Britax B-Agile M matkarattaat arvostelu & kokemuksia

Britax B-Agile M matkarattaat ovat tunnettu korkeasta laadustaan ja käyttäjäystävällisyydestään. Rattaat on suunniteltu helpottamaan vanhempien elämää tarjoamalla helppokäyttöisiä ominaisuuksia, kuten nopea taittomekanismi, helppo liikuteltavuusa ja kompaktius, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan aktiivisille perheille. Lisävarusteet, kuten lasten tarjotin, autonistuimen adapterit ja mukitelineet, lisäävät käytännöllisyyttä ja tekevät matkustamisesta lapsen kanssa entistä sujuvampaa.

Kokonaisarvosana 8.6/10

 • Täysin makuuasentoon kallistuva istuin.
 • Isot, puhkeamattomat renkaat varmistavat sujuvan ohjauksen ja luotettavan matkanteon.
 • Helppo taittomekanismi, joka toimii jopa yhdellä kädellä.

Plussat

 • Helppo ja nopea taittaa, jopa yhdellä kädellä.
 • Automaattinen lukitus kasaan taitettaessa.
 • Mukava ja tilava istuin tarjoaa lapselle runsaasti istumatilaa.
 • Helposti ohjattavissa, jopa yhdellä kädellä.
 • Isot, puhkeamattomat renkaat rullaavat hyvin epätasaisillakin alustoilla.
 • Britax laatua, joka kestää lapselta seuraavalle.

Miinukset

 • Vertailun painavimmat matkarattaat.
 • Työntökahvan korkeutta ei voida säätää.

Britax Römer B-Agile M on noussut suosioon matkarattaiden markkinoilla, erityisesti sen täysin makuuasentoon kallistuvan istuimen ansiosta. Tämä innovatiivinen ominaisuus tarjoaa lapselle mahdollisuuden nukkua mukavasti matkan aikana, mikä on erityisen tärkeää pitkillä matkoilla. Rattaat myös liikkuvat sujuvasti ja niitä on helppo ohjata.

Rattaissa on helposti kolmeen eri asentoon säädettävä selkänoja. Rattaissa on myös lapselle suojaa tarjoavat sivut, jotka pitävät hänet paremmin poissa tuulelta ja auringolta. Säädettävä jalkatuki ja laajennettava aurinkosuoja antaa lisäsuojaa auringolta tai sateelta.

Käytännöllinen tavarakori on suunniteltu helposti käytettäväksi ja sinne on helppo pääsy myös  selkänojan ollessa alhaalla. Koriin mahtuu normaalin kokoinen ostoskassi ja se on sijoiteltu fiksusta niin, ettei se ole vanhemman tiellä rattaita työnnettäessä.

B-Agile M matkarattaiden taittomekanismi on nopea ja helppo, jopa yhdellä kädellä toteutettavaksi. Helppokäyttöisyys tekee niistä ihanteellisen valinnan matkustamiseen jopa yksin matkustaville vanhemmille.

Rattaissa on kestävät ja läpäisemättömät renkaat, jotka sopivat hyvin sorateille ja kivetyille kaduille. Tilava istuin tarjoaa lapselle runsaasti istumatilaa, jopa paksuissa vaatteissa.

Kuinka helppo B-Agile M on taittaa?

Britax B-Agile M rattaat on varustettu yhden käden taittomekanismilla, joka toimii helposti ja nopeasti. Kasausmekanismi on automaattinen ja rattaat pysyvät kasassa niin kauan, kunnes haluat taas avata ne.

Kun haluat rattaat kasaan, sinun tulee ensin lukita rattaat, jonka jälkeen painat runon sivussa olevasta napista ja sen jälkeen nostat istuinosan keskellä olevasta lenkistä. Rattaat taittuvat kasaan kuin itsestään.

Rattaiden koko taitettuna

Britax B Agile M taitettuna

Britax B-Agile M on kevyt ja kompakti ratas, mutta se ei ole markkinoiden kevyin tai pienin taitettuna. Jos haluat mahdollisimman pienet rattaat vaikkapa matkustelua varten ja sellaiset, jotka mahdollisesti kulkevat lentokoneen matkustamon ylälokerossa, niin nämä eivät ole etsimäsi tuote.

Mikäli kuitenkin etsit riittävän simppeliä ja pienekokoisia rattaita, joita voisi käyttää matkarattaina sekä mahdollisesti hyvinä kakkosrattaina kotona (ehkäpä myös ykkösrattaina), Britax B-Agile M on erinomainen vaihtoehto.

Rattaiden istuin

Britax B Agile M makuuasento

B-Agilen suurimmista eduista suhteessa useimpiin kompakteihin matkarattaisiin on täyteen makuuasentoon kallistuva ratasistuin. Istuin on lisäksi tilava ja pehmustettu, jolloin se tarjoaa lapsellesi mahdollisuuden mukaviin päiväuniin.

Rattaat ovat sopivan kapeat muotoilultaan, mutta silti lapsella on riittävästi tilaa ja väljyyttä istuimessa matkustaessaan. Istuimen kankaat ovat laadukkaat ja kestävän oloiset, jonka lisäksi ne ovat mukavan tuntuiset ihoa vasten.

Istuimen selkänojaa voidaan helposti säätää yhdellä kädellä. Ja mikäli lapsesi jo nukkuu, pystyt tekemään sen niin, että et häiritse hänen untaan. Jalkojen tukemiseksi voit säätää myös jalkatukea, joka nousee niin ikään täyteen vaakatasoon.

Britax B-Agile M pyörät ja jousitus

Rattaiden ehdottomasti yksi suurimmista plussista on täyden makuuasennon lisäksi suuret renkaat, jotka rullaavat sujuvasti ja varmistavat rattaiden sulavan liikkeen. Renkaat ovat myös puhkeamattomat, joka vähentää vanhempien huolta matkustettaessa. Tämä on iso etu suhteessa kompakteimpiin matkarattaisiin, joiden renkaat ovat pienet ja joiden työntäminen edes pienesti epätasaisissa maastoissa saattaa olla hyvinkin haasteellista.

Etupyörät voidaan lisäksi lukita pyörimään suoraan tai vapauttaa, jolloin ne kääntyvät. Lukitsemisesta tai vapauttamisesta ei kuulu kovaa ääntä, joten se ei häiritse lapsesi päiväunia. Jokainen pyörä voidaan myös irrottaa.

Puhkeamattomien ja suurien pyörien lisäksi erilliset etu- ja takajousitukset varmistavat, että lapsesi matkustaa mukavasti. Automaattisesti mukautuvat jousitukset toimivat lapsen painon mukaan, pitäen rattaat tasapainossa myös epätasaisilla teillä.

Miltä Britax B-Aglie 4 -vaunu tuntuu työntäessä?

B-Agile tuntuu kevyeltä ja erittäin ohjattavalta. Työntäminen onnistuu helposti yhdellä kädellä, esimerkiksi tilanteissa, kun toisessa kädessäsi on kävelevän lapsen käsi. Isot ja puhkeamattomat renkaat rullaavat sujuvasti epätasaisillakin maastoilla ja pääset kulkemaan niiden kanssa ongelmitta nurmikolla ja karkeammallakin soratiellä.

Voiko rattaisiin yhdistää vaunukoppaa tai turvakaukaloa?

B-Agile M on muokattavissa vastasyntyneellä käytettäväksi heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Adaptereita hyödyntämällä rattaat ovat yhteensopivat lähes minkä tahansa turvakaukalon tai vaunukopan kanssa. Lisäksi rattaissa voidaan käyttää ilman adaptereita myös Britaxin pehmeää kantokoppaa.

Rattaiden runko

Rattaiden runko on kevyt ja se on valmistettu alumiinista, joten se on myös kestävä ja laadukas. Runko on pulverimaalattu, joten siihen ei tule helposti naarmuja tai muita kolhun merkkejä.

Rattaiden kuomu

Britax B-Agile rattaiden kuomu on suuri ja tukeva. Se suojaa lastasi hyvin erilaisilta sääolosuhteilta. Kolmipaneelisen kuomun keskellä on kurkistusaukko ja vetoketjulla avattava jatkopala, joka on valmistettu verkkomateriaalista. Se suojaa pikkuisen silmiä sekä antaa heidän nähdä ulos samalla toimien myös ilmastointikanavana kovilla helteillä.

Millainen on Britax B-Aglie 4:n kori?

Vaikka B-Agile on kompakti, se ei tingi jokapäiväisistä tarpeista – siinä on tilava kori ja suuri säilytystasku kuomussa. Koriin mahtuu helposti lapsen hoitotarvikkeet vaipoista vesipulloihin. Lisäksi sinne mahtuu myös vanhemman omia tarvikkeita.

Korin sivussa oleva verkkokangas helpottaa tavaroiden etsimistä korista. Koriin on myös helppo pääsy rattaiden sivulta.

Rattaiden työntökahva

B-Agilen kahva ei ole säädettävä ja se on asetettu sopimaan suurimmalle osalle vanhemmista. Mikäli kuitenkin olet erityisen pitkä tai lyhyt, voi rattaiden työntämine pitkiä matkoja olla varsin epäergonominen tehtävä. Vaikka kahvan korkeus sopii useimmille, se ei välttämättä sovi kaikille. Kahva on pehmustettu ja se tuntuu mukavalta kädessä.

Rattaiden ulkoasu

B-Agile on hyvännäköinen ja ajaton simppeli ratas ja siitä on saatavilla monipuolinen valikoima perusvärejä, kuten musta, sininen, harmaa, beige ja burgundin punainen. Rattaissa on viimeistelty suunnittelu, joka näkyy nykyaikaisena muotokielenä.

Pakkauksen sisältö

 • Rattaan runko ja kankaat valmiiksi kasattuina
 • Renkaat
 • Turvakaari
 • Sadesuoja
 • Mukiteline
Britax B Agile M sadesuoja

Erikseen ostettavat lisävarusteet

 • Rattaiden säilytys/kuljetuskassi
 • Isompi, työntökahvan väliin tuleva mukiteline
 • Lämpöpussi
 • Jalkapeite
 • Adapterit turvakaukalolle ja vaunukopalle
 • Hoitolaukku
 • Kantokoppa
 • Vaunukoppa (Britax Strider M)
 • Turvakaukalo

Kenelle Britax B-Agile rattaat sopivat parhaiten?

Rattaat sopivat parhaiten vanhemmille, joiden tarvitsee usein taittaa ja avata rattaat kiireessä, samalla kun he jonglööraavat vauvan kanssa. Britax B-Agile M on erinomainen vaihtoehto, mikäli etsit pieniä rattaita, jotka haluat ottaa mukaan matkoille, niiden isojen renkaiden ja sulavan liikkeen takia, mutta joiden ei tarvitse kulkea lentokoneen käsimatkatavaroissa. Rattaat ovat huomion arvoiset, jos arvostat myös täysin makuuasentoon laskeutuvaa ratasistuinta.

Onko Britax B-Agile turvallinen?

Britax B-Agile -tuotesarjan adaptereista on ollut vuonna 2017 takaisinveto Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa, koska jotkin turvakaukalot saattoivat irrota adaptereista. USA:n ja Euroopan tuotteet ovat erilaisia ja Britax Eurooppan tuotteet eivät ole osa tätä takaisinvetoa. Takaisinvedosta on aikaa useampi vuosi, joten asia on ehditty korjata. Britax suosittelee vanhempia noudattamaan käyttöohjetta, jolloin tuotteet ovat turvallisia käyttää. Voit lukea takaisinvedosta lisää täältä.

Mitä sinun tulee tietää ennen B-Agile M ostamista?

Britax B-Agile on kapea, kompakti ratas, joka ei täytä tiukimpia kompaktin matkarattaan kriteerejä. Se ei siis mahdu lentokoneen käsimatkatavaroihin, mutta sen sijaan siinä on useita ominaisuuksia, joihin kompakteimmat rattaat eivät yllä. Rattaan istuin laskeutuu täyteen makuuasentoon saakka, siinä on runsaasti istumatilaa ja isot, puhkeamattomat renkaat varmistavat sujuvan työntämisen epätasaisessakin maastossa.

Istuinosaa ei kuitenkaan voida kääntää vanhempaan päin selkä menosuuntaan kulkevaksi. Osa vanhemmista voi kokea tämän haasteeksi siirryttäessä pelkän ratasistuimen käyttöön. Vaunukoppa ja turvakaukalo asennetaan joka tapauksessa vanhempiin päin.

Tekniset tiedot

Mitat kokoontaitettuna: 36*69*55,5 cm (s*k*l)
Lapsen painoraja:  22 kg
Rattaiden paino: 10 kg
Korin maksimipaino: 4 kg
Puhkeamattomat renkaat
Turvakaukalon, vaunukopan ja pehmeän vaunukopan yhdistäminen mahdollista
Pakkaukseen kuuluu lisäksi turvakaari, sadesuoja ja mukiteline

Suosituimpien tuotteiden kokemuksia ja arvosteluja