päällinen

Kenelle Bugaboo Butterfly rattaat sopivat parhaiten?

Bugaboo Butterfly rattaat ovat täydellinen valinta vanhemmille, jotka ovat paljon liikkeellä, matkustelevat pidemmälle tai tekevät lyhyempiä reissuja, käyttävät julkista liikennettä sekä niille, joilla on kotona tai autossa rajoitetusti tilaa.

Butterflyt sopivat erinomaisesti myös kakkosrattaiksi, mikäli ensisijaiset rattaat ovat esimerkiksi juoksurattaat tai tavanomaiset isommat rattaat, joita et halua kuljettaa mukaan kauppakeskuksiin.

Onko Bugaboo Butterfly matkarattaat hintansa arvoiset?

Butterfly sijoittuu ratasmarkkinoiden yläpäähän, mutta niillä on monia hienoja ominaisuuksia. Rattaat ovat tyylikkäät, kestävät ja niissä yhdet helpoimmista taitto-ominaisuuksista.  Erityisesti pidetty ominaisuus on rattaiden kompakti koko. Lasten kanssa matkustaminen on stressittömämpää näiden rattaiden kanssa ja se on joka pennin arvoista!

Tekniset tiedot

Mitat kokoontaitettuna: 23*54*45 cm (s*k*l)
Lapsen painoraja:  22 kg
Rattaiden paino: 7,3 kg
Korin maksimipaino: 8 kg
Puhkeamattomat renkaat
Turvakaukalon yhdistäminen mahdollista
IATA-hyväksytyt (International Air Transport Association)

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja